Trein naar Keulen

Trein naar Keulen

Als je niet te lang onderweg wilt zijn en ook niet te veel voor je reis wil betalen, is Keulen misschien wel een perfecte bestemming voor je. Deze bruisende stad aan de Rijn heeft erg veel te bieden. Zo heeft de stad een sfeervol centrum waar je in de winter een van de gezelligste kerstmarkten van Europa vindt, een prachtig historisch centrum en ook nog eens veel te bieden op het gebied van cultuur. Vanuit Nederland kan je dagelijks meerdere keren per rechtstreekse trein naar Keulen reizen. De de gunstige ligging net over de grens in Duitsland is de stad goed en snel te bereiken. Al vanaf €17,90 boek je een treinticket naar Keulen.

  • Treinticket naar Keulen vanaf €18,90
  • Treinreis van 02:37 van Amsterdam naar Keulen
  • Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar Keulen
  • 12 treinverbindingen dagelijks naar Keulen (en terug)
  • Rechtstreekse trein naar Keulen
  • Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Treinreis naar Keulen?

Dagelijks rijdt er vanuit Nederland een rechtstreekse trein naar Keulen toe, de ICE hogesnelheidstrein. Deze ICE rijdt doorgaans om de 2 a 3 uur vanuit Nederland naar Keulen en ook weer vanuit Keulen naar Nederland terug. Dagelijks kun je dus kiezen uit meerdere treinen. In Nederland kan je in Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS op de ICE stappen. Onderweg bereikt de ICE naar Keulen soms snelheden tot wel 300 kilometer per uur.

Voorzieningen en faciliteiten in de ICE naar Keulen
Er zijn volop voorzieningen en faciliteiten in de ICE trein naar Keulen. De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Ook zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren. Lees meer over de ICE trein.


Reistijd van de trein naar Keulen

Hoelang duurt een treinreis van Nederland naar Keulen nu eigenlijk? De totale reistijd van de trein naar Keulen hangt van een aantal factoren af. Zo zijn je opstapstation, de reisroute, het aantal overstaps en het type trein waarmee je reist van invloed op de totale reistijd naar Keulen. Om je een indruk te geven: Vanaf Amsterdam is de snelste reistijd naar Keulen zo'n 02:37 uur. Vertrek je vanaf een treinstation dat dichter bij de grens ligt, dan zal de reisduur in de meeste gevallen een stuk korter zijn. Reken op een gemiddelde reisduur van 3 uur vanuit de meeste treinstations in Nederland.

Prijs van een treinticket naar Keulen?

Wil je goedkoop met de trein naar Keulen reizen en wil je weten wat de prijs van een treinticket naar Keulen is? Al vanaf vanaf €18,90 boek je al een treinkaartje naar Keulen in de tweede klasse (enkele reis). Reis je liever in de eerste klasse, dan kan je al een ticket boeken vanaf €27,90 per enkele reis.

Geen vaste prijs
Let wel, de prijs voor een treinticket naar Keulen is geen vaste prijs. De prijs loopt op naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Keulen kan je al 180 dagen voor vertrek boeken (de zogenaamde boekingstermijn voor de trein naar Keulen is dus 180 dagen). Ben je er snel bij, ofwel boek je een treinkaartje in de eerste paar weken nadat de trein is opengesteld voor boekingen, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Keulen kunt boeken. Wacht je met boeken, dan loopt de prijs flink op. Op korte termijn kan je prijs 2 tot 4 keer zo hoog zijn ten opzicht van de prijs van een treinticket dat op tijd geboekt is!!

Verschillende tarieven
Er bestaan drie verschillende soorten tarieven. Binnen de drie verschillende tariefklassen bestaan trouwens ook prijsverschillen (staffels). Ook verschillende de annuleringsvoorwaarden en wijzigingsvoorwaarden ook per tariefsoort. Zo zijn de goedkoopste treintickets naar Keulen doorgaans niet te wijzigen of annuleren (of tegen kosten) maar de duurdere treintickets juist wel.

Als je op tijd boekt maak je een grote kans op het voordeligste tarief, het Non-flex tarief / Supersparpreis Europa tarief. Boek je een aantal weken voor vertrek, dan kan je vaak het Mid-flex tarief / Sparpreis Europa nog boeken. Op hele korte termijn (dag van vertrek of enkele dagen voor vertrek) kan je soms alleen nog het Full-flex tarief / Flexpreis Europa boeken.

Zitplaatsreserveringen
Een zitplaatsreserveringg voor de trein naar Keulen zit doorgaans alleen bij de prijs inbegrepen indien je 1e klasse reist. Reis je 2e klasse, dan kan je tegen betaling van €4 (voor IC, ICE en EC treinen) online een zitplaatsreserveringen bijboeken.
Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Keulen.

Korting op de trein naar Keulen?

Wil je met korting met de trein naar Keulen reizen? Dat is mogelijk. Je kunt op verschillende manieren korting op de trein naar Keulen krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Keulen voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Keulen, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Keulen is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Keulen kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Keulen krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Keulen. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Keulen bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Keulen. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.
Treinstation van Keulen

Het treinstation van Keulen, Köln Hbf, ligt 600 meter ten noorden van het centrum van Keulen. Het treinstation van Keulen is een groot en belangrijk treinstation. Er passeren hier dagelijks vele treinen. Het treinstation ligt aan de westelijke oever van de Rijn. Reis je vanuit Nederland met de ICE naar Keulen, dan rijdt de trein over de brug naar het treinstation dat net ten noorden van de grote Dom van Keulen ligt.

Vanuit Keulen kan je naar diverse Duitse steden als Hannover, Hamburg, Leipzig, München en Berlijn reizen maar ook naar internationale bestemmingen als Basel, Zürich, Wenen, Parijs, Avignon en Brussel.


Hotel bij het treinstation van Keulen
Op zoek naar een goedkoop hotel bij het treinstation van Keulen? We kunnen Classic Hotel Harmonie van harte aanbevelen. Deze accommodatie is op korte afstand van het treinstation te vinden.
Andere leuke hotels in Keulen vind je hier.
Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Keulen te vinden zoals:
Informatiedesk, toiletten, kluisjes, fietsenstallingen, DB-lounge, wachtruimtes, parkeerplaatsen, winkels, pinautomaten, ticketautomaten, internationale servicebalie, gehandicapten voorzieningen en restaurants.


Openbaarvervoer in Keulen

Er is een ruime keuze aan openbaarvervoer in Keulen te vinden. De KVB (Kölner Verkehrs-Betriebe) is uitbater van de meeste openbaarvervoersmiddelen in Keulen zoals de S-Bahn (tram), regionale treinen en bussen. Er is ook een U-Bahn in Keulen te vinden (metro). Ook kan je met de ferry in Keulen reizen. In sommige gevallen kan je met je treinticket gratis van de S-Bahn gebruik maken.

Zoals in veel grote steden kan je tegenwoordig ook gemakkelijk een fiets huren om de stad te verkennen. Zo ook in Keulen. Er zijn diverse punten in de stad waar je een fiets kunt huren, ook bij het treinstation.

Het reizen per taxi in Keulen is natuurlijk ook geen probleem.


Bezienswaardigheden in KeulenAlle bezienswaardigheden, tours en dingen om te doen in Keulen vind je hier.


FAQ over de trein naar Keulen

Wat is de prijs van een treinticket naar Keulen?

Treintickets naar Keulen zijn vanaf 18,90 Euro in de 2e klas (en 27,90 Euro in de 1e klas te boeken per enkele reis.

Hoelang duurt een treinreis naar Keulen?

De snelste reistijd van de trein naar Keulen vanaf Amsterdam CS bedraagt 02:37 uur.

Waar boek ik goedkope treintickets naar Keulen?

Een goedkoop treinticket naar Keulen kan je eenvoudig online boeken.

Hoevaak moet je overstappen als je per trein naar Keulen reist?

Maak je een treinreis vanuit Nederland naar Keulen, dan hoef je niet over te stappen. Er rijdt namelijk een rechtstreekse trein naar Keulen.

Andere leuke bestemmingen