Trein naar Hjørring

Trein naar Hjørring

In de regio Noord-Jutland, in het noorden van Denemarken, ligt de plaats Hjørring. Ben je op doorreis naar het noordelijker gelegen Hirtshals om daar de ferry naar Noorwegen te nemen, dan passeer je deze plaats. Er zijn een aantal leuke bezienswaardigheden in Hjørring te vinden zoals de uitzichttoren van Hjørring. Je kunt redelijk eenvoudig vanuit Nederland per trein naar Hjørring reizen. Al vanaf €49,90 boek je een treinticket naar Hjørring.

  • Treinticket naar Hjørring vanaf €49,90
  • Treinreis van 12:39 van Amsterdam naar Hjørring
  • Zeer goedkope vroegboek tickets naar Hjørring
  • 6 treinverbindingen dagelijks naar Hjørring (en terug)
  • Treinreis met slechts 4 overstappen
  • Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Treinreis naar Hjørring?

Als je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Hjørring, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Hjørring toe, je zal altijd minimaal 4 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Hjørring, dan kan je het beste de Intercity-Berlijn (IC-Berlijn) nemen en in Osnabrück overstappen op de ICE naar Hamburg. Daar stap je vervolgens op de Intercity naar Odense. Daar kan je de Intercity naar Aalborg nemen om vanaf daar de rechtstreekse Intercity naar Hjørring te nemen.De Intercity-Berlijn naar Osnabrück vertrekt om de twee uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Berlijn. In Nederland stopt deze trein ook nog op de treinstations Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo waar je dus ook kunt opstappen. Bij Bad Bentheim rijdt de trein de grens over. Onderweg bereikt de trein snelheden tot wel 200 kilometer per uur. Lees meer over de Intercity-Berlijn.

Reistijd van de trein naar Hjørring

Hoelang duurt een treinreis van Nederland naar Hjørring nu eigenlijk? De totale reistijd van de trein naar Hjørring hangt van een aantal factoren af. Zo zijn je opstapstation, de reisroute, het aantal overstaps en het type trein waarmee je reist van invloed op de totale reistijd naar Hjørring. Om je een indruk te geven: Vertrek je vanuit Amsterdam en neem je de snelste treinverbinding naar Hjørring, reken dan op een reistijd van zo'n 12:39 uur. Vertrek je vanaf een treinstation dat dichter bij de grens ligt, dan zal de reisduur in de meeste gevallen een stuk korter zijn. Reken op een gemiddelde reisduur van 13 uur vanuit de meeste treinstations in Nederland.

Prijs van een treinticket naar Hjørring?

Wil je goedkoop met de trein naar Hjørring reizen en wil je weten wat de prijs van een treinticket naar Hjørring is? Al vanaf vanaf €49,90 boek je al een treinkaartje naar Hjørring in de tweede klasse (enkele reis). Reis je liever in de eerste klasse, dan kan je al een ticket boeken vanaf €61,90 per enkele reis.

Geen vaste prijs
Let wel, de prijs voor een treinticket naar Hjørring is geen vaste prijs. De prijs loopt op naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Hjørring kan je al 180 dagen voor vertrek boeken (de zogenaamde boekingstermijn voor de trein naar Hjørring is dus 180 dagen). Ben je er snel bij, ofwel boek je een treinkaartje in de eerste paar weken nadat de trein is opengesteld voor boekingen, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Hjørring kunt boeken. Wacht je met boeken, dan loopt de prijs flink op. Op korte termijn kan je prijs 2 tot 4 keer zo hoog zijn ten opzicht van de prijs van een treinticket dat op tijd geboekt is!!

Verschillende tarieven
Er bestaan drie verschillende soorten tarieven. Binnen de drie verschillende tariefklassen bestaan trouwens ook prijsverschillen (staffels). Ook verschillende de annuleringsvoorwaarden en wijzigingsvoorwaarden ook per tariefsoort. Zo zijn de goedkoopste treintickets naar Hjørring doorgaans niet te wijzigen of annuleren (of tegen kosten) maar de duurdere treintickets juist wel.

De verschillende tarieven zijn:

Prijsindicatie Tarief Beschikbaar Voorwaarden wijzigen/annuleren
Goedkoop Non-flex / Supersparpreis Europa Goedkoopste tickets tot enkele maanden v. vertrek Niet toegestaan
Gemiddeld Mid-flex / Sparpreis Europa Tot kort voor vertrek, prijzen lopen flink op Tot 1e dag van geldigheid a €19
Maximaal Full-flex / Flexpreis Europa Altijd Tot vertrekdatum 100% restitutie

Als je op tijd boekt maak je een grote kans op het voordeligste tarief, het Non-flex tarief / Supersparpreis Europa tarief. Boek je een aantal weken voor vertrek, dan kan je vaak het Mid-flex tarief / Sparpreis Europa nog boeken. Op hele korte termijn (dag van vertrek of enkele dagen voor vertrek) kan je soms alleen nog het Full-flex tarief / Flexpreis Europa boeken.

Zitplaatsreserveringen
Houd er wel rekening mee dat je zitplaatsen op treinen binnen Denemarken soms pas 2 a 3 maanden voor reisdatum kunt boeken.
Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Hjørring.

Korting op de trein naar Hjørring?

Wil je met korting op de trein naar Hjørring reizen? Dat is mogelijk. Op verschillende manieren kan je met korting naar Hjørring reizen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Hjørring voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Absoluut de meeste korting op je treinreis naar Hjørring kun je verkrijgen door op tijd te boeken. Er bestaan grote vroegboekkortingen op de trein naar Hjørring zoals het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). Naarmate de vertrekdatum van je reis dichterbij komt, neemt de hoeveelheid korting af. Er is namelijk een beperkt tickets met een bepaalde korting beschikbaar. Indien deze zijn uitverkocht blijven de hogere tarieven (dus duurdere treintickets) over. De trein naar Hjørring is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Hjørring kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Hjørring krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Hjørring. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Hjørring bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Hjørring. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.
Treinstation van Hjørring

Het treinstation van Hjørring, Hjørring station, ligt 150 meter ten zuidwesten van het centrum van Hjørring. Hjørring heeft een klein treinstation waar treinen van de Deense spoorwegen aankomen maar ook die van de Hirtshalsbanen, de regionale trein naar Hirtshals. Het treinstation van Hjørring heeft slechts 2 perrons.


Hotel bij het treinstation van Hjørring
Op zoek naar een goedkoop hotel bij het treinstation van Hjørring? We kunnen Hotel Phønix Hjørring van harte aanbevelen. Deze accommodatie is op korte afstand van het treinstation te vinden.
Andere leuke hotels in Hjørring vind je hier.
Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Hjørring te vinden zoals:
Ticketautomaten, wachtruimtes, toiletten (ook voor gehandicapten), parkeerplaatsen (tegen betaling) en fietsenstallingen.


Openbaarvervoer in Hjørring

Omdat Hjørring een vrij kleine plaats is kan je alles vanaf het treinstation prima te voet bereiken. Mocht je toch liever met het openbaarvervoer door Hjørring reizen, dan kan je de bus nemen. Een taxi is natuurlijk ook mogelijk.


Bezienswaardigheden in Hjørring

Hoewel er niet al te veel interessante bezienswaardigheden in Hjørring zijn is de Toelhøjvej (Hjørring tower) wel een must. Vanaf de 69 meter hoge toren (gratis entree) heb je een prachtig uitzicht op de stad en het omringende platteland. Ook het sculpturenpark in de plaats is de moeite waard.

Alle bezienswaardigheden, tours en dingen om te doen in Hjørring vind je hier.


FAQ over de trein naar Hjørring

Wat is de prijs van een treinticket naar Hjørring?

Treintickets naar Hjørring zijn vanaf 49,90 Euro in de 2e klas (en 61,90 Euro in de 1e klas te boeken per enkele reis.

Hoelang duurt een treinreis naar Hjørring?

De snelste reistijd van de trein naar Hjørring vanaf Amsterdam CS bedraagt 12:39 uur.

Waar boek ik goedkope treintickets naar Hjørring?

Een goedkoop treinticket naar Hjørring kan je eenvoudig online boeken.

Hoevaak moet je overstappen als je per trein naar Hjørring reist?

Maak je een treinreis vanuit Nederland naar Hjørring, dan zal je 4 keer moeten overstappen.

Andere leuke bestemmingen