Trein naar Legoland in Denemarken

Trein naar Legoland in Denemarken

Legoland Denemarken is een begrip geworden. Jaarlijks reizen vele kinderen met hun ouders maar ook volwassenen af naar het Deense plaatsje Billund om daar de vele gekleurde steentjes te gaan bekijken. Het op het Deense schiereiland Jutland gelegen pretpark kan je grotendeels per trein bereiken. Vanuit Nederland kan je redelijk goed per trein naar Legoland in Denemarken reizen.
Al vanaf €49,90 boek je een treinticket naar Legoland in Denemarken.

  • Treinticket naar Legoland in Denemarken (Vejle) vanaf €49,90
  • Treinreis van 09:22 van Amsterdam naar Legoland in Denemarken
  • Zeer goedkope vroegboek tickets naar Legoland in Denemarken
  • 6 treinverbindingen dagelijks naar Legoland in Denemarken (en terug)
  • 2 keer overstappen
  • Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Treinreis naar Legoland in Denemarken?

Als je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Legoland in Denemarken, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Legoland in Denemarken toe, je zal altijd minimaal 2 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Legoland in Denemarken, dan kan je het beste de Intercity-Berlijn (IC-Berlijn) nemen en in Osnabrück overstappen op de ICE naar Hamburg. Daar kan je overstappen op de rechtstreekse Intercity naar Legoland in Denemarken.De Intercity-Berlijn naar Osnabrück vertrekt om de twee uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Berlijn. In Nederland stopt deze trein ook nog op de treinstations Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo waar je dus ook kunt opstappen. Bij Bad Bentheim rijdt de trein de grens over. Onderweg bereikt de trein snelheden tot wel 200 kilometer per uur. Lees meer over de Intercity-Berlijn.

Reistijd van de trein naar Legoland in Denemarken

Hoelang duurt een treinreis van Nederland naar Legoland in Denemarken nu eigenlijk? De totale reistijd van de trein naar Legoland in Denemarken hangt van een aantal factoren af. Zo zijn je opstapstation, de reisroute, het aantal overstaps en het type trein waarmee je reist van invloed op de totale reistijd naar Legoland in Denemarken. Om je een indruk te geven: Vertrek je vanuit Amsterdam en neem je de snelste treinverbinding naar Legoland in Denemarken (Vejle), reken dan op een reistijd van zo'n 09:22 uur. Vertrek je vanaf een treinstation dat dichter bij de grens ligt, dan zal de reisduur in de meeste gevallen een stuk korter zijn. Reken op een gemiddelde reisduur van 10 uur vanuit de meeste treinstations in Nederland.

Prijs van een treinticket naar Legoland in Denemarken (Vejle)?

Wil je goedkoop met de trein naar Legoland in Denemarken (Vejle) reizen en wil je weten wat de prijs van een treinticket naar Legoland in Denemarken (Vejle) is? Al vanaf vanaf €49,90 boek je al een treinkaartje naar Legoland in Denemarken (Vejle) in de tweede klasse (enkele reis). Reis je liever in de eerste klasse, dan kan je al een ticket boeken vanaf €61,90 per enkele reis.

Geen vaste prijs
Let wel, de prijs voor een treinticket naar Legoland in Denemarken (Vejle) is geen vaste prijs. De prijs loopt op naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Legoland in Denemarken (Vejle) kan je al 180 dagen voor vertrek boeken (de zogenaamde boekingstermijn voor de trein naar Legoland in Denemarken (Vejle) is dus 180 dagen). Ben je er snel bij, ofwel boek je een treinkaartje in de eerste paar weken nadat de trein is opengesteld voor boekingen, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Legoland in Denemarken (Vejle) kunt boeken. Wacht je met boeken, dan loopt de prijs flink op. Op korte termijn kan je prijs 2 tot 4 keer zo hoog zijn ten opzicht van de prijs van een treinticket dat op tijd geboekt is!!

Verschillende tarieven
Er bestaan drie verschillende soorten tarieven. Binnen de drie verschillende tariefklassen bestaan trouwens ook prijsverschillen (staffels). Ook verschillende de annuleringsvoorwaarden en wijzigingsvoorwaarden ook per tariefsoort. Zo zijn de goedkoopste treintickets naar Legoland in Denemarken (Vejle) doorgaans niet te wijzigen of annuleren (of tegen kosten) maar de duurdere treintickets juist wel.

De verschillende tarieven zijn:

Prijsindicatie Tarief Beschikbaar Voorwaarden wijzigen/annuleren
Goedkoop Non-flex / Supersparpreis Europa Goedkoopste tickets tot enkele maanden v. vertrek Niet toegestaan
Gemiddeld Mid-flex / Sparpreis Europa Tot kort voor vertrek, prijzen lopen flink op Tot 1e dag van geldigheid a €19
Maximaal Full-flex / Flexpreis Europa Altijd Tot vertrekdatum 100% restitutie

Als je op tijd boekt maak je een grote kans op het voordeligste tarief, het Non-flex tarief / Supersparpreis Europa tarief. Boek je een aantal weken voor vertrek, dan kan je vaak het Mid-flex tarief / Sparpreis Europa nog boeken. Op hele korte termijn (dag van vertrek of enkele dagen voor vertrek) kan je soms alleen nog het Full-flex tarief / Flexpreis Europa boeken.

Zitplaatsreserveringen
Houd er wel rekening mee dat je zitplaatsen op treinen binnen Denemarken soms pas 2 a 3 maanden voor reisdatum kunt boeken.
Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Legoland in Denemarken (Vejle).

Korting op de trein naar Legoland in Denemarken (Vejle)?

Wil je met korting op de trein naar Legoland in Denemarken (Vejle) reizen? Dat is mogelijk. Op verschillende manieren kan je met korting naar Legoland in Denemarken (Vejle) reizen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Legoland in Denemarken (Vejle) voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Absoluut de meeste korting op je treinreis naar Legoland in Denemarken (Vejle) kun je verkrijgen door op tijd te boeken. Er bestaan grote vroegboekkortingen op de trein naar Legoland in Denemarken (Vejle) zoals het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). Naarmate de vertrekdatum van je reis dichterbij komt, neemt de hoeveelheid korting af. Er is namelijk een beperkt tickets met een bepaalde korting beschikbaar. Indien deze zijn uitverkocht blijven de hogere tarieven (dus duurdere treintickets) over. De trein naar Legoland in Denemarken (Vejle) is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Legoland in Denemarken (Vejle) kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Legoland in Denemarken (Vejle) krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Legoland in Denemarken (Vejle). Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Legoland in Denemarken (Vejle) bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Legoland in Denemarken (Vejle). Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.
Treinstation van Legoland in Denemarken

Het treinstation van Legoland in Denemarken, Vejle St., ligt 20 kilometer ten oosten van het centrum van Legoland in Denemarken.


Hotel bij het treinstation van Legoland in Denemarken (Vejle)
Op zoek naar een goedkoop hotel bij het treinstation van Legoland in Denemarken (Vejle)? We kunnen Hotel Svanen van harte aanbevelen. Deze accommodatie is op korte afstand van het treinstation te vinden.
Andere leuke hotels in Legoland in Denemarken (Vejle) vind je hier.
Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Legoland in Denemarken (Vejle) te vinden zoals:


Openbaarvervoer in Legoland in Denemarken


Bezienswaardigheden in Legoland in DenemarkenAlle bezienswaardigheden, tours en dingen om te doen in Legoland in Denemarken vind je hier.


FAQ over de trein naar Legoland in Denemarken

Wat is de prijs van een treinticket naar Legoland in Denemarken?

Treintickets naar Legoland in Denemarken zijn vanaf 49,90 Euro in de 2e klas (en 61,90 Euro in de 1e klas te boeken per enkele reis.

Hoelang duurt een treinreis naar Legoland in Denemarken?

De snelste reistijd van de trein naar Legoland in Denemarken vanaf Amsterdam CS bedraagt 09:22 uur.

Waar boek ik goedkope treintickets naar Legoland in Denemarken?

Een goedkoop treinticket naar Legoland in Denemarken kan je eenvoudig online boeken.

Hoevaak moet je overstappen als je per trein naar Legoland in Denemarken reist?

Maak je een treinreis vanuit Nederland naar Legoland in Denemarken, dan hoef je slechts 2 keer over te stappen.n

Andere leuke bestemmingen