Trein naar Middelfart

Trein naar Middelfart

Vanuit Nederland kan je dagelijks ongeveer 12 keer met de trein naar Middelfart op het eiland Funen in Denemarken reizen. Om de één a twee uur vertrekt er wel een trein. Er rijdt helaas geen rechtstreekse trein naar Middelfart toe, je zal minimaal twee keer moeten overstappen als je vanuit Nederland of België een treinreis naar Middelfart wil gaan maken. Een treinticket naar Middelfart boek je al vanaf €46,90 per enkele reis in de tweede klasse.

  • Treinticket naar Middelfart vanaf €49,90
  • Treinreis van 09:12 van Amsterdam naar Middelfart
  • Zeer goedkope vroegboek tickets naar Middelfart
  • 6 treinverbindingen dagelijks naar Middelfart (en terug)
  • 3 keer overstappen
  • Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Treinreis naar Middelfart?

Als je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Middelfart, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Middelfart toe, je zal altijd minimaal 3 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Middelfart, dan kan je het beste de Intercity-Berlijn (IC-Berlijn) nemen en in Osnabruck overstappen op de ICE naar Hamburg. Daar stap je vervolgens op de Intercity naar Kolding om vanaf daar de rechtstreekse Intercity naar Middelfart te nemen.De Intercity-Berlijn naar Osnabruck vertrekt om de twee uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Berlijn. In Nederland stopt deze trein ook nog op de treinstations Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo waar je dus ook kunt opstappen. Bij Bad Bentheim rijdt de trein de grens over. Onderweg bereikt de trein snelheden tot wel 200 kilometer per uur. Lees meer over de Intercity-Berlijn.

Reistijd van de trein naar Middelfart

Hoelang duurt een treinreis van Nederland naar Middelfart nu eigenlijk? De totale reistijd van de trein naar Middelfart hangt van een aantal factoren af. Zo zijn je opstapstation, de reisroute, het aantal overstaps en het type trein waarmee je reist van invloed op de totale reistijd naar Middelfart. Om je een indruk te geven: Vertrek je vanuit Amsterdam en neem je de snelste treinverbinding naar Middelfart, reken dan op een reistijd van zo'n 09:12 uur. Vertrek je vanaf een treinstation dat dichter bij de grens ligt, dan zal de reisduur in de meeste gevallen een stuk korter zijn. Reken op een gemiddelde reisduur van 9,5 uur vanuit de meeste treinstations in Nederland.

Prijs van een treinticket naar Middelfart?

Wil je goedkoop met de trein naar Middelfart reizen en wil je weten wat de prijs van een treinticket naar Middelfart is? Al vanaf vanaf €49,90 boek je al een treinkaartje naar Middelfart in de tweede klasse (enkele reis). Reis je liever in de eerste klasse, dan kan je al een ticket boeken vanaf €61,90 per enkele reis.

Geen vaste prijs
Let wel, de prijs voor een treinticket naar Middelfart is geen vaste prijs. De prijs loopt op naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Middelfart kan je al 180 dagen voor vertrek boeken (de zogenaamde boekingstermijn voor de trein naar Middelfart is dus 180 dagen). Ben je er snel bij, ofwel boek je een treinkaartje in de eerste paar weken nadat de trein is opengesteld voor boekingen, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Middelfart kunt boeken. Wacht je met boeken, dan loopt de prijs flink op. Op korte termijn kan je prijs 2 tot 4 keer zo hoog zijn ten opzicht van de prijs van een treinticket dat op tijd geboekt is!!

Verschillende tarieven
Er bestaan drie verschillende soorten tarieven. Binnen de drie verschillende tariefklassen bestaan trouwens ook prijsverschillen (staffels). Ook verschillende de annuleringsvoorwaarden en wijzigingsvoorwaarden ook per tariefsoort. Zo zijn de goedkoopste treintickets naar Middelfart doorgaans niet te wijzigen of annuleren (of tegen kosten) maar de duurdere treintickets juist wel.

De verschillende tarieven zijn:

Prijsindicatie Tarief Beschikbaar Voorwaarden wijzigen/annuleren
Goedkoop Non-flex / Supersparpreis Europa Goedkoopste tickets tot enkele maanden v. vertrek Niet toegestaan
Gemiddeld Mid-flex / Sparpreis Europa Tot kort voor vertrek, prijzen lopen flink op Tot 1e dag van geldigheid a €19
Maximaal Full-flex / Flexpreis Europa Altijd Tot vertrekdatum 100% restitutie

Als je op tijd boekt maak je een grote kans op het voordeligste tarief, het Non-flex tarief / Supersparpreis Europa tarief. Boek je een aantal weken voor vertrek, dan kan je vaak het Mid-flex tarief / Sparpreis Europa nog boeken. Op hele korte termijn (dag van vertrek of enkele dagen voor vertrek) kan je soms alleen nog het Full-flex tarief / Flexpreis Europa boeken.

Zitplaatsreserveringen
Houd er wel rekening mee dat je zitplaatsen op treinen binnen Denemarken soms pas 2 a 3 maanden voor reisdatum kunt boeken.
Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Middelfart.

Korting op de trein naar Middelfart?

Wil je met korting op de trein naar Middelfart reizen? Dat is mogelijk. Op verschillende manieren kan je met korting naar Middelfart reizen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Middelfart voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Absoluut de meeste korting op je treinreis naar Middelfart kun je verkrijgen door op tijd te boeken. Er bestaan grote vroegboekkortingen op de trein naar Middelfart zoals het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). Naarmate de vertrekdatum van je reis dichterbij komt, neemt de hoeveelheid korting af. Er is namelijk een beperkt tickets met een bepaalde korting beschikbaar. Indien deze zijn uitverkocht blijven de hogere tarieven (dus duurdere treintickets) over. De trein naar Middelfart is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Middelfart kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Middelfart krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Middelfart. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Middelfart bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Middelfart. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.
Treinstation van Middelfart

Het treinstation van Middelfart, Middelfart St., ligt 300 meter ten zuiden van het centrum van Middelfart. Een groot treinstation hoef je in het bijna idyllische Middelfart niet te verwachten. Er is maar een klein station in de plaats aanwezig met 4 perrons. Wel passeren hier veel treinen. Je komt namelijk altijd door Middelfart heen indien je van het Deense vasteland naar het eiland Funen (Fyn) of Seeland reist. Reis je met de trein naar Kopenhagen, dan kom je hier dus ook langs.


Hotel bij het treinstation van Middelfart
Op zoek naar een goedkoop hotel bij het treinstation van Middelfart? We kunnen Milling Hotel Park van harte aanbevelen. Deze accommodatie is op korte afstand van het treinstation te vinden.
Andere leuke hotels in Middelfart vind je hier.
Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Middelfart te vinden zoals:
Een lift, trappen, een snackautomaat, toiletten, parkeerplaatsen, ticketautomaten, wachtruimtes, fietsenstallingen en invalidenservice.


Openbaarvervoer in Middelfart

Middelfart is maar een kleine plaats. Je kunt het prima per voet verkennen. Er rijden echter ook bussen in Middelfart en ook is het mogelijk om per boot naar plaatsen in de omgeving te reizen. Natuurlijk kan je ook een taxi in Middelfart nemen.


Bezienswaardigheden in Middelfart

Er is een handje vol bezienswaardigheden in Middelfart te vinden. Zo is het prachtige Hindsgavl kasteel absoluut de moeite waard net als het historische centrum op zich. Ook het keramisch museum en natuurlijk het cultuureiland van Middelfart mag je eigenlijk niet overslaan tijdens je bezoek aan Middelfart.

Alle bezienswaardigheden, tours en dingen om te doen in Middelfart vind je hier.


FAQ over de trein naar Middelfart

Wat is de prijs van een treinticket naar Middelfart?

Treintickets naar Middelfart zijn vanaf 49,90 Euro in de 2e klas (en 61,90 Euro in de 1e klas te boeken per enkele reis.

Hoelang duurt een treinreis naar Middelfart?

De snelste reistijd van de trein naar Middelfart vanaf Amsterdam CS bedraagt 09:12 uur.

Waar boek ik goedkope treintickets naar Middelfart?

Een goedkoop treinticket naar Middelfart kan je eenvoudig online boeken.

Hoevaak moet je overstappen als je per trein naar Middelfart reist?

Maak je een treinreis vanuit Nederland naar Middelfart, dan zal je 3 keer moeten overstappen.

Andere leuke bestemmingen