Trein naar Kopenhagen

Trein naar Kopenhagen

De Deense hoofdstad Kopenhagen op het eiland Seeland is enorm populair. Jaarlijks bezoeken erg veel toeristen uit binnen-en buitenland de bruisende havenstad om de “Kleine zeemeermin”, ’s werelds oudste pretpark Tivoli of de vrolijk-gekleurde straten te bekijken. Vanuit Nederland en België kan je vrij eenvoudig met de trein naar Kopenhagen reizen. Zo kan je ideaal een weekendje Kopenhagen met de trein maken. Een treinticket naar Kopenhagen boek je al vanaf €49,90 vanaf elk treinstation in Nederland. Bekijk prijzen en aanbiedingen voor de trein naar Kopenhagen.


  • Treinticket naar Kopenhagen vanaf €49,90
  • Treinreis van 10:33 van Amsterdam naar Kopenhagen
  • Zeer goedkope vroegboek tickets naar Kopenhagen
  • 6 treinverbindingen dagelijks naar Kopenhagen (en terug)
  • 2 keer overstappen
  • Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Treinreis naar Kopenhagen?

Als je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Kopenhagen, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Kopenhagen toe, je zal altijd minimaal 2 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Kopenhagen, dan kan je het beste de Intercity-Berlijn (IC-Berlijn) nemen en in Osnabrück overstappen op de ICE naar Hamburg. Daar kan je overstappen op de rechtstreekse Intercity naar Kopenhagen.De Intercity-Berlijn naar Osnabrück vertrekt om de twee uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Berlijn. In Nederland stopt deze trein ook nog op de treinstations Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo waar je dus ook kunt opstappen. Bij Bad Bentheim rijdt de trein de grens over. Onderweg bereikt de trein snelheden tot wel 200 kilometer per uur. Lees meer over de Intercity-Berlijn.

Reistijd van de trein naar Kopenhagen

Hoelang duurt een treinreis van Nederland naar Kopenhagen nu eigenlijk? De totale reistijd van de trein naar Kopenhagen hangt van een aantal factoren af. Zo zijn je opstapstation, de reisroute, het aantal overstaps en het type trein waarmee je reist van invloed op de totale reistijd naar Kopenhagen. Om je een indruk te geven: Vertrek je vanuit Amsterdam en neem je de snelste treinverbinding naar Kopenhagen, reken dan op een reistijd van zo'n 10:33 uur. Vertrek je vanaf een treinstation dat dichter bij de grens ligt, dan zal de reisduur in de meeste gevallen een stuk korter zijn. Reken op een gemiddelde reisduur van 11 uur vanuit de meeste treinstations in Nederland.

Prijs van een treinticket naar Kopenhagen?

Wil je goedkoop met de trein naar Kopenhagen reizen en wil je weten wat de prijs van een treinticket naar Kopenhagen is? Al vanaf vanaf €49,90 boek je al een treinkaartje naar Kopenhagen in de tweede klasse (enkele reis). Reis je liever in de eerste klasse, dan kan je al een ticket boeken vanaf €61,90 per enkele reis.

Geen vaste prijs
Let wel, de prijs voor een treinticket naar Kopenhagen is geen vaste prijs. De prijs loopt op naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Kopenhagen kan je al 180 dagen voor vertrek boeken (de zogenaamde boekingstermijn voor de trein naar Kopenhagen is dus 180 dagen). Ben je er snel bij, ofwel boek je een treinkaartje in de eerste paar weken nadat de trein is opengesteld voor boekingen, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Kopenhagen kunt boeken. Wacht je met boeken, dan loopt de prijs flink op. Op korte termijn kan je prijs 2 tot 4 keer zo hoog zijn ten opzicht van de prijs van een treinticket dat op tijd geboekt is!!

Verschillende tarieven
Er bestaan drie verschillende soorten tarieven. Binnen de drie verschillende tariefklassen bestaan trouwens ook prijsverschillen (staffels). Ook verschillende de annuleringsvoorwaarden en wijzigingsvoorwaarden ook per tariefsoort. Zo zijn de goedkoopste treintickets naar Kopenhagen doorgaans niet te wijzigen of annuleren (of tegen kosten) maar de duurdere treintickets juist wel.

De verschillende tarieven zijn:

Prijsindicatie Tarief Beschikbaar Voorwaarden wijzigen/annuleren
Goedkoop Non-flex / Supersparpreis Europa Goedkoopste tickets tot enkele maanden v. vertrek Niet toegestaan
Gemiddeld Mid-flex / Sparpreis Europa Tot kort voor vertrek, prijzen lopen flink op Tot 1e dag van geldigheid a €19
Maximaal Full-flex / Flexpreis Europa Altijd Tot vertrekdatum 100% restitutie

Als je op tijd boekt maak je een grote kans op het voordeligste tarief, het Non-flex tarief / Supersparpreis Europa tarief. Boek je een aantal weken voor vertrek, dan kan je vaak het Mid-flex tarief / Sparpreis Europa nog boeken. Op hele korte termijn (dag van vertrek of enkele dagen voor vertrek) kan je soms alleen nog het Full-flex tarief / Flexpreis Europa boeken.

Zitplaatsreserveringen
Houd er wel rekening mee dat je zitplaatsen op treinen binnen Denemarken soms pas 2 a 3 maanden voor reisdatum kunt boeken.
Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Kopenhagen.

Korting op de trein naar Kopenhagen?

Wil je met korting op de trein naar Kopenhagen reizen? Dat is mogelijk. Op verschillende manieren kan je met korting naar Kopenhagen reizen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Kopenhagen voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Absoluut de meeste korting op je treinreis naar Kopenhagen kun je verkrijgen door op tijd te boeken. Er bestaan grote vroegboekkortingen op de trein naar Kopenhagen zoals het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). Naarmate de vertrekdatum van je reis dichterbij komt, neemt de hoeveelheid korting af. Er is namelijk een beperkt tickets met een bepaalde korting beschikbaar. Indien deze zijn uitverkocht blijven de hogere tarieven (dus duurdere treintickets) over. De trein naar Kopenhagen is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Kopenhagen kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Kopenhagen krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Kopenhagen. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Kopenhagen bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Kopenhagen. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.
Treinstation van Kopenhagen

Het treinstation van Kopenhagen, København H, ligt 400 meter ten westen van het centrum van Kopenhagen. Het treinstation van København is, zoals je mag verwachten van een hoofdstad, vrij groot. Zeker voor Deense begrippen. Er zijn 8 perrons. Er vertrekken hier dagelijks veel treinen die naar diverse steden in Denemarken rijden maar ook internationale treinen naar bijvoorbeeld Stockholm in Zweden of Hamburg in Duitsland.


Hotel bij het treinstation van Kopenhagen
Op zoek naar een goedkoop hotel bij het treinstation van Kopenhagen? We kunnen Wakeup Copenhagen van harte aanbevelen. Deze accommodatie is op korte afstand van het treinstation te vinden.
Andere leuke hotels in Kopenhagen vind je hier.
Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Kopenhagen te vinden zoals:
Een lift, roltrappen, trappen, een DSB-lounge (1e klasse) een 7-eleven supermarkt, een snackautomaat, toiletten, parkeerplaatsen, ticketautomaten, wachtruimtes, fietsenstallingen, bagagekluisjes (lockers) en invalidenservice.


Openbaarvervoer in Kopenhagen

Aan openbaarvervoer in Kopenhagen is geen gebrek. Zo kan je kiezen voor de S-trein (S-Tog die te vergelijken is met de Duitse S-Bahn), de metro, de bus of zelfs de boot. Ze maken allen deel uit van het uitgebreide zone-systeem van Kopenhagen. Hiervoor kan je kaartjes kopen voor een enkele rit, zone 1 t/m 4 (smaal pass), zone 1 t/m 99 (large pass), of een Copenhagen Card waarbij je de hele stad mag doorreizen en ook gratis toegang krijgt tot diverse musea.

Je kunt ook eenvoudig een fiets huren in Kopenhagen. Ook een ideale manier om te stad te verkennen. De stad is erg fietser-vriendelijk.

Natuurlijk kan je ook een taxi nemen naar je bestemming.


Bezienswaardigheden in Kopenhagen

Het barst van de bezienswaardigheden in Kopenhagen. Het koninklijk paleis van Kopenhagen is een echte must. Dit complex telt meerdere schitterende gebouwen. Ook het Rosenborg paleis is erg de moeite waard net als Frederikskirken (een marmeren kerk). Pal naast het centraal station van Kopenhagen ligt Livoli, het oudste pretpark ter wereld. Erg leuk om daar wat tijd door te brengen. De prachtige grachten met hun kleurrijke historische panden mag je ook zeker niet overslaan tijdens je bezoek aan Kopenhagen. je kunt ze tijdens een boottocht ideaal verkennen.

Alle bezienswaardigheden, tours en dingen om te doen in Kopenhagen vind je hier.


FAQ over de trein naar Kopenhagen

Wat is de prijs van een treinticket naar Kopenhagen?

Treintickets naar Kopenhagen zijn vanaf 49,90 Euro in de 2e klas (en 61,90 Euro in de 1e klas te boeken per enkele reis.

Hoelang duurt een treinreis naar Kopenhagen?

De snelste reistijd van de trein naar Kopenhagen vanaf Amsterdam CS bedraagt 10:33 uur.

Waar boek ik goedkope treintickets naar Kopenhagen?

Een goedkoop treinticket naar Kopenhagen kan je eenvoudig online boeken.

Hoevaak moet je overstappen als je per trein naar Kopenhagen reist?

Maak je een treinreis vanuit Nederland naar Kopenhagen, dan hoef je slechts 2 keer over te stappen.n

Andere leuke bestemmingen