Trein naar Aalborg

Trein naar Aalborg

In het noorden van het Deense schiereiland Jutland vind je een van de leukste havensteden van het land, Aalborg. Deze gezellige en sfeervolle stad ligt aan het Limfjord dat uitkomt in het Kattegat. De stad heeft een lange historie en is tegenwoordig een belangrijke studentenstad. Het is echt een aanrader voor een weekendje weg, zeker als je van cultuur, geschiedenis en leuke winkelstraatjes houdt. Vanuit Nederland en België kan je vrij eenvoudig met de trein naar Aalborg reizen. Een treinticket naar Aalborg boek je al vanaf €49,90 met vertrek vanaf elk treinstation in Nederland. Bekijk prijzen en aanbiedingen voor de trein naar Aalborg.


  • Treinticket naar Aalborg vanaf €49,90
  • Treinreis van 11:56 van Amsterdam naar Aalborg
  • Zeer goedkope vroegboek tickets naar Aalborg
  • 6 treinverbindingen dagelijks naar Aalborg (en terug)
  • 3 keer overstappen
  • Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Treinreis naar Aalborg?

Als je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Aalborg, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Aalborg toe, je zal altijd minimaal 3 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Aalborg, dan kan je het beste de Intercity-Berlijn (IC-Berlijn) nemen en in Osnabrück overstappen op de ICE naar Hamburg. Daar stap je vervolgens op de Intercity naar Odense om vanaf daar de rechtstreekse Intercity naar Aalborg te nemen.De Intercity-Berlijn naar Osnabrück vertrekt om de twee uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Berlijn. In Nederland stopt deze trein ook nog op de treinstations Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo waar je dus ook kunt opstappen. Bij Bad Bentheim rijdt de trein de grens over. Onderweg bereikt de trein snelheden tot wel 200 kilometer per uur. Lees meer over de Intercity-Berlijn.

Reistijd van de trein naar Aalborg

Hoelang duurt een treinreis van Nederland naar Aalborg nu eigenlijk? De totale reistijd van de trein naar Aalborg hangt van een aantal factoren af. Zo zijn je opstapstation, de reisroute, het aantal overstaps en het type trein waarmee je reist van invloed op de totale reistijd naar Aalborg. Om je een indruk te geven: Vertrek je vanuit Amsterdam en neem je de snelste treinverbinding naar Aalborg, reken dan op een reistijd van zo'n 11:56 uur. Vertrek je vanaf een treinstation dat dichter bij de grens ligt, dan zal de reisduur in de meeste gevallen een stuk korter zijn. Reken op een gemiddelde reisduur van 12,5 uur vanuit de meeste treinstations in Nederland.

Prijs van een treinticket naar Aalborg?

Wil je goedkoop met de trein naar Aalborg reizen en wil je weten wat de prijs van een treinticket naar Aalborg is? Al vanaf vanaf €49,90 boek je al een treinkaartje naar Aalborg in de tweede klasse (enkele reis). Reis je liever in de eerste klasse, dan kan je al een ticket boeken vanaf €61,90 per enkele reis.

Geen vaste prijs
Let wel, de prijs voor een treinticket naar Aalborg is geen vaste prijs. De prijs loopt op naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Aalborg kan je al 180 dagen voor vertrek boeken (de zogenaamde boekingstermijn voor de trein naar Aalborg is dus 180 dagen). Ben je er snel bij, ofwel boek je een treinkaartje in de eerste paar weken nadat de trein is opengesteld voor boekingen, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Aalborg kunt boeken. Wacht je met boeken, dan loopt de prijs flink op. Op korte termijn kan je prijs 2 tot 4 keer zo hoog zijn ten opzicht van de prijs van een treinticket dat op tijd geboekt is!!

Verschillende tarieven
Er bestaan drie verschillende soorten tarieven. Binnen de drie verschillende tariefklassen bestaan trouwens ook prijsverschillen (staffels). Ook verschillende de annuleringsvoorwaarden en wijzigingsvoorwaarden ook per tariefsoort. Zo zijn de goedkoopste treintickets naar Aalborg doorgaans niet te wijzigen of annuleren (of tegen kosten) maar de duurdere treintickets juist wel.

De verschillende tarieven zijn:

Prijsindicatie Tarief Beschikbaar Voorwaarden wijzigen/annuleren
Goedkoop Non-flex / Supersparpreis Europa Goedkoopste tickets tot enkele maanden v. vertrek Niet toegestaan
Gemiddeld Mid-flex / Sparpreis Europa Tot kort voor vertrek, prijzen lopen flink op Tot 1e dag van geldigheid a €19
Maximaal Full-flex / Flexpreis Europa Altijd Tot vertrekdatum 100% restitutie

Als je op tijd boekt maak je een grote kans op het voordeligste tarief, het Non-flex tarief / Supersparpreis Europa tarief. Boek je een aantal weken voor vertrek, dan kan je vaak het Mid-flex tarief / Sparpreis Europa nog boeken. Op hele korte termijn (dag van vertrek of enkele dagen voor vertrek) kan je soms alleen nog het Full-flex tarief / Flexpreis Europa boeken.

Zitplaatsreserveringen
Houd er wel rekening mee dat je zitplaatsen op treinen binnen Denemarken soms pas 2 a 3 maanden voor reisdatum kunt boeken.
Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Aalborg.

Korting op de trein naar Aalborg?

Wil je met korting op de trein naar Aalborg reizen? Dat is mogelijk. Op verschillende manieren kan je met korting naar Aalborg reizen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Aalborg voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Absoluut de meeste korting op je treinreis naar Aalborg kun je verkrijgen door op tijd te boeken. Er bestaan grote vroegboekkortingen op de trein naar Aalborg zoals het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). Naarmate de vertrekdatum van je reis dichterbij komt, neemt de hoeveelheid korting af. Er is namelijk een beperkt tickets met een bepaalde korting beschikbaar. Indien deze zijn uitverkocht blijven de hogere tarieven (dus duurdere treintickets) over. De trein naar Aalborg is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Aalborg kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Aalborg krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Aalborg. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Aalborg bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Aalborg. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.
Treinstation van Aalborg

Het treinstation van Aalborg, Aalborg St., ligt 500 meter ten zuiden van het centrum van Aalborg. het treinstation van Aalborg is bescheiden van formaat met 4 perrons. is een van de grootste treinstations van Denemarken. Er passeren hier dagelijks niet heel veel treinen aangezien het spoorwegnetwerk in het noorden van Jutland redelijk beperkt is. Je kunt hier op de trein stappen naar onder andere Hjrring, Aalborg en Odense.


Hotel bij het treinstation van Aalborg
Op zoek naar een goedkoop hotel bij het treinstation van Aalborg? We kunnen Scandic Aalborg City van harte aanbevelen. Deze accommodatie is op korte afstand van het treinstation te vinden.
Andere leuke hotels in Aalborg vind je hier.
Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Aalborg te vinden zoals:
Een lift, trappen, een 7-eleven supermarkt, een snackautomaat, toiletten, parkeerplaatsen, ticketautomaten, wachtruimtes, fietsenstallingen, bagagekluisjes (lockers) en invalidenservice.


Openbaarvervoer in Aalborg

Havenstad Aalborg is waarschijnlijk net iets te groot om te voet te ontdekken. Gelukkig is het openbaarvervoer in Aalborg goed geregeld. Zo kan je kiezen om de stad te doorkruizen per bus. Je kunt hiervoor online bustickets kopen. Het is ook mogelijk om een fiets te huren in Aalborg. Er zijn diverse plekken waar dat mogelijk is.
Je kunt natuurlijk ook een taxi nemen.


Bezienswaardigheden in Aalborg

Er valt genoeg te zien en doen in Aalborg, aan bezienswaardigheden in Aalborg is geen gebrek. Zo kan je het prachtige Aalborghus slot (kasteel) bezoeken, Aalborg tower (105 hoog) beklimmen, het schitterende stadhuis van Aalborg bezoeken of de Budolfi kerk bezichtigen.

Alle bezienswaardigheden, tours en dingen om te doen in Aalborg vind je hier.


FAQ over de trein naar Aalborg

Wat is de prijs van een treinticket naar Aalborg?

Treintickets naar Aalborg zijn vanaf 49,90 Euro in de 2e klas (en 61,90 Euro in de 1e klas te boeken per enkele reis.

Hoelang duurt een treinreis naar Aalborg?

De snelste reistijd van de trein naar Aalborg vanaf Amsterdam CS bedraagt 11:56 uur.

Waar boek ik goedkope treintickets naar Aalborg?

Een goedkoop treinticket naar Aalborg kan je eenvoudig online boeken.

Hoevaak moet je overstappen als je per trein naar Aalborg reist?

Maak je een treinreis vanuit Nederland naar Aalborg, dan zal je 3 keer moeten overstappen.

Andere leuke bestemmingen