Trein naar Aarhus

Trein naar Aarhus

De sfeervolle stad Aarhus vind je op het oostelijk deel van het Deense schiereiland Jutland. Deze typische studentenstad en havenstad is een erg leuke bestemming voor een weekendje weg. De stad zal je absoluut verrassen. Er valt veel te doen en zien. Een van de leukste bezienswaardigheden in Aarhus is Den Gamle By, de oude binnenstad. Ook de prachtige kathedraal van Aarhus mag je zeker niet overslaan tijdens je bezoek aan deze heerlijke stad. Het is redelijk eenvoudig om vanuit Nederland per trein naar Aarhus te reizen. Al vanaf €49,90 boek je een treinticket naar Aarhus.

  • Treinticket naar Aarhus vanaf €49,90
  • Treinreis van 10:10 van Amsterdam naar Aarhus
  • Zeer goedkope vroegboek tickets naar Aarhus
  • 6 treinverbindingen dagelijks naar Aarhus (en terug)
  • 2 keer overstappen
  • Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Treinreis naar Aarhus?

Als je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Aarhus, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Aarhus toe, je zal altijd minimaal 2 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Aarhus, dan kan je het beste de Intercity-Berlijn (IC-Berlijn) nemen en in Osnabrück overstappen op de ICE naar Hamburg. Daar kan je overstappen op de rechtstreekse Intercity naar Aarhus.De Intercity-Berlijn naar Osnabrück vertrekt om de twee uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Berlijn. In Nederland stopt deze trein ook nog op de treinstations Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo waar je dus ook kunt opstappen. Bij Bad Bentheim rijdt de trein de grens over. Onderweg bereikt de trein snelheden tot wel 200 kilometer per uur. Lees meer over de Intercity-Berlijn.

Reistijd van de trein naar Aarhus

Hoelang duurt een treinreis van Nederland naar Aarhus nu eigenlijk? De totale reistijd van de trein naar Aarhus hangt van een aantal factoren af. Zo zijn je opstapstation, de reisroute, het aantal overstaps en het type trein waarmee je reist van invloed op de totale reistijd naar Aarhus. Om je een indruk te geven: Vertrek je vanuit Amsterdam en neem je de snelste treinverbinding naar Aarhus, reken dan op een reistijd van zo'n 10:10 uur. Vertrek je vanaf een treinstation dat dichter bij de grens ligt, dan zal de reisduur in de meeste gevallen een stuk korter zijn. Reken op een gemiddelde reisduur van 10,5 uur vanuit de meeste treinstations in Nederland.

Prijs van een treinticket naar Aarhus?

Wil je goedkoop met de trein naar Aarhus reizen en wil je weten wat de prijs van een treinticket naar Aarhus is? Al vanaf vanaf €49,90 boek je al een treinkaartje naar Aarhus in de tweede klasse (enkele reis). Reis je liever in de eerste klasse, dan kan je al een ticket boeken vanaf €61,90 per enkele reis.

Geen vaste prijs
Let wel, de prijs voor een treinticket naar Aarhus is geen vaste prijs. De prijs loopt op naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Aarhus kan je al 180 dagen voor vertrek boeken (de zogenaamde boekingstermijn voor de trein naar Aarhus is dus 180 dagen). Ben je er snel bij, ofwel boek je een treinkaartje in de eerste paar weken nadat de trein is opengesteld voor boekingen, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Aarhus kunt boeken. Wacht je met boeken, dan loopt de prijs flink op. Op korte termijn kan je prijs 2 tot 4 keer zo hoog zijn ten opzicht van de prijs van een treinticket dat op tijd geboekt is!!

Verschillende tarieven
Er bestaan drie verschillende soorten tarieven. Binnen de drie verschillende tariefklassen bestaan trouwens ook prijsverschillen (staffels). Ook verschillende de annuleringsvoorwaarden en wijzigingsvoorwaarden ook per tariefsoort. Zo zijn de goedkoopste treintickets naar Aarhus doorgaans niet te wijzigen of annuleren (of tegen kosten) maar de duurdere treintickets juist wel.

De verschillende tarieven zijn:

Prijsindicatie Tarief Beschikbaar Voorwaarden wijzigen/annuleren
Goedkoop Non-flex / Supersparpreis Europa Goedkoopste tickets tot enkele maanden v. vertrek Niet toegestaan
Gemiddeld Mid-flex / Sparpreis Europa Tot kort voor vertrek, prijzen lopen flink op Tot 1e dag van geldigheid a €19
Maximaal Full-flex / Flexpreis Europa Altijd Tot vertrekdatum 100% restitutie

Als je op tijd boekt maak je een grote kans op het voordeligste tarief, het Non-flex tarief / Supersparpreis Europa tarief. Boek je een aantal weken voor vertrek, dan kan je vaak het Mid-flex tarief / Sparpreis Europa nog boeken. Op hele korte termijn (dag van vertrek of enkele dagen voor vertrek) kan je soms alleen nog het Full-flex tarief / Flexpreis Europa boeken.

Zitplaatsreserveringen
Houd er wel rekening mee dat je zitplaatsen op treinen binnen Denemarken soms pas 2 a 3 maanden voor reisdatum kunt boeken.
Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Aarhus.

Korting op de trein naar Aarhus?

Wil je met korting op de trein naar Aarhus reizen? Dat is mogelijk. Op verschillende manieren kan je met korting naar Aarhus reizen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Aarhus voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Absoluut de meeste korting op je treinreis naar Aarhus kun je verkrijgen door op tijd te boeken. Er bestaan grote vroegboekkortingen op de trein naar Aarhus zoals het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). Naarmate de vertrekdatum van je reis dichterbij komt, neemt de hoeveelheid korting af. Er is namelijk een beperkt tickets met een bepaalde korting beschikbaar. Indien deze zijn uitverkocht blijven de hogere tarieven (dus duurdere treintickets) over. De trein naar Aarhus is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Aarhus kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Aarhus krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Aarhus. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Aarhus bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Aarhus. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.
Treinstation van Aarhus

Het treinstation van Aarhus, Aarhus H, ligt 500 meter ten zuiden van het centrum van Aarhus. Het treinstation van Aarhus is een van de grotere treinstation van Denemarken. Het station telt 9 perrons. Vanaf het station kan je de trein van Aarhus naar onder andere Aalborg, Odense, Esbjerg en natuurlijk Kopenhagen nemen. Ook kan je naar kleinere bestemmingen in de regio doorreizen zoals Horsens, Randers en Vejle


Hotel bij het treinstation van Aarhus
Op zoek naar een goedkoop hotel bij het treinstation van Aarhus? We kunnen Wakeup Aarhus, M. P. Bruuns Gade van harte aanbevelen. Deze accommodatie is op korte afstand van het treinstation te vinden.
Andere leuke hotels in Aarhus vind je hier.
Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Aarhus te vinden zoals:
Een lift, roltrappen, trappen, een internationaal loket, een 7-eleven supermarkt, een snackautomaat, toiletten, parkeerplaatsen, ticketautomaten, wachtruimtes, fietsenstallingen, bagagekluisjes (lockers), een DSB lounge (1e klasse) en invalidenservice.


Openbaarvervoer in Aarhus

Er zijn verschillende manieren van openbaarvervoer in Aarhus mogelijk. Zo kan je de Aarhus Letbane (light rail) nemen naar diverse bestemmingen in de stad maar ook de bus. Daarnaast kan je ook een fiets huren bij het treinstation van Aarhus. De het centrum van de stad kan je op zich prima te voet verkennen. Een taxi nemen is ook mogelijk.


Bezienswaardigheden in Aarhus

Er zijn heel wat leuke bezienswaardigheden in Aarhus te vinden. Zo kan je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de prachtige kathedraal van Aarhus of de Vor Frue kerk. Ook is de stad rijk aan een aantal leuke museums zoal het Viking museum of het Moesgaard museum. Het historische centrum van Aarhus op zich is al een highlight die meer dan de moeite van een bezoek waard is. In dit deel van de stad, het Latijnse kwartier, vind je tal van sfeervolle restaurants en cafe’s.

Alle bezienswaardigheden, tours en dingen om te doen in Aarhus vind je hier.


FAQ over de trein naar Aarhus

Wat is de prijs van een treinticket naar Aarhus?

Treintickets naar Aarhus zijn vanaf 49,90 Euro in de 2e klas (en 61,90 Euro in de 1e klas te boeken per enkele reis.

Hoelang duurt een treinreis naar Aarhus?

De snelste reistijd van de trein naar Aarhus vanaf Amsterdam CS bedraagt 10:10 uur.

Waar boek ik goedkope treintickets naar Aarhus?

Een goedkoop treinticket naar Aarhus kan je eenvoudig online boeken.

Hoevaak moet je overstappen als je per trein naar Aarhus reist?

Maak je een treinreis vanuit Nederland naar Aarhus, dan hoef je slechts 2 keer over te stappen.n

Andere leuke bestemmingen