Trein naar Kolding

Trein naar Kolding

Reis je per trein vanuit Nederland naar Denemarken, dan kom je onderweg langs Kolding. Het is een stad van bescheiden formaat die een lange geschiedenis kent. Er staat een prachtig koninklijk kasteel aan de rand van het centrum te vinden dat meer dan de moeite van een bezoekje waard is. Ook kom je in de stad het Franciscanerklooster Gråbrødrekloster, ofwel het Grijzebroedersklooster, en de St. Nicolai-kerk tegen. Je kunt vrij goed vanuit Nederland per trein naar Kolding reizen. Al vanaf €49,90 boek je een treinticket naar Kolding.

  • Treinticket naar Kolding vanaf €49,90
  • Treinreis van 08:07 van Amsterdam naar Kolding
  • Zeer goedkope vroegboek tickets naar Kolding
  • 6 treinverbindingen dagelijks naar Kolding (en terug)
  • 2 keer overstappen
  • Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Treinreis naar Kolding?

Als je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Kolding, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Kolding toe, je zal altijd minimaal 2 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Kolding, dan kan je het beste de Intercity-Berlijn (IC-Berlijn) nemen en in Osnabruck overstappen op de ICE naar Hamburg. Daar kan je overstappen op de rechtstreekse Intercity naar Kolding.De Intercity-Berlijn naar Osnabruck vertrekt om de twee uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Berlijn. In Nederland stopt deze trein ook nog op de treinstations Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo waar je dus ook kunt opstappen. Bij Bad Bentheim rijdt de trein de grens over. Onderweg bereikt de trein snelheden tot wel 200 kilometer per uur. Lees meer over de Intercity-Berlijn.

Reistijd van de trein naar Kolding

Hoelang duurt een treinreis van Nederland naar Kolding nu eigenlijk? De totale reistijd van de trein naar Kolding hangt van een aantal factoren af. Zo zijn je opstapstation, de reisroute, het aantal overstaps en het type trein waarmee je reist van invloed op de totale reistijd naar Kolding. Om je een indruk te geven: Vertrek je vanuit Amsterdam en neem je de snelste treinverbinding naar Kolding, reken dan op een reistijd van zo'n 08:07 uur. Vertrek je vanaf een treinstation dat dichter bij de grens ligt, dan zal de reisduur in de meeste gevallen een stuk korter zijn. Reken op een gemiddelde reisduur van 9 uur vanuit de meeste treinstations in Nederland.

Prijs van een treinticket naar Kolding?

Wil je goedkoop met de trein naar Kolding reizen en wil je weten wat de prijs van een treinticket naar Kolding is? Al vanaf vanaf €49,90 boek je al een treinkaartje naar Kolding in de tweede klasse (enkele reis). Reis je liever in de eerste klasse, dan kan je al een ticket boeken vanaf €61,90 per enkele reis.

Geen vaste prijs
Let wel, de prijs voor een treinticket naar Kolding is geen vaste prijs. De prijs loopt op naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Kolding kan je al 180 dagen voor vertrek boeken (de zogenaamde boekingstermijn voor de trein naar Kolding is dus 180 dagen). Ben je er snel bij, ofwel boek je een treinkaartje in de eerste paar weken nadat de trein is opengesteld voor boekingen, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Kolding kunt boeken. Wacht je met boeken, dan loopt de prijs flink op. Op korte termijn kan je prijs 2 tot 4 keer zo hoog zijn ten opzicht van de prijs van een treinticket dat op tijd geboekt is!!

Verschillende tarieven
Er bestaan drie verschillende soorten tarieven. Binnen de drie verschillende tariefklassen bestaan trouwens ook prijsverschillen (staffels). Ook verschillende de annuleringsvoorwaarden en wijzigingsvoorwaarden ook per tariefsoort. Zo zijn de goedkoopste treintickets naar Kolding doorgaans niet te wijzigen of annuleren (of tegen kosten) maar de duurdere treintickets juist wel.

De verschillende tarieven zijn:

Prijsindicatie Tarief Beschikbaar Voorwaarden wijzigen/annuleren
Goedkoop Non-flex / Supersparpreis Europa Goedkoopste tickets tot enkele maanden v. vertrek Niet toegestaan
Gemiddeld Mid-flex / Sparpreis Europa Tot kort voor vertrek, prijzen lopen flink op Tot 1e dag van geldigheid a €19
Maximaal Full-flex / Flexpreis Europa Altijd Tot vertrekdatum 100% restitutie

Als je op tijd boekt maak je een grote kans op het voordeligste tarief, het Non-flex tarief / Supersparpreis Europa tarief. Boek je een aantal weken voor vertrek, dan kan je vaak het Mid-flex tarief / Sparpreis Europa nog boeken. Op hele korte termijn (dag van vertrek of enkele dagen voor vertrek) kan je soms alleen nog het Full-flex tarief / Flexpreis Europa boeken.

Zitplaatsreserveringen
Houd er wel rekening mee dat je zitplaatsen op treinen binnen Denemarken soms pas 2 a 3 maanden voor reisdatum kunt boeken.
Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Kolding.

Korting op de trein naar Kolding?

Wil je met korting op de trein naar Kolding reizen? Dat is mogelijk. Op verschillende manieren kan je met korting naar Kolding reizen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Kolding voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Absoluut de meeste korting op je treinreis naar Kolding kun je verkrijgen door op tijd te boeken. Er bestaan grote vroegboekkortingen op de trein naar Kolding zoals het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). Naarmate de vertrekdatum van je reis dichterbij komt, neemt de hoeveelheid korting af. Er is namelijk een beperkt tickets met een bepaalde korting beschikbaar. Indien deze zijn uitverkocht blijven de hogere tarieven (dus duurdere treintickets) over. De trein naar Kolding is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Kolding kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Kolding krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Kolding. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Kolding bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Kolding. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.
Treinstation van Kolding

Het treinstation van Kolding, Kolding station, ligt 200 meter ten oosten van het centrum van Kolding. Het treinstation van Kolding is vrij klein en heeft slechts 2 perrons. Er rijden regelmatig treinen van Kolding naar Federicia, Aarhus en Kopenhagen. Omdat Kolding op een belangrijk spoorwegknooppunt ligt passeren er wel vrij veel treinen.


Hotel bij het treinstation van Kolding
Op zoek naar een goedkoop hotel bij het treinstation van Kolding? We kunnen Hotel Kolding van harte aanbevelen. Deze accommodatie is op korte afstand van het treinstation te vinden.
Andere leuke hotels in Kolding vind je hier.
Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Kolding te vinden zoals:
Een lift, trappen, een 7-eleven supermarkt, een snackautomaat, toiletten, gratis parkeerplaatsen, ticketautomaten, wachtruimtes, fietsenstallingen en invalidenservice.


Openbaarvervoer in Kolding

Je kunt Kolding prima te voet verkennen. Openbaar vervoer in Kolding is er in beperkte mate. Je vindt er tal van bussen die je naar diverse bestemmingen in de stad brengen. Ook kan je een taxi nemen. Aangezien Kolding een vrij kleine stad is, kan je de stad lopend eenvoudig ontdekken.


Bezienswaardigheden in Kolding

Er zijn een aantal leuke bezienswaardigheden in Kolding te vinden zoals de St.Nikolaj Kirke, een van de oudste kerken van Denemarken, het prachtige Koldinghus en de Geografisk Have botanische tuinen.

Alle bezienswaardigheden, tours en dingen om te doen in Kolding vind je hier.


FAQ over de trein naar Kolding

Wat is de prijs van een treinticket naar Kolding?

Treintickets naar Kolding zijn vanaf 49,90 Euro in de 2e klas (en 61,90 Euro in de 1e klas te boeken per enkele reis.

Hoelang duurt een treinreis naar Kolding?

De snelste reistijd van de trein naar Kolding vanaf Amsterdam CS bedraagt 08:07 uur.

Waar boek ik goedkope treintickets naar Kolding?

Een goedkoop treinticket naar Kolding kan je eenvoudig online boeken.

Hoevaak moet je overstappen als je per trein naar Kolding reist?

Maak je een treinreis vanuit Nederland naar Kolding, dan hoef je slechts 2 keer over te stappen.n

Andere leuke bestemmingen