Trein naar Leuven

Trein naar Leuven

Een stad die absoluut tot de sfeervolste en gezelligste steden van België behoort is Leuven. Deze leuke studentenstad is een perfecte bestemming als je van uitgaan, lekker eten maar ook van cultuur houdt. De populairste Belgische studentenstad is vanuit Nederland vrij snel en eenvoudig per trein te bereiken. Met slechts één overstap reis je vanuit Nederland al met de trein naar Leuven toe. Een treinticket naar Leuven kan je al vanaf €14 per enkele reis boeken vanuit sommige treinstations in Nederland. Bekijk prijzen en aanbiedingen voor de trein naar Brussel.

Intercity naar Leuven

Er rijden vanuit Nederland elke dag meerdere Intercity treinen naar Brusseltoe. Deze trein luistert naar de naar Intercity-Brussel aangezien Brussel de eindbestemming van de trein is. Vanuit Amsterdam CS, Schiphol, Den Haag HS, Rotterdam en Breda kan je met deze trein naar Antwerpen Centraal of Antwerpen Berchem reizen om daar vervolgens op een aansluitende intercity naar Leuven te reizen. Ook kan je een regionale trein van Antwerpen naar Leuven nemen. Je kunt op alle Intercity treinen op de route zelf een plek uitzoeken om te gaan zitten want een zitplaats reserveren is niet mogelijk. Ook kan je deels per Thalys of Eurostar hogesnelheidstrein naar Leuven reizen vanuit Amsterdam, Schiphol of Rotterdam. Een zitplaatsreservering zit dan bij je treinticket inbegrepen. Vanaf Amsterdam CS moet je rekenen op ongeveer 2 uur reistijd terwijl je vanaf Rotterdam ongeveer 2 uur en 15 minuten onderweg bent.

Aanbiedingen voor de trein naar Leuven

Ben je op zoek naar een leuke aanbieding voor de trein naar Leuven? Regelmatig zijn er aanbiedingen waarbij je erg goedkoop met de trein naar Leuven kunt reizen. Boek je op tijd je treinkaartje naar Leuven, dan kan je sowieso de spotgoedkope Early bird week of Early bird weekend aanbiedingstarieven boeken. Doordeweeks ben je daarbij goedkoper uit dan in het weekend. Ook de afstand bepaalt voor een deel de prijs maar deze prijs kent gelukkig een maximum van €25 per enkele reis in de 2e klasse en €36 in de 1e klasse. Kom je uit Groningen of Den Helder, dan betaal je dus nooit meer dan dit bedrag voor je treinticket naar Leuven. Het is al mogelijk om je treinticket naar Leuven 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je kort voor vertrek, dan kan je natuurlijk óók met korting naar Leuven reizen door gebruik te maken van je Voordeelurenkaart of Railplus kaart.

Andere leuke bestemmingen