Trein naar Frankfurt

Trein naar Frankfurt
Een verassend leuke stad in Duitsland is Frankfurt. Hoewel de stad vooral bekend staat vanwege het feit dat het het economische centrum van het land is, heeft de stad toch veel meer te bieden dan hoge gebouwen en een zakelijk uiterlijk. Zo heeft de stad een mooi historisch hart, leuke sfeervolle straatjes met winkels, restaurants en barretjes en kan je er ook volop genieten van kunst en cultuur. Vanuit Nederland kan je dagelijks meerdere keren per rechtstreekse trein naar Frankfurt reizen. Al vanaf €27,90 boek je een treinticket naar Frankfurt. Bekijk aanbiedingen en korting voor de trein naar Frankfurt.
  • Treinticket naar Frankfurt vanaf €27,90
  • Treinreis van 03:48 van Amsterdam naar Frankfurt
  • Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar Frankfurt
  • 12 treinverbindingen dagelijks naar Frankfurt (en terug)
  • Rechtstreekse trein naar Frankfurt
  • Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Treinreis naar Frankfurt?

Dagelijks rijdt er vanuit Nederland een rechtstreekse trein naar Frankfurt toe, de ICE hogesnelheidstrein. Deze ICE rijdt doorgaans om de 2 a 3 uur vanuit Nederland naar Frankfurt en ook weer vanuit Frankfurt naar Nederland terug. Dagelijks kun je dus kiezen uit meerdere treinen. In Nederland kan je in Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS op de ICE stappen. Onderweg bereikt de ICE naar Frankfurt soms snelheden tot wel 300 kilometer per uur.

Voorzieningen en faciliteiten in de ICE naar Frankfurt
Er zijn volop voorzieningen en faciliteiten in de ICE trein naar Frankfurt. De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Ook zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren. Lees meer over de ICE trein.


Nachttrein naar Frankfurt

Als je liever met de nachttrein naar Frankfurt reist, dan is dat ook mogelijk. Tegenwoordig rijdt er weer een rechtstreekse nachttrein naar Frankfurt, de NightJet (NJ). Deze trein rijdt dagelijks rechtstreekst van Nederland naar Frankfurt en weer terug. Je kunt niet alleen op een zitplaats overnachten maar ook in een couchette of slaaprijtuig. Er zijn zelfs slaaprijtuigen met douche en toilet. De NightJet nachttrein naar Frankfurt is van alle gemakken voorzien. Een treinticket voor de nachttrein naar Frankfurt boek je al vanaf €29,90


Reistijd van de trein naar Frankfurt

Hoelang duurt een treinreis van Nederland naar Frankfurt nu eigenlijk? De totale reistijd van de trein naar Frankfurt hangt van een aantal factoren af. Zo zijn je opstapstation, de reisroute, het aantal overstaps en het type trein waarmee je reist van invloed op de totale reistijd naar Frankfurt. Om je een indruk te geven: Vanaf Amsterdam is de snelste reistijd naar Frankfurt zo'n 03:48 uur. Vertrek je vanaf een treinstation dat dichter bij de grens ligt, dan zal de reisduur in de meeste gevallen een stuk korter zijn. Reken op een gemiddelde reisduur van 4,5 uur vanuit de meeste treinstations in Nederland.

Prijs van een treinticket naar Frankfurt?

Wil je goedkoop met de trein naar Frankfurt reizen en wil je weten wat de prijs van een treinticket naar Frankfurt is? Al vanaf vanaf €27,90 boek je al een treinkaartje naar Frankfurt in de tweede klasse (enkele reis). Reis je liever in de eerste klasse, dan kan je al een ticket boeken vanaf €37,90 per enkele reis.

Geen vaste prijs
Let wel, de prijs voor een treinticket naar Frankfurt is geen vaste prijs. De prijs loopt op naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Frankfurt kan je al 180 dagen voor vertrek boeken (de zogenaamde boekingstermijn voor de trein naar Frankfurt is dus 180 dagen). Ben je er snel bij, ofwel boek je een treinkaartje in de eerste paar weken nadat de trein is opengesteld voor boekingen, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Frankfurt kunt boeken. Wacht je met boeken, dan loopt de prijs flink op. Op korte termijn kan je prijs 2 tot 4 keer zo hoog zijn ten opzicht van de prijs van een treinticket dat op tijd geboekt is!!

Verschillende tarieven
Er bestaan drie verschillende soorten tarieven. Binnen de drie verschillende tariefklassen bestaan trouwens ook prijsverschillen (staffels). Ook verschillende de annuleringsvoorwaarden en wijzigingsvoorwaarden ook per tariefsoort. Zo zijn de goedkoopste treintickets naar Frankfurt doorgaans niet te wijzigen of annuleren (of tegen kosten) maar de duurdere treintickets juist wel.

Als je op tijd boekt maak je een grote kans op het voordeligste tarief, het Non-flex tarief / Supersparpreis Europa tarief. Boek je een aantal weken voor vertrek, dan kan je vaak het Mid-flex tarief / Sparpreis Europa nog boeken. Op hele korte termijn (dag van vertrek of enkele dagen voor vertrek) kan je soms alleen nog het Full-flex tarief / Flexpreis Europa boeken.

Zitplaatsreserveringen
Een zitplaatsreserveringg voor de trein naar Frankfurt zit doorgaans alleen bij de prijs inbegrepen indien je 1e klasse reist. Reis je 2e klasse, dan kan je tegen betaling van €4 (voor IC, ICE en EC treinen) online een zitplaatsreserveringen bijboeken.
Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Frankfurt.

Korting op de trein naar Frankfurt?

Wil je met korting met de trein naar Frankfurt reizen? Dat is mogelijk. Je kunt op verschillende manieren korting op de trein naar Frankfurt krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Frankfurt voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Frankfurt, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Frankfurt is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Frankfurt kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Frankfurt krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Frankfurt. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Frankfurt bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Frankfurt. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.
Treinstation van Frankfurt

Het treinstation van Frankfurt, Frankfurt Hbf, ligt 900 meter ten oosten van het centrum van Frankfurt. Het treinstation van Frankfurt dient als belangrijke hub in Duitsland maar ook internationaal gezien. Het kopstation dat gelijkvloers is telt vele perrons waar het een komen en gaan is van allerlei treinen. Vanuit Frankfurt kan je naar Duitse steden als Dresden, Hannover, Hamburg, Leipzig, München en Berlijn reizen maar ook naar internationale bestemmingen als Basel, Zürich, Wenen, Parijs, Avignon en Brussel.


Hotel bij het treinstation van Frankfurt
Op zoek naar een goedkoop hotel bij het treinstation van Frankfurt? We kunnen Flemings Express Hotel Frankfurt van harte aanbevelen. Deze accommodatie is op korte afstand van het treinstation te vinden.
Andere leuke hotels in Frankfurt vind je hier.
Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Frankfurt te vinden zoals:
Informatiedesk, toiletten, kluisjes, fietsenstallingen, DB-lounge, wachtruimtes, parkeerplaatsen, winkels, pinautomaten, ticketautomaten, internationale servicebalie, gehandicapten voorzieningen en restaurants.


Openbaarvervoer in Frankfurt

Als je met het openbaar vervoer in Frankfurt wilt reizen zijn er volop mogelijkheden zoals je dat ook mag verwachten als een van de grootste zakencentra van de wereld. Zo kan je de metro (U-Bahn) nemen, de tram (S-Bahn) maar natuurlijk ook de bus. Maatschappij RMV is de uitbater van de U-Bahn en bussen, je kunt online informatie vinden over prijzen, tijden en verbindingen. De Deutsche Bahn, de Duitse spoorwegen, zijn de uitvoerende organisatie achter de S-Bahn. In sommige gevallen kan je met je treinticket gratis van de S-Bahn gebruik maken.

Zoals in veel grote steden kan je tegenwoordig ook gemakkelijk een fiets huren om de stad te verkennen. Zo ook in Frankfurt. Er zijn diverse punten in de stad waar je een fiets kunt huren, ook bij het treinstation.

Het reizen per taxi in Frankfurt is natuurlijk ook geen probleem.


Bezienswaardigheden in Frankfurt

Er zijn behoorlijk wat bezienswaardigheden in Frankfurt te vinden. Het historische centrum van Frankfurt, Römerberg genaamd, is op zich al een bezienswaardigheid. Ook de 15e-eeuwse Rententurm behoort tot de hoogtepunten van Frankfurt. De indrukwekkende kathedraal van Frankfurt mag je eigenlijk ook niet overslaan tijdens je bezoek aan Frankfurt net als de Alte Oper (operagebouw van Frankfurt).

Echter aanrader is om tijdens een heldere nacht van een afstand de skyline van Frankfurt te bekijken.

Verder kan je diverse tours doen in Frankfurt. Naast fietstours onder begeleiding van een gids kan je bijvoorbeeld ook een segwaytour doen langs de hoogtepunten van Frankfurt.

Alle bezienswaardigheden, tours en dingen om te doen in Frankfurt vind je hier.


FAQ over de trein naar Frankfurt

Wat is de prijs van een treinticket naar Frankfurt?

Treintickets naar Frankfurt zijn vanaf 27,90 Euro in de 2e klas (en 37,90 Euro in de 1e klas te boeken per enkele reis.

Hoelang duurt een treinreis naar Frankfurt?

De snelste reistijd van de trein naar Frankfurt vanaf Amsterdam CS bedraagt 03:48 uur.

Waar boek ik goedkope treintickets naar Frankfurt?

Een goedkoop treinticket naar Frankfurt kan je eenvoudig online boeken.

Hoevaak moet je overstappen als je per trein naar Frankfurt reist?

Maak je een treinreis vanuit Nederland naar Frankfurt, dan hoef je niet over te stappen. Er rijdt namelijk een rechtstreekse trein naar Frankfurt.

Andere leuke bestemmingen