Trein naar Gent

Trein naar Gent

Één van de leukste Belgische steden is Gent. Deze sfeervolle studentenstad in het westen van België trek jaarlijks behoorlijk wat toeristen, en terecht. De qua omvang bescheiden stad kent een samensmelting van oude historie, een bruisend uitgaansleven en veel sfeer. De stad is een prima bestemming als je een weekendje weg wilt gaan. Je kunt prima met de trein naar Gent reizen vanuit Nederland. Al met één overstap kan je een treinreis naar Gent maken. Ook kan je vaak een goedkoop treinticket naar Gent boeken. Vanaf sommige stations in Nederland boek je al een treinkaartje naar Gent vanaf €14 per enkele reis! Bekijk prijzen en aanbiedingen voor de trein naar Gent.

Intercity naar Gent

Vanuit Nederland rijden er dagelijks meerdere Intercity treinen naar Antwerpen en Brussel toe. Deze trein luistert naar de naar Intercity-Brussel aangezien Brussel de eindbestemming van de trein is. Vanuit Amsterdam CS, Schiphol, Den Haag HS, Rotterdam en Breda kan je rechtstreeks per Intercity naar Antwerpen of Brussel reizen om daar vervolgens over te stappen op de rechtstreekse intercity naar Gent. Je kunt op alle treinen op de route zelf een plek uitzoeken om te gaan zitten want een zitplaats reserveren is niet mogelijk. Reis je deels per Thalys of Eurostar hogesnelheidstrein, dan zit een zitplaatsreservering bij je treinticket inbegrepen op genoemde treinen. Op het traject van Brussel of Antwerpen naar Gent kan je zelf een plek uitzoeken. De reistijd van de trein naar Gent is natuurlijk afhankelijk van de plaats waar je opstapt. Vanaf Amsterdam CS moet je rekenen op 2 uur en 52 minuten reistijd terwijl je vanaf Rotterdam ongeveer 2 uur en 25 minuten onderweg bent. Vanaf Breda doe je zelfs slechts 1 uur 34 minuten over de treinreis naar Gent.

Aanbiedingen voor de trein naar Gent

Met enige regelmaat zijn er interessante aanbiedingen naar Gent waarbij je erg goedkoop met de trein kunt reizen. Sowieso kan je tegenwoordig met de spotgoedkope Early bird week of Early bird weekend aanbiedingstarieven goedkoop met de trein naar Gent reizen. Doordeweeks ben je daarbij goedkoper uit dan in het weekend. Ook de afstand bepaalt voor een deel de prijs maar deze prijs kent gelukkig een maximum van €25 per enkele reis in de 2e klasse en €36 in de 1e klasse. Kom je uit Groningen of Den Helder, dan betaal je dus nooit meer dan dit bedrag voor je treinticket naar Gent. Het is al mogelijk om je treinticket naar Gent 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je kort voor vertrek, dan kan je natuurlijk óók met korting naar Gent reizen door gebruik te maken van je Voordeelurenkaart of Railplus kaart.

Andere leuke bestemmingen