Trein naar Odense

Trein naar Odense

Reis je vanuit Nederland per trein naar Kopenhagen, dan kom je onderweg de stad Odense op het eiland Funen tegen. Het is de op twee na grootste stad van het land en de geboorteplaats van de wereldberoemde spookjesschrijver Hans Christian Andersen. Het gezellige stadje is zeker een bezoekje waard. Vanuit Nederland en België kan je vrij eenvoudig met de trein naar Odense reizen. Met twee overstappen reis je al per trein naar Odense. Een treinticket naar Odense boek je al vanaf €49,90 vanaf elk treinstation in Nederland. Bekijk prijzen en aanbiedingen voor de trein naar Odense.


  • Treinticket naar Odense vanaf €49,90
  • Treinreis van 09:19 van Amsterdam naar Odense
  • Zeer goedkope vroegboek tickets naar Odense
  • 6 treinverbindingen dagelijks naar Odense (en terug)
  • 2 keer overstappen
  • Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Treinreis naar Odense?

Als je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Odense, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Odense toe, je zal altijd minimaal 2 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Odense, dan kan je het beste de Intercity-Berlijn (IC-Berlijn) nemen en in Osnabrück overstappen op de ICE naar Hamburg. Daar kan je overstappen op de rechtstreekse Intercity naar Odense.De Intercity-Berlijn naar Osnabrück vertrekt om de twee uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Berlijn. In Nederland stopt deze trein ook nog op de treinstations Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo waar je dus ook kunt opstappen. Bij Bad Bentheim rijdt de trein de grens over. Onderweg bereikt de trein snelheden tot wel 200 kilometer per uur. Lees meer over de Intercity-Berlijn.

Reistijd van de trein naar Odense

Hoelang duurt een treinreis van Nederland naar Odense nu eigenlijk? De totale reistijd van de trein naar Odense hangt van een aantal factoren af. Zo zijn je opstapstation, de reisroute, het aantal overstaps en het type trein waarmee je reist van invloed op de totale reistijd naar Odense. Om je een indruk te geven: Vertrek je vanuit Amsterdam en neem je de snelste treinverbinding naar Odense, reken dan op een reistijd van zo'n 09:19 uur. Vertrek je vanaf een treinstation dat dichter bij de grens ligt, dan zal de reisduur in de meeste gevallen een stuk korter zijn. Reken op een gemiddelde reisduur van 9,5 uur vanuit de meeste treinstations in Nederland.

Prijs van een treinticket naar Odense?

Wil je goedkoop met de trein naar Odense reizen en wil je weten wat de prijs van een treinticket naar Odense is? Al vanaf vanaf €49,90 boek je al een treinkaartje naar Odense in de tweede klasse (enkele reis). Reis je liever in de eerste klasse, dan kan je al een ticket boeken vanaf €61,90 per enkele reis.

Geen vaste prijs
Let wel, de prijs voor een treinticket naar Odense is geen vaste prijs. De prijs loopt op naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Odense kan je al 180 dagen voor vertrek boeken (de zogenaamde boekingstermijn voor de trein naar Odense is dus 180 dagen). Ben je er snel bij, ofwel boek je een treinkaartje in de eerste paar weken nadat de trein is opengesteld voor boekingen, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Odense kunt boeken. Wacht je met boeken, dan loopt de prijs flink op. Op korte termijn kan je prijs 2 tot 4 keer zo hoog zijn ten opzicht van de prijs van een treinticket dat op tijd geboekt is!!

Verschillende tarieven
Er bestaan drie verschillende soorten tarieven. Binnen de drie verschillende tariefklassen bestaan trouwens ook prijsverschillen (staffels). Ook verschillende de annuleringsvoorwaarden en wijzigingsvoorwaarden ook per tariefsoort. Zo zijn de goedkoopste treintickets naar Odense doorgaans niet te wijzigen of annuleren (of tegen kosten) maar de duurdere treintickets juist wel.

De verschillende tarieven zijn:

Prijsindicatie Tarief Beschikbaar Voorwaarden wijzigen/annuleren
Goedkoop Non-flex / Supersparpreis Europa Goedkoopste tickets tot enkele maanden v. vertrek Niet toegestaan
Gemiddeld Mid-flex / Sparpreis Europa Tot kort voor vertrek, prijzen lopen flink op Tot 1e dag van geldigheid a €19
Maximaal Full-flex / Flexpreis Europa Altijd Tot vertrekdatum 100% restitutie

Als je op tijd boekt maak je een grote kans op het voordeligste tarief, het Non-flex tarief / Supersparpreis Europa tarief. Boek je een aantal weken voor vertrek, dan kan je vaak het Mid-flex tarief / Sparpreis Europa nog boeken. Op hele korte termijn (dag van vertrek of enkele dagen voor vertrek) kan je soms alleen nog het Full-flex tarief / Flexpreis Europa boeken.

Zitplaatsreserveringen
Houd er wel rekening mee dat je zitplaatsen op treinen binnen Denemarken soms pas 2 a 3 maanden voor reisdatum kunt boeken.
Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Odense.

Korting op de trein naar Odense?

Wil je met korting op de trein naar Odense reizen? Dat is mogelijk. Op verschillende manieren kan je met korting naar Odense reizen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Odense voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Absoluut de meeste korting op je treinreis naar Odense kun je verkrijgen door op tijd te boeken. Er bestaan grote vroegboekkortingen op de trein naar Odense zoals het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). Naarmate de vertrekdatum van je reis dichterbij komt, neemt de hoeveelheid korting af. Er is namelijk een beperkt tickets met een bepaalde korting beschikbaar. Indien deze zijn uitverkocht blijven de hogere tarieven (dus duurdere treintickets) over. De trein naar Odense is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Odense kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Odense krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Odense. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Odense bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Odense. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.
Treinstation van Odense

Het treinstation van Odense, Odense St., ligt 500 meter ten noorden van het centrum van Odense. Het treinstation van Odense is een van de grootste treinstations van Denemarken. Er passeren hier dagelijks veel treinen die van steden op het vaste land van Denemarken richting hoofdstad Kopenhagen rijden of vice versa. Het treinstation van Odense telt 7 perrons. Er rijden regelmatig treinen van Odense naar Federicia, Aarhus, Aalborg en Kopenhagen.


Hotel bij het treinstation van Odense
Op zoek naar een goedkoop hotel bij het treinstation van Odense? We kunnen Milling Hotel Ansgar van harte aanbevelen. Deze accommodatie is op korte afstand van het treinstation te vinden.
Andere leuke hotels in Odense vind je hier.
Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Odense te vinden zoals:
Een lift, roltrappen, trappen, een 7-eleven supermarkt, een snackautomaat, toiletten, parkeerplaatsen, ticketautomaten, wachtruimtes, fietsenstallingen, bagagekluisjes (lockers) en invalidenservice. Let erop dat je geen honden de stations hal in mee mag nemen.


Openbaarvervoer in Odense

Odense is een middelgrote stad die je op zich te voet kunt ontdekken. Reizen met het openbaarvervoer in Odense is ook mogelijk. Er rijden regelmatig trams (lightrails, een mix tussen tram en metro) en bussen vanaf het treinstation naar diverse plaatsen in de stad zoals de universiteit.
Je kunt natuurlijk ook een taxi nemen.

Je kunt ook een fiets huren in Odense om de stad te verkennen. De infrastructuur is er erg goed zodat je er prima kunt fietsen.


Bezienswaardigheden in Odense

Er zijn behoorlijk wat leuke bezienswaardigheden in Odense te vinden zoals het Hans Christian Andersen Museum en het huis van Hans Christian Andersen's, het Deense spoorwegmuseum, het prachtige Egeskov kasteel en de Knuds kerk.

Alle bezienswaardigheden, tours en dingen om te doen in Odense vind je hier.


FAQ over de trein naar Odense

Wat is de prijs van een treinticket naar Odense?

Treintickets naar Odense zijn vanaf 49,90 Euro in de 2e klas (en 61,90 Euro in de 1e klas te boeken per enkele reis.

Hoelang duurt een treinreis naar Odense?

De snelste reistijd van de trein naar Odense vanaf Amsterdam CS bedraagt 09:19 uur.

Waar boek ik goedkope treintickets naar Odense?

Een goedkoop treinticket naar Odense kan je eenvoudig online boeken.

Hoevaak moet je overstappen als je per trein naar Odense reist?

Maak je een treinreis vanuit Nederland naar Odense, dan hoef je slechts 2 keer over te stappen.n

Andere leuke bestemmingen