Trein naar Roskilde

Trein naar Roskilde

Roskilde is een mooie havenstad op het Deense eiland Seeland die lang geleden door de Vikingen werd gesticht. De stad staat bekend om zijn prachtige historische centrum en de schitterende kathedraal die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan. Je zou de stad ook kunnen kennen van het beroemde rockfestival wat er jaarlijks wordt gehouden. Vanuit Nederland kan je redelijk eenvoudig met de trein naar Roskilde reizen. Al vanaf €49,90 boek je een treinticket naar Roskilde.

  • Treinticket naar Roskilde vanaf €49,90
  • Treinreis van 10:35 van Amsterdam naar Roskilde
  • Zeer goedkope vroegboek tickets naar Roskilde
  • 6 treinverbindingen dagelijks naar Roskilde (en terug)
  • 3 keer overstappen
  • Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Treinreis naar Roskilde?

Als je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Roskilde, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Roskilde toe, je zal altijd minimaal 3 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Roskilde, dan kan je het beste de Intercity-Berlijn (IC-Berlijn) nemen en in Osnabrück overstappen op de ICE naar Hamburg. Daar stap je vervolgens op de Intercity naar Ringsted om vanaf daar de rechtstreekse regionale trein naar Roskilde te nemen.De Intercity-Berlijn naar Osnabrück vertrekt om de twee uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Berlijn. In Nederland stopt deze trein ook nog op de treinstations Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo waar je dus ook kunt opstappen. Bij Bad Bentheim rijdt de trein de grens over. Onderweg bereikt de trein snelheden tot wel 200 kilometer per uur. Lees meer over de Intercity-Berlijn.

Reistijd van de trein naar Roskilde

Hoelang duurt een treinreis van Nederland naar Roskilde nu eigenlijk? De totale reistijd van de trein naar Roskilde hangt van een aantal factoren af. Zo zijn je opstapstation, de reisroute, het aantal overstaps en het type trein waarmee je reist van invloed op de totale reistijd naar Roskilde. Om je een indruk te geven: Vertrek je vanuit Amsterdam en neem je de snelste treinverbinding naar Roskilde, reken dan op een reistijd van zo'n 10:35 uur. Vertrek je vanaf een treinstation dat dichter bij de grens ligt, dan zal de reisduur in de meeste gevallen een stuk korter zijn. Reken op een gemiddelde reisduur van 11 uur vanuit de meeste treinstations in Nederland.

Prijs van een treinticket naar Roskilde?

Wil je goedkoop met de trein naar Roskilde reizen en wil je weten wat de prijs van een treinticket naar Roskilde is? Al vanaf vanaf €49,90 boek je al een treinkaartje naar Roskilde in de tweede klasse (enkele reis). Reis je liever in de eerste klasse, dan kan je al een ticket boeken vanaf €61,90 per enkele reis.

Geen vaste prijs
Let wel, de prijs voor een treinticket naar Roskilde is geen vaste prijs. De prijs loopt op naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Roskilde kan je al 180 dagen voor vertrek boeken (de zogenaamde boekingstermijn voor de trein naar Roskilde is dus 180 dagen). Ben je er snel bij, ofwel boek je een treinkaartje in de eerste paar weken nadat de trein is opengesteld voor boekingen, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Roskilde kunt boeken. Wacht je met boeken, dan loopt de prijs flink op. Op korte termijn kan je prijs 2 tot 4 keer zo hoog zijn ten opzicht van de prijs van een treinticket dat op tijd geboekt is!!

Verschillende tarieven
Er bestaan drie verschillende soorten tarieven. Binnen de drie verschillende tariefklassen bestaan trouwens ook prijsverschillen (staffels). Ook verschillende de annuleringsvoorwaarden en wijzigingsvoorwaarden ook per tariefsoort. Zo zijn de goedkoopste treintickets naar Roskilde doorgaans niet te wijzigen of annuleren (of tegen kosten) maar de duurdere treintickets juist wel.

De verschillende tarieven zijn:

Prijsindicatie Tarief Beschikbaar Voorwaarden wijzigen/annuleren
Goedkoop Non-flex / Supersparpreis Europa Goedkoopste tickets tot enkele maanden v. vertrek Niet toegestaan
Gemiddeld Mid-flex / Sparpreis Europa Tot kort voor vertrek, prijzen lopen flink op Tot 1e dag van geldigheid a €19
Maximaal Full-flex / Flexpreis Europa Altijd Tot vertrekdatum 100% restitutie

Als je op tijd boekt maak je een grote kans op het voordeligste tarief, het Non-flex tarief / Supersparpreis Europa tarief. Boek je een aantal weken voor vertrek, dan kan je vaak het Mid-flex tarief / Sparpreis Europa nog boeken. Op hele korte termijn (dag van vertrek of enkele dagen voor vertrek) kan je soms alleen nog het Full-flex tarief / Flexpreis Europa boeken.

Zitplaatsreserveringen
Houd er wel rekening mee dat je zitplaatsen op treinen binnen Denemarken soms pas 2 a 3 maanden voor reisdatum kunt boeken.
Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Roskilde.

Korting op de trein naar Roskilde?

Wil je met korting op de trein naar Roskilde reizen? Dat is mogelijk. Op verschillende manieren kan je met korting naar Roskilde reizen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Roskilde voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Absoluut de meeste korting op je treinreis naar Roskilde kun je verkrijgen door op tijd te boeken. Er bestaan grote vroegboekkortingen op de trein naar Roskilde zoals het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). Naarmate de vertrekdatum van je reis dichterbij komt, neemt de hoeveelheid korting af. Er is namelijk een beperkt tickets met een bepaalde korting beschikbaar. Indien deze zijn uitverkocht blijven de hogere tarieven (dus duurdere treintickets) over. De trein naar Roskilde is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Roskilde kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Roskilde krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Roskilde. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Roskilde bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Roskilde. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.
Treinstation van Roskilde

Het treinstation van Roskilde, Roskilde St., ligt 100 meter ten zuiden van het centrum van Roskilde. Het treinstation van Roskilde is van gemiddelde grootte. Het heeft 6 perrons en er passeren dagelijks behoorlijk wat treinen. Vanaf het station kan je per trein naar onder andere Kopenhagen Gastrup en Ringsted reizen.


Hotel bij het treinstation van Roskilde
Op zoek naar een goedkoop hotel bij het treinstation van Roskilde? We kunnen Bed and Kitchen Roskilde City van harte aanbevelen. Deze accommodatie is op korte afstand van het treinstation te vinden.
Andere leuke hotels in Roskilde vind je hier.
Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Roskilde te vinden zoals:
een 7-eleven supermarkt, een lift, trappen, een snackautomaat, toiletten, parkeerplaatsen, ticketautomaten, wachtruimtes, fietsenstallingen, bagagekluisjes (lockers) en invalidenservice.


Openbaarvervoer in Roskilde

Wil je met het openbaar vervoer in Roskilde reizen? Er is weinig keus. Je bent aangewezen op de bus. Gelukkig rijden die vrij regelmatig en ook van en naar het treinstation van Roskilde. Daarnaast kan je het historische centrum van Roskilde prima te voet bereiken evenals het Viking museum. Een taxi nemen is uiteraard ook mogelijk.


Bezienswaardigheden in Roskilde

Het historische centrum is eigenlijk de belangrijkste van de bezienswaardigheden in Roskilde. Het centrum met zijn prachtige kathedraal (Roskilde Domkirke) staan op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Ook het paleis van Roskilde en het oude stadhuis behoren tot dit gebied. Verder barst het van de museums in Roskilde. Het Vikingmuseum is een van de populairste. Ook aan mooie parken is in de stad geen tekort!

Alle bezienswaardigheden, tours en dingen om te doen in Roskilde vind je hier.


FAQ over de trein naar Roskilde

Wat is de prijs van een treinticket naar Roskilde?

Treintickets naar Roskilde zijn vanaf 49,90 Euro in de 2e klas (en 61,90 Euro in de 1e klas te boeken per enkele reis.

Hoelang duurt een treinreis naar Roskilde?

De snelste reistijd van de trein naar Roskilde vanaf Amsterdam CS bedraagt 10:35 uur.

Waar boek ik goedkope treintickets naar Roskilde?

Een goedkoop treinticket naar Roskilde kan je eenvoudig online boeken.

Hoevaak moet je overstappen als je per trein naar Roskilde reist?

Maak je een treinreis vanuit Nederland naar Roskilde, dan zal je 3 keer moeten overstappen.

Andere leuke bestemmingen