Trein naar Hirtshals

Trein naar Hirtshals

Helemaal in het noorden van Denemarken, op het schiereiland Jutland, vind je de plaats Hirtshals. Vooral bij reizigers die met de ferry van Denemarken naar Noorwegen reizen zal deze plaats bekend zijn aangezien hier de ferry vandaan vertrekt. In de plaats zelf vind je ook een aantal fijne stranden en vakantiehuisjes in de Duinen. Het is een leuke en gemoedelijke plek waar je prima kunt overnachten tijdens je reis. Je kunt redelijk eenvoudig vanuit Nederland per trein naar Hirtshals reizen. Al vanaf €49,90 boek je een treinticket naar Hirtshals.

  • Treinticket naar Hirtshals (Hjørring) vanaf €49,90
  • Treinreis van 11:56 van Amsterdam naar Hirtshals
  • Zeer goedkope vroegboek tickets naar Hirtshals
  • 6 treinverbindingen dagelijks naar Hirtshals (en terug)
  • Treinreis met slechts 5 overstappen
  • Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Treinreis naar Hirtshals?

Als je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Hirtshals, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Hirtshals toe, je zal altijd minimaal 5 keer moeten overstappen. Maak je een treinreis naar Hirtshals, dan kan je het beste de Intercity-Berlijn (IC-Berlijn) nemen en in Osnabruck overstappen op de ICE naar Hamburg. Daar stap je vervolgens op de Intercity naar Odense. Eenmaal ddaar aangekomen kan je de Intercity naar Aalborg nemen. Vervolgens kan je de Intercity naar Hjørring nemen om vanaf daar de rechtstreekse regionale trein naar Hirtshals te nemen.

Het laatste deel van de treinverbinding naar Hirtshals reis met de Hirtshalsbanen, het 10 kilometer lange traject van je van Hjørring naar Hirtshals. Je kunt op het station in Hjørring je treinticket uit de automaat halen. Vanuit Nederland kan je het beste je treinticket tot aan Hjørring boeken.

De Intercity-Berlijn naar Osnabruck vertrekt om de twee uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Berlijn. In Nederland stopt deze trein ook nog op de treinstations Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo waar je dus ook kunt opstappen. Bij Bad Bentheim rijdt de trein de grens over. Onderweg bereikt de trein snelheden tot wel 200 kilometer per uur. Lees meer over de Intercity-Berlijn.

Reistijd van de trein naar Hirtshals

Hoelang duurt een treinreis van Nederland naar Hirtshals nu eigenlijk? De totale reistijd van de trein naar Hirtshals hangt van een aantal factoren af. Zo zijn je opstapstation, de reisroute, het aantal overstaps en het type trein waarmee je reist van invloed op de totale reistijd naar Hirtshals. Om je een indruk te geven: Vertrek je vanuit Amsterdam en neem je de snelste treinverbinding naar Hirtshals (Hjørring), reken dan op een reistijd van zo'n 11:56 uur. Vertrek je vanaf een treinstation dat dichter bij de grens ligt, dan zal de reisduur in de meeste gevallen een stuk korter zijn. Reken op een gemiddelde reisduur van 12,5 uur vanuit de meeste treinstations in Nederland.

Prijs van een treinticket naar Hirtshals (Hjørring)?

Wil je goedkoop met de trein naar Hirtshals (Hjørring) reizen en wil je weten wat de prijs van een treinticket naar Hirtshals (Hjørring) is? Al vanaf vanaf €49,90 boek je al een treinkaartje naar Hirtshals (Hjørring) in de tweede klasse (enkele reis). Reis je liever in de eerste klasse, dan kan je al een ticket boeken vanaf €61,90 per enkele reis.

Geen vaste prijs
Let wel, de prijs voor een treinticket naar Hirtshals (Hjørring) is geen vaste prijs. De prijs loopt op naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Hirtshals (Hjørring) kan je al 180 dagen voor vertrek boeken (de zogenaamde boekingstermijn voor de trein naar Hirtshals (Hjørring) is dus 180 dagen). Ben je er snel bij, ofwel boek je een treinkaartje in de eerste paar weken nadat de trein is opengesteld voor boekingen, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Hirtshals (Hjørring) kunt boeken. Wacht je met boeken, dan loopt de prijs flink op. Op korte termijn kan je prijs 2 tot 4 keer zo hoog zijn ten opzicht van de prijs van een treinticket dat op tijd geboekt is!!

Verschillende tarieven
Er bestaan drie verschillende soorten tarieven. Binnen de drie verschillende tariefklassen bestaan trouwens ook prijsverschillen (staffels). Ook verschillende de annuleringsvoorwaarden en wijzigingsvoorwaarden ook per tariefsoort. Zo zijn de goedkoopste treintickets naar Hirtshals (Hjørring) doorgaans niet te wijzigen of annuleren (of tegen kosten) maar de duurdere treintickets juist wel.

De verschillende tarieven zijn:

Prijsindicatie Tarief Beschikbaar Voorwaarden wijzigen/annuleren
Goedkoop Non-flex / Supersparpreis Europa Goedkoopste tickets tot enkele maanden v. vertrek Niet toegestaan
Gemiddeld Mid-flex / Sparpreis Europa Tot kort voor vertrek, prijzen lopen flink op Tot 1e dag van geldigheid a €19
Maximaal Full-flex / Flexpreis Europa Altijd Tot vertrekdatum 100% restitutie

Als je op tijd boekt maak je een grote kans op het voordeligste tarief, het Non-flex tarief / Supersparpreis Europa tarief. Boek je een aantal weken voor vertrek, dan kan je vaak het Mid-flex tarief / Sparpreis Europa nog boeken. Op hele korte termijn (dag van vertrek of enkele dagen voor vertrek) kan je soms alleen nog het Full-flex tarief / Flexpreis Europa boeken.

Zitplaatsreserveringen
Houd er wel rekening mee dat je zitplaatsen op treinen binnen Denemarken soms pas 2 a 3 maanden voor reisdatum kunt boeken.
Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Hirtshals (Hjørring).

Korting op de trein naar Hirtshals (Hjørring)?

Wil je met korting op de trein naar Hirtshals (Hjørring) reizen? Dat is mogelijk. Op verschillende manieren kan je met korting naar Hirtshals (Hjørring) reizen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Hirtshals (Hjørring) voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Absoluut de meeste korting op je treinreis naar Hirtshals (Hjørring) kun je verkrijgen door op tijd te boeken. Er bestaan grote vroegboekkortingen op de trein naar Hirtshals (Hjørring) zoals het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). Naarmate de vertrekdatum van je reis dichterbij komt, neemt de hoeveelheid korting af. Er is namelijk een beperkt tickets met een bepaalde korting beschikbaar. Indien deze zijn uitverkocht blijven de hogere tarieven (dus duurdere treintickets) over. De trein naar Hirtshals (Hjørring) is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Hirtshals (Hjørring) kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Hirtshals (Hjørring) krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Hirtshals (Hjørring). Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Hirtshals (Hjørring) bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Hirtshals (Hjørring). Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.
Treinstation van Hirtshals

Het treinstation van Hirtshals, Hirtshals station, ligt 600 meter ten westen van het centrum van Hirtshals. Het kleine treinstation van Hirtshals heeft slechts 2 perrons. Het is een koppstation waar treinen dus niet verder kunnen rijden. Er rijden regelmatig treinen van Hirtshals naar Hjoerring waar je vervolgens kunt overstappen op de trein naar Aalborg.


Hotel bij het treinstation van Hirtshals (Hjørring)
Op zoek naar een goedkoop hotel bij het treinstation van Hirtshals (Hjørring)? We kunnen Seafront Hotel van harte aanbevelen. Deze accommodatie is op korte afstand van het treinstation te vinden.
Andere leuke hotels in Hirtshals (Hjørring) vind je hier.
Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Hirtshals (Hjørring) te vinden zoals:
Ticketautomaten, wachtruimtes en fietsenstallingen.


Openbaarvervoer in Hirtshals

Je kunt Hirtshals prima te voet verkennen. Openbaar vervoer in Hirtshals is er in beperkte mate. Je vindt er tal van bussen die je naar diverse bestemmingen in de stad brengen. Ook kan je een taxi nemen. Aangezien Hirtshals een vrij kleine stad is, kan je de stad lopend eenvoudig ontdekken.

Ook loop je in een kwartier naar de pier toe van Colorline, de ferry die je naar Noorwegen (Kristiansand en Larvik) brengt. De pier van Fjordline (Bergen, Stavanger en Kristiansand ) ligt een stuk verderop (aan de overkant). Je moet daarvoor ongeveer 20 minuten lopen van het treinstation. Er rijdt ook een bus van het treinstation van Hirtshals naar de ferry van Colorline.


Bezienswaardigheden in Hirtshals

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Hirtshals is de 35 meter hoge vuurturen van Hirtshals (Hirtshals Fyr) waar vandaan je een prachtig uitzicht hebt op de omgeving en de zee. Ook het North Sea Oceanarium is een topattractie van Hirtshals. Het behoort tot de grootste aquariums van Europa.

Alle bezienswaardigheden, tours en dingen om te doen in Hirtshals vind je hier.


FAQ over de trein naar Hirtshals

Wat is de prijs van een treinticket naar Hirtshals?

Treintickets naar Hirtshals zijn vanaf 49,90 Euro in de 2e klas (en 61,90 Euro in de 1e klas te boeken per enkele reis.

Hoelang duurt een treinreis naar Hirtshals?

De snelste reistijd van de trein naar Hirtshals vanaf Amsterdam CS bedraagt 11:56 uur.

Waar boek ik goedkope treintickets naar Hirtshals?

Een goedkoop treinticket naar Hirtshals kan je eenvoudig online boeken.

Hoevaak moet je overstappen als je per trein naar Hirtshals reist?

Maak je een treinreis vanuit Nederland naar Hirtshals, dan zal je 4 keer moeten overstappen.

Andere leuke bestemmingen