Trein naar Berlijn

Trein naar Berlijn

Na Parijs is Berlijn de populairste bestemming voor een stedentrip per trein. Vanuit Nederland kan je rechtstreeks met de trein naar Berlijn reizen, vaak 6 a 7 keer per dag. Reis je vanuit België met de trein naar Berlijn, dan zal je helaas één keer moeten overstappen. Ben je op zoek naar een goedkoop treinkaartje jaar Berlijn? Al vanaf €37,90 boek je een treinticket naar Berlijn. Bekijk hier aanbiedingen en kortingen.

  • Treinticket naar Berlijn vanaf €37,90
  • Treinreis van 06:10 van Amsterdam naar Berlijn
  • Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar Berlijn
  • 12 treinverbindingen dagelijks naar Berlijn (en terug)
  • Rechtstreekse trein naar Berlijn
  • Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Treinreis naar Berlijn?

Vanuit Nederland rijdt er een rechtstreekse trein naar Berlijn toe. Er rijdt dagelijks zelfs meerdere malen een directe trein naar Berlijn. Deze trein, de Intercity-Berlijn (IC-Berlijn), vertrekt om de twee uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Berlijn. Uiteraar rijdt de trein van Berlijn naar Nederland ook om de twee uur.

Je kunt ook met de ICE hogesnelheidstrein naar Berlijn reizen. Er rijden echter geen rechtstreekse ICE treinen vanuit Nederland naar Berlijn. Je zal altijd nog een keer in Duitsland moeten overstappen (vaak in Duisburg). Opstappen is mogelijk in Amsterdam, Utrecht en Arnhem.

De Intercity-Berlijn naar vertrekt om de twee uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Berlijn. In Nederland stopt deze trein ook nog op de treinstations Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo waar je dus ook kunt opstappen. Bij Bad Bentheim rijdt de trein de grens over. Onderweg bereikt de trein snelheden tot wel 200 kilometer per uur. Lees meer over de Intercity-Berlijn.

Reistijd van de trein naar Berlijn

Hoelang duurt een treinreis van Nederland naar Berlijn nu eigenlijk? De totale reistijd van de trein naar Berlijn hangt van een aantal factoren af. Zo zijn je opstapstation, de reisroute, het aantal overstaps en het type trein waarmee je reist van invloed op de totale reistijd naar Berlijn. Om je een indruk te geven: Vanaf Amsterdam is de snelste reistijd naar Berlijn zo'n 06:10 uur. Vertrek je vanaf een treinstation dat dichter bij de grens ligt, dan zal de reisduur in de meeste gevallen een stuk korter zijn. Reken op een gemiddelde reisduur van 6,5 uur vanuit de meeste treinstations in Nederland.

Prijs van een treinticket naar Berlijn?

Wil je goedkoop met de trein naar Berlijn reizen en wil je weten wat de prijs van een treinticket naar Berlijn is? Al vanaf vanaf €37,90 boek je al een treinkaartje naar Berlijn in de tweede klasse (enkele reis). Reis je liever in de eerste klasse, dan kan je al een ticket boeken vanaf €57,90 per enkele reis.

Geen vaste prijs
Let wel, de prijs voor een treinticket naar Berlijn is geen vaste prijs. De prijs loopt op naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Berlijn kan je al 180 dagen voor vertrek boeken (de zogenaamde boekingstermijn voor de trein naar Berlijn is dus 180 dagen). Ben je er snel bij, ofwel boek je een treinkaartje in de eerste paar weken nadat de trein is opengesteld voor boekingen, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Berlijn kunt boeken. Wacht je met boeken, dan loopt de prijs flink op. Op korte termijn kan je prijs 2 tot 4 keer zo hoog zijn ten opzicht van de prijs van een treinticket dat op tijd geboekt is!!

Verschillende tarieven
Er bestaan drie verschillende soorten tarieven. Binnen de drie verschillende tariefklassen bestaan trouwens ook prijsverschillen (staffels). Ook verschillende de annuleringsvoorwaarden en wijzigingsvoorwaarden ook per tariefsoort. Zo zijn de goedkoopste treintickets naar Berlijn doorgaans niet te wijzigen of annuleren (of tegen kosten) maar de duurdere treintickets juist wel.

Als je op tijd boekt maak je een grote kans op het voordeligste tarief, het Non-flex tarief / Supersparpreis Europa tarief. Boek je een aantal weken voor vertrek, dan kan je vaak het Mid-flex tarief / Sparpreis Europa nog boeken. Op hele korte termijn (dag van vertrek of enkele dagen voor vertrek) kan je soms alleen nog het Full-flex tarief / Flexpreis Europa boeken.

Zitplaatsreserveringen
Een zitplaatsreserveringg voor de trein naar Berlijn zit doorgaans alleen bij de prijs inbegrepen indien je 1e klasse reist. Reis je 2e klasse, dan kan je tegen betaling van €4 (voor IC, ICE en EC treinen) online een zitplaatsreserveringen bijboeken.
Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Berlijn.

Korting op de trein naar Berlijn?

Wil je met korting met de trein naar Berlijn reizen? Dat is mogelijk. Je kunt op verschillende manieren korting op de trein naar Berlijn krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Berlijn voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Berlijn, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Berlijn is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Berlijn kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Berlijn krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Berlijn. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Berlijn bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Berlijn. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.
Treinstation van Berlijn

Het treinstation van Berlijn, Berlijn Hbf, ligt 1200 meter ten noordwesten van het centrum van Berlijn. Het imposante treinstation van Berlijn is niet heel oud en daarom vrij modern. Er zijn vele perrons, zelfs boven elkaar. Je kunt er vrij gemakkelijk overstappen en daarvoor eventueel de lift of roltrap gebruiken. Vanaf het station van Berlijn Hauptbahnhof kan je per trein naar onder andere Dresden, Hannover, Dresden, Hamburg, Leipzig, München, HallePraag, Wenen, en Budapest reizen.


Hotel bij het treinstation van Berlijn
Op zoek naar een goedkoop hotel bij het treinstation van Berlijn? We kunnen Leonardo Hotel Berlin Mitte van harte aanbevelen. Deze accommodatie is op korte afstand van het treinstation te vinden.
Andere leuke hotels in Berlijn vind je hier.
Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Berlijn te vinden zoals:


Openbaarvervoer in Berlijn

Wil je met het openbaarvervoer in Berlijn reizen, dan kan je kiezen uit verschillende opties. Zo kan je natuurlijk per bus de stad doorkruizen, de S-Bahn (sneltram) nemen, per regionale trein door de stad reizen, de tram nemen of de U-Bahn (metro) nemen. De Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) is de uitbater van het openbaarvervoer in Berlijn. Je kunt online informatie bekijken over de verschillende manieren van transport. Ook kan je er tickets / kaarten voor het openbaarvervoer van Berlijn kopen. Je kunt kiezen uit een dagpas, meerdaagse passen of kaartjes voor losse ritten.

Natuurlijk kan je Berlijn ook prima per fiets ontdekken. Op de grotere treinstations kan je eenvoudig fietsen huren. Je kunt ook speciale fietstours door Berlijn boeken zodat je onder begeleiding van een lokale gids de leukste plekken van Berlijn kunt ontdekken.

Uiteraard kan je ook per taxi door Berlijn reizen.


Bezienswaardigheden in Berlijn

Zoals je van een wereldstad mag verwachten barst het van de bezienswaardigheden in Berlijn. Veel daarvan hebben met het roerige verleden van de stad te maken. Hoogtepunten van Berlijn zijn onder andere de Berlijnse muur (die op verschillende plaatse in de stad te zien is), de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, de Reichstag en de Berliner Fernsehturm.

Daarnaast barst het ook van de museum in Berlijn. Veel daarvan vind je op het Museumsinsel, een eiland in de Spree rivier. hier vindt je de beste museums van Berlijn. Je kunt met een Berlin Museumpass toegang krijgen tot de musea op het eiland.

Je kunt ook diverse tours doen in Berlijn. Zo kan je een segwaytour doen langs de hoogtepunten van Berlijn, diverse fietstours, bustours, een bunker tour of een boottour over de Spreerivier.

Alle bezienswaardigheden, tours en dingen om te doen in Berlijn vind je hier.


FAQ over de trein naar Berlijn

Wat is de prijs van een treinticket naar Berlijn?

Treintickets naar Berlijn zijn vanaf 37,90 Euro in de 2e klas (en 57,90 Euro in de 1e klas te boeken per enkele reis.

Hoelang duurt een treinreis naar Berlijn?

De snelste reistijd van de trein naar Berlijn vanaf Amsterdam CS bedraagt 06:10 uur.

Waar boek ik goedkope treintickets naar Berlijn?

Een goedkoop treinticket naar Berlijn kan je eenvoudig online boeken.

Hoevaak moet je overstappen als je per trein naar Berlijn reist?

Maak je een treinreis vanuit Nederland naar Berlijn, dan hoef je niet over te stappen. Er rijdt namelijk een rechtstreekse trein naar Berlijn.

Andere leuke bestemmingen