Trein naar Leipzig

Trein naar Leipzig

Een stad die ook zeker een bezoek waard is is de Oost-Duitse stad Leipzig. Het is de hoofdstad van de deelstaat Saksen en ligt ongeveer 150 kilometer van de grens Met Tsjechië vandaan. Leipzig behoort tot de klassieke steden van Duitsland waardoor er ook prachtige architectuur te vinden is en indrukwekkende historische gebouwen te vinden zijn. Ook is de stad rijk aan cultuur en kunst. Bach, Wagner en Goethe zijn bekende namen in de stad. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen rechtstreekse trein naar Leipzig toe maar met slechts één overstap (in Hannover) kan je de stad al bereiken. Een treinticket naar Leipzig boek je al vanaf €37,90 per enkele reis. Bekijk aanbiedingen en korting voor de trein naar München.

  • Treinticket naar Leipzig vanaf €37,90
  • Treinreis van 07:32 van Amsterdam naar Leipzig
  • Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar Leipzig
  • 12 treinverbindingen dagelijks naar Leipzig (en terug)
  • 1 keer overstappen
  • Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Treinreis naar Leipzig?

Als je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Leipzig, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Leipzig toe, je zal altijd minimaal 1 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Leipzig, dan kan je het beste de Intercity-Berlijn (IC-Berlijn) nemen en in Hannover overstappen op de Intercity of ICE naar Leipzig.

Het is ook mogelijk om per ICE naar Leipzig te reizen. Vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem (en Brussel en Luik) kan je dan eerst naar Frankfurt reizen om daar op de aansluitende rechtstreekse ICE naar Leipzig te stappen. Vaak is deze verbinding wel duurder maar niet per se sneller.

De Intercity-Berlijn naar Hannover vertrekt om de twee uur vanuit Amsterdam en heeft als eindbestemming Berlijn. In Nederland stopt deze trein ook nog op de treinstations Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo waar je dus ook kunt opstappen. Bij Bad Bentheim rijdt de trein de grens over. Onderweg bereikt de trein snelheden tot wel 200 kilometer per uur. Lees meer over de Intercity-Berlijn.

Reistijd van de trein naar Leipzig

Hoelang duurt een treinreis van Nederland naar Leipzig nu eigenlijk? De totale reistijd van de trein naar Leipzig hangt van een aantal factoren af. Zo zijn je opstapstation, de reisroute, het aantal overstaps en het type trein waarmee je reist van invloed op de totale reistijd naar Leipzig. Om je een indruk te geven: Vanaf Amsterdam is de snelste reistijd naar Leipzig zo'n 07:32 uur. Vertrek je vanaf een treinstation dat dichter bij de grens ligt, dan zal de reisduur in de meeste gevallen een stuk korter zijn. Reken op een gemiddelde reisduur van 8 uur vanuit de meeste treinstations in Nederland.

Prijs van een treinticket naar Leipzig?

Wil je goedkoop met de trein naar Leipzig reizen en wil je weten wat de prijs van een treinticket naar Leipzig is? Al vanaf vanaf €37,90 boek je al een treinkaartje naar Leipzig in de tweede klasse (enkele reis). Reis je liever in de eerste klasse, dan kan je al een ticket boeken vanaf €57,90 per enkele reis.

Geen vaste prijs
Let wel, de prijs voor een treinticket naar Leipzig is geen vaste prijs. De prijs loopt op naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Leipzig kan je al 180 dagen voor vertrek boeken (de zogenaamde boekingstermijn voor de trein naar Leipzig is dus 180 dagen). Ben je er snel bij, ofwel boek je een treinkaartje in de eerste paar weken nadat de trein is opengesteld voor boekingen, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Leipzig kunt boeken. Wacht je met boeken, dan loopt de prijs flink op. Op korte termijn kan je prijs 2 tot 4 keer zo hoog zijn ten opzicht van de prijs van een treinticket dat op tijd geboekt is!!

Verschillende tarieven
Er bestaan drie verschillende soorten tarieven. Binnen de drie verschillende tariefklassen bestaan trouwens ook prijsverschillen (staffels). Ook verschillende de annuleringsvoorwaarden en wijzigingsvoorwaarden ook per tariefsoort. Zo zijn de goedkoopste treintickets naar Leipzig doorgaans niet te wijzigen of annuleren (of tegen kosten) maar de duurdere treintickets juist wel.

Als je op tijd boekt maak je een grote kans op het voordeligste tarief, het Non-flex tarief / Supersparpreis Europa tarief. Boek je een aantal weken voor vertrek, dan kan je vaak het Mid-flex tarief / Sparpreis Europa nog boeken. Op hele korte termijn (dag van vertrek of enkele dagen voor vertrek) kan je soms alleen nog het Full-flex tarief / Flexpreis Europa boeken.

Zitplaatsreserveringen
Een zitplaatsreserveringg voor de trein naar Leipzig zit doorgaans alleen bij de prijs inbegrepen indien je 1e klasse reist. Reis je 2e klasse, dan kan je tegen betaling van €4 (voor IC, ICE en EC treinen) online een zitplaatsreserveringen bijboeken.
Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Leipzig.

Korting op de trein naar Leipzig?

Wil je met korting met de trein naar Leipzig reizen? Dat is mogelijk. Je kunt op verschillende manieren korting op de trein naar Leipzig krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Leipzig voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar Leipzig, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar Leipzig is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar Leipzig kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar Leipzig krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar Leipzig. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar Leipzig bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar Leipzig. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.
Treinstation van Leipzig

Het treinstation van Leipzig, Leipzig Hbf, ligt 400 meter ten noorden van het centrum van Leipzig. Het treinstation van Leipzig is groot. sterker nog, het is het grootste treinstation van Duitsland. Het heeft 19 perrons en is een kopstation waar treinen niet verder kunnen rijden. Treinen komen hier aan maar vertrekken dus ook weer in de zelfde richting. Het treinstation is gelijkvloers. Vanaf het station van Leipzig kan je per trein naar onder andere Dresden, Hannover, Berlijn, Chemnitz, Zwickau, Frankfurt, München, Halle en Magdenburg reizen.


Hotel bij het treinstation van Leipzig
Op zoek naar een goedkoop hotel bij het treinstation van Leipzig? We kunnen H2 Hotel Leipzig van harte aanbevelen. Deze accommodatie is op korte afstand van het treinstation te vinden.
Andere leuke hotels in Leipzig vind je hier.
Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Leipzig te vinden zoals:


Openbaarvervoer in Leipzig

Het openbaarvervoer in Leipzig bestaat uit de bus, tram en S-Bahn. De tram is eigenlijk het makkelijkste vervoermiddel in Leipzig en dekt een zeer groot deel van de stad. Zowel de bus als tram worden door vervoerder LVB uitgebaat. Je kunt tickets (2,40 per rit) in de meeste bussen, trams, ticketautomaten en op servicepunten kopen. Een alternatief is de S-Bahn die een wat minder groot bereik heeft maar je wel naar de meeste bezienswaardigheden in Leipzig en andere belangrijke plekken in de stad brengt.


Bezienswaardigheden in Leipzig

Er zijn behoorlijk wat bezienswaardigheden in Leipzig te vinden. Het nieuwe en het oude stadhuis mag je absoluut niet overslaan en behoren zeker tot belangrijkste highlights van Leipzig. Daarnaast valt er voor liefhebbers van kerken ook het een en ander te zien. Zo kan je bijvoorbeeld de prachtige Thomaskirche (waar Bach begraven ligt) of Nikolaikirche bezichtigen. Ook zijn er ruim 20 museums in de stad te vinden evenals tal van leuke parken en pleinen.

Alle bezienswaardigheden, tours en dingen om te doen in Leipzig vind je hier.


FAQ over de trein naar Leipzig

Wat is de prijs van een treinticket naar Leipzig?

Treintickets naar Leipzig zijn vanaf 37,90 Euro in de 2e klas (en 57,90 Euro in de 1e klas te boeken per enkele reis.

Hoelang duurt een treinreis naar Leipzig?

De snelste reistijd van de trein naar Leipzig vanaf Amsterdam CS bedraagt 07:32 uur.

Waar boek ik goedkope treintickets naar Leipzig?

Een goedkoop treinticket naar Leipzig kan je eenvoudig online boeken.

Hoevaak moet je overstappen als je per trein naar Leipzig reist?

Maak je een treinreis vanuit Nederland naar Leipzig, dan hoef je slechts 1 keer over te stappen.

Andere leuke bestemmingen