Trein naar Dresden

Trein naar Dresden

Door veel reizigers wordt de Oost-Duitse stad Dresden als mooiste stad van Duitsland gezien. Hoewel de stad tijdens WOII hevig gebombardeerd is valt er tegenwoordig in de stad weer veel te zien. De historische gebouwen zijn indrukwekkende goed gerenoveerd evenals het prachtige centrum en de sfeervolle boulevard aan de oever van de Elbe rivier. Je moet zeker een keer in de prachtige stad geweest zijn. Een bezoek aan de stad kan je prima combineren met een bezoek aan hoofdstad Berlijn. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen rechtstreekse trein naar Dresden toe maar met slechts één overstap kan je de stad al bereiken. Al vanaf €37,90 boek je een treinticket naar Dresden. Bekijk aanbiedingen en korting voor de trein naar Dresden.

  • Treinticket naar Dresden vanaf €37,90
  • Treinreis van 08:59 van Amsterdam naar Dresden
  • Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar Dresden
  • 12 treinverbindingen dagelijks naar Dresden (en terug)
  • 1 keer overstappen
  • Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Treinreis naar Dresden?

Als je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Dresden, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Dresden toe, je zal altijd minimaal 1 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Dresden, dan kan je het beste de Intercity-Berlijn (IC-Berlijn) nemen en in Berlijn overstappen op de Intercity of Eurocity naar Dresden.

Het is trouwens ook mogelijk om per ICE naar Dresden te reizen. Vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem (en Brussel en Luik) kan je dan eerst naar Frankfurt reizen om daar op de aansluitende rechtstreekse ICE naar Dresden te stappen. Vaak is deze verbinding wel duurder maar niet per se sneller.

De Intercity-Berlijn naar Berlijn vertrekt om de twee uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Berlijn. In Nederland stopt deze trein ook nog op de treinstations Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo waar je dus ook kunt opstappen. Bij Bad Bentheim rijdt de trein de grens over. Onderweg bereikt de trein snelheden tot wel 200 kilometer per uur. Lees meer over de Intercity-Berlijn.

Reistijd van de trein naar Dresden

Hoelang duurt een treinreis van Nederland naar Dresden nu eigenlijk? De totale reistijd van de trein naar Dresden hangt van een aantal factoren af. Zo zijn je opstapstation, de reisroute, het aantal overstaps en het type trein waarmee je reist van invloed op de totale reistijd naar Dresden. Om je een indruk te geven: Vanaf Amsterdam is de snelste reistijd naar Dresden zo'n 08:59 uur. Vertrek je vanaf een treinstation dat dichter bij de grens ligt, dan zal de reisduur in de meeste gevallen een stuk korter zijn. Reken op een gemiddelde reisduur van 9,5 uur vanuit de meeste treinstations in Nederland.

Prijs van een treinticket naar Dresden?

Wil je goedkoop met de trein naar Dresden reizen en wil je weten wat de prijs van een treinticket naar Dresden is? Al vanaf vanaf €37,90 boek je al een treinkaartje naar Dresden in de tweede klasse (enkele reis). Reis je liever in de eerste klasse, dan kan je al een ticket boeken vanaf €57,90 per enkele reis.

Geen vaste prijs
Let wel, de prijs voor een treinticket naar Dresden is geen vaste prijs. De prijs loopt op naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Dresden kan je al 180 dagen voor vertrek boeken (de zogenaamde boekingstermijn voor de trein naar Dresden is dus 180 dagen). Ben je er snel bij, ofwel boek je een treinkaartje in de eerste paar weken nadat de trein is opengesteld voor boekingen, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Dresden kunt boeken. Wacht je met boeken, dan loopt de prijs flink op. Op korte termijn kan je prijs 2 tot 4 keer zo hoog zijn ten opzicht van de prijs van een treinticket dat op tijd geboekt is!!

Verschillende tarieven
Er bestaan drie verschillende soorten tarieven. Binnen de drie verschillende tariefklassen bestaan trouwens ook prijsverschillen (staffels). Ook verschillende de annuleringsvoorwaarden en wijzigingsvoorwaarden ook per tariefsoort. Zo zijn de goedkoopste treintickets naar Dresden doorgaans niet te wijzigen of annuleren (of tegen kosten) maar de duurdere treintickets juist wel.

Als je op tijd boekt maak je een grote kans op het voordeligste tarief, het Non-flex tarief / Supersparpreis Europa tarief. Boek je een aantal weken voor vertrek, dan kan je vaak het Mid-flex tarief / Sparpreis Europa nog boeken. Op hele korte termijn (dag van vertrek of enkele dagen voor vertrek) kan je soms alleen nog het Full-flex tarief / Flexpreis Europa boeken.

Zitplaatsreserveringen
Een zitplaatsreserveringg voor de trein naar Dresden zit doorgaans alleen bij de prijs inbegrepen indien je 1e klasse reist. Reis je 2e klasse, dan kan je tegen betaling van €4 (voor IC, ICE en EC treinen) online een zitplaatsreserveringen bijboeken.
Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Dresden.

Korting op de trein naar Dresden?

Wil je met korting met de trein naar Dresden reizen? Dat is mogelijk. Je kunt op verschillende manieren korting op de trein naar Dresden krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Dresden voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Dresden, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Dresden is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Dresden kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Dresden krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Dresden. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Dresden bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Dresden. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.
Treinstation van Dresden

Het treinstation van Dresden, Dresden Hbf, ligt 800 meter ten zuiden van het centrum van Dresden. Het treinstation van Dresden heeft een behoorlijke omvang en is modern. Er passeren dagelijks vele treinen waaronder de internationale trein van Berlijn naar Praag. Vanaf het station van Dresden kan je per trein naar onder andere Leipzig, Hannover, Berlijn, Chemnitz, Zwickau, Frankfurt, Praag, Cottbus en Bad Schandau reizen.


Hotel bij het treinstation van Dresden
Op zoek naar een goedkoop hotel bij het treinstation van Dresden? We kunnen ACHAT Hotel Dresden Altstadt van harte aanbevelen. Deze accommodatie is op korte afstand van het treinstation te vinden.
Andere leuke hotels in Dresden vind je hier.
Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Dresden te vinden zoals:


Openbaarvervoer in Dresden

Het openbaarvervoer in Dresden is perfect geregeld. Je kunt kiezen uit de S-Bahn (Schnellbahn), de tram (Straßenbahn), de bus, ferry of zelfs de kabelbaan (naar Loschwitz hill). Je kunt vrijwel elke uithoek van de stad eenvoudig bereiken. Zowel de oude- als de nieuwe stad (Dresden Neustadt) is prima gedekt. Je kunt vaak in de S-Bahn, bus of tram je kaartje kopen maar je kunt ook een Dresden openbaarvervoerkaart kopen voor een dag of meerdere dagen.


Bezienswaardigheden in Dresden

Dresden wordt niet voor niet gezien als misschien wel de mooiste stad van Duitsland. Er zijn dan ook behoorlijk wat bezienswaardigheden in Dresden te vinden. Veel daarvan bestaan uit prachtige historische gebouwen zoals de Frauenkirche, de Dresdner Zwinger, de Semperoper (opera-en concertgebouw), het Brühlsche Terrasse en Schloß Pillnitz. Daarnaast zijn er nog vele museums in Dresden te vinden en andere historische gebouwen.

Alle bezienswaardigheden, tours en dingen om te doen in Dresden vind je hier.


FAQ over de trein naar Dresden

Wat is de prijs van een treinticket naar Dresden?

Treintickets naar Dresden zijn vanaf 37,90 Euro in de 2e klas (en 57,90 Euro in de 1e klas te boeken per enkele reis.

Hoelang duurt een treinreis naar Dresden?

De snelste reistijd van de trein naar Dresden vanaf Amsterdam CS bedraagt 08:59 uur.

Waar boek ik goedkope treintickets naar Dresden?

Een goedkoop treinticket naar Dresden kan je eenvoudig online boeken.

Hoevaak moet je overstappen als je per trein naar Dresden reist?

Maak je een treinreis vanuit Nederland naar Dresden, dan hoef je slechts 1 keer over te stappen.

Andere leuke bestemmingen