Trein naar Hamburg

Trein naar Hamburg

Op vrij korte afstand van Nederland vind je de sfeervolle havenstad Hamburg, de op een na grootste stad van Duitsland. De stad heeft veel reizigers al aangenaam doen verassen. Je kunt in Hamburg namelijk heerlijk shoppen, uitgaan in één van de vele barretjes, discotheken of karaokebars en je kunt eten in een van de uitstekende restaurants aan de oevers van de Elbe rivier. Hamburg is dan ook een bestemming die zich prima ontleent om een weekendje naartoe te gaan. Wat de trein betreft, je kunt prima vanuit Nederland met de trein naar Hamburg reizen. Je hoeft slechts één keer over te stappen. Een treinticket naar Hamburg boek je al vanaf €17,90 per persoon. Bekijk aanbieden en kortingen naar Hamburg.

  • Treinticket naar Hamburg vanaf €27,90
  • Treinreis van 05:14 van Amsterdam naar Hamburg
  • Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar Hamburg
  • 12 treinverbindingen dagelijks naar Hamburg (en terug)
  • 1 keer overstappen
  • Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Treinreis naar Hamburg?

Als je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Hamburg, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Hamburg toe, je zal altijd minimaal 1 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Hamburg, dan kan je het beste de Intercity-Berlijn (IC-Berlijn) nemen en in Osnabrück overstappen op de ICE of Intercity naar Hamburg.

Reis je vanuit Noord-Nederland naar Hamburg toe, dan kan je de trein (tijdelijk bus) van Groningen naar Leer nemen om vervolgens via Oldenburg met de trein aar Hamburg door te reizen.

De Intercity-Berlijn naar Osnabrück vertrekt om de twee uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Berlijn. In Nederland stopt deze trein ook nog op de treinstations Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo waar je dus ook kunt opstappen. Bij Bad Bentheim rijdt de trein de grens over. Onderweg bereikt de trein snelheden tot wel 200 kilometer per uur. Lees meer over de Intercity-Berlijn.

Reistijd van de trein naar Hamburg

Hoelang duurt een treinreis van Nederland naar Hamburg nu eigenlijk? De totale reistijd van de trein naar Hamburg hangt van een aantal factoren af. Zo zijn je opstapstation, de reisroute, het aantal overstaps en het type trein waarmee je reist van invloed op de totale reistijd naar Hamburg. Om je een indruk te geven: Vanaf Amsterdam is de snelste reistijd naar Hamburg zo'n 05:14 uur. Vertrek je vanaf een treinstation dat dichter bij de grens ligt, dan zal de reisduur in de meeste gevallen een stuk korter zijn. Reken op een gemiddelde reisduur van 5,5 uur vanuit de meeste treinstations in Nederland.

Prijs van een treinticket naar Hamburg?

Wil je goedkoop met de trein naar Hamburg reizen en wil je weten wat de prijs van een treinticket naar Hamburg is? Al vanaf vanaf €27,90 boek je al een treinkaartje naar Hamburg in de tweede klasse (enkele reis). Reis je liever in de eerste klasse, dan kan je al een ticket boeken vanaf €37,90 per enkele reis.

Geen vaste prijs
Let wel, de prijs voor een treinticket naar Hamburg is geen vaste prijs. De prijs loopt op naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Hamburg kan je al 180 dagen voor vertrek boeken (de zogenaamde boekingstermijn voor de trein naar Hamburg is dus 180 dagen). Ben je er snel bij, ofwel boek je een treinkaartje in de eerste paar weken nadat de trein is opengesteld voor boekingen, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Hamburg kunt boeken. Wacht je met boeken, dan loopt de prijs flink op. Op korte termijn kan je prijs 2 tot 4 keer zo hoog zijn ten opzicht van de prijs van een treinticket dat op tijd geboekt is!!

Verschillende tarieven
Er bestaan drie verschillende soorten tarieven. Binnen de drie verschillende tariefklassen bestaan trouwens ook prijsverschillen (staffels). Ook verschillende de annuleringsvoorwaarden en wijzigingsvoorwaarden ook per tariefsoort. Zo zijn de goedkoopste treintickets naar Hamburg doorgaans niet te wijzigen of annuleren (of tegen kosten) maar de duurdere treintickets juist wel.

Als je op tijd boekt maak je een grote kans op het voordeligste tarief, het Non-flex tarief / Supersparpreis Europa tarief. Boek je een aantal weken voor vertrek, dan kan je vaak het Mid-flex tarief / Sparpreis Europa nog boeken. Op hele korte termijn (dag van vertrek of enkele dagen voor vertrek) kan je soms alleen nog het Full-flex tarief / Flexpreis Europa boeken.

Zitplaatsreserveringen
Een zitplaatsreserveringg voor de trein naar Hamburg zit doorgaans alleen bij de prijs inbegrepen indien je 1e klasse reist. Reis je 2e klasse, dan kan je tegen betaling van €4 (voor IC, ICE en EC treinen) online een zitplaatsreserveringen bijboeken.
Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Hamburg.

Korting op de trein naar Hamburg?

Wil je met korting met de trein naar Hamburg reizen? Dat is mogelijk. Je kunt op verschillende manieren korting op de trein naar Hamburg krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Hamburg voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Hamburg, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Hamburg is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Hamburg kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Hamburg krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Hamburg. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Hamburg bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Hamburg. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.
Treinstation van Hamburg

Het treinstation van Hamburg, Hamburg Hbf, ligt 200 meter ten oosten van het centrum van Hamburg. Het belangrijkste treinstation van Hamburg is Hamburg Hauptbahnhof (Hbf). Het treinstation heeft veel perrons en is gelijkvloers. Diverse treinen uit andere grote steden in Duitsland doen het station aan evenals treinen uit de regio. Ook passeren er internationale treinen. Vanuit Hamburg kan je naar Duitse steden als Hannover, Leipzig, München en Berlijn reizen maar ook naar internationale bestemmingen als Basel, Kopenhagen, Wenen, Praag, Budapest en Bratislava.


Hotel bij het treinstation van Hamburg
Op zoek naar een goedkoop hotel bij het treinstation van Hamburg? We kunnen Ibis Hamburg City van harte aanbevelen. Deze accommodatie is op korte afstand van het treinstation te vinden.
Andere leuke hotels in Hamburg vind je hier.
Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Hamburg te vinden zoals:
Kluisjes, fietsenstallingen, DB-lounge, wachtruimtes, informatiedesk, toiletten, parkeerplaatsen, winkels, pinautomaten, ticketautomaten, internationale servicebalie, gehandicapten voorzieningen en restaurants.


Openbaarvervoer in Hamburg

Er zijn uitgebreide manieren van openbaarvervoer in Hamburg te vinden die door HVV worden uitgevoerd. Zo kan je met de U-Bahn (metro) reizen, de S-Bahn (tram), de R-Bahn (regionale treinen), A-Bahn (regionaal vervoer) en natuurlijk ook de bus. Je kunt in Hamburg ook de ferry nemen van de ene naar de andere kant van de Elbe rivier. Op veel plekken in de stad kan je een openbaarvervoerskaart voor Hamburg kopen. Er zijn diverse verkooppunten te vinden. Je kunt uit ticketautomaten eenvoudig je OV-tickets halen.

Een prima manier om Hamburg te ontdekken is op de fiets. Er zijn diverse punten in de stad te vinden waar je fietsen kunt huren. Zo ook bij het treinstation van Hamburg (of stations Hamburg Altona, Dammtor, Harburg of Bergedorf).

Het reizen per taxi in Hamburg is natuurlijk ook geen probleem.


Bezienswaardigheden in HamburgAlle bezienswaardigheden, tours en dingen om te doen in Hamburg vind je hier.


FAQ over de trein naar Hamburg

Wat is de prijs van een treinticket naar Hamburg?

Treintickets naar Hamburg zijn vanaf 27,90 Euro in de 2e klas (en 37,90 Euro in de 1e klas te boeken per enkele reis.

Hoelang duurt een treinreis naar Hamburg?

De snelste reistijd van de trein naar Hamburg vanaf Amsterdam CS bedraagt 05:14 uur.

Waar boek ik goedkope treintickets naar Hamburg?

Een goedkoop treinticket naar Hamburg kan je eenvoudig online boeken.

Hoevaak moet je overstappen als je per trein naar Hamburg reist?

Maak je een treinreis vanuit Nederland naar Hamburg, dan hoef je slechts 1 keer over te stappen.

Andere leuke bestemmingen