Trein naar München

Trein naar München

In het zuiden van Duitsland ligt München. Het is de hoofdstad van Beieren en de toegangspoort tot de Alpen. Ga je op wintersport of zomervakantie in de Oostenrijkse Alpen, dan kom je in de meeste gevallen langs München. Toch is het niet een stad die je links hoeft laat te liggen. De stad is zeker een bezoekje waard. Je vindt er namelijk prachtige historische gebouwen, een sfeervol centrum en de Engelse tuinen. Natuurlijk kan je er ook een voetbalwedstrijd van Bayern München gaan bekijken. Vanuit Nederland rijdt er dagelijks een rechtstreekse trein naar München, een nachttrein. Reis je liever overdag, dan kan je de stad met slechts één overstap al bereiken. Al vanaf €29,90 boek je een treinticket naar München.

Bekijk aanbiedingen en kortingen voor de trein naar München.

  • Treinticket naar München vanaf €29,90
  • Treinreis van 07:20 van Amsterdam naar München
  • Zeer goedkope Supersparprijs tickets naar München
  • 12 treinverbindingen dagelijks naar München (en terug)
  • Rechtstreekse trein naar München
  • Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Treinreis naar München?

Indien je op zoek bent naar een rechtstreekse trein van Nederland naar München, dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar München toe, je zal altijd minimaal 1 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar München, dan kan je het beste de ICE hogesnelheidstrein nemen en in Frankfurt, Mannheim, Duitburg, Düsseldorf of Keulen overstappen op de rechtstreekse trein naar München.
Deze ICE rijdt doorgaans om de 2 a 3 uur vanuit Nederland naar München en ook weer vanuit München naar Nederland terug. Dagelijks kun je dus kiezen uit meerdere treinen. In Nederland kan je in Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS op de ICE stappen. Onderweg bereikt de ICE naar München soms snelheden tot wel 300 kilometer per uur.

Voorzieningen en faciliteiten in de ICE naar München
Er zijn volop voorzieningen en faciliteiten in de ICE trein naar München. De comfortabele trein is van alle gemakken voorzien. Zo kan je een koffie, frisdrank, snack en zelfs ontbijt, lunch of diner nuttigen in de bordbistro (het restauratierijtuig), zijn er volop stopcontacten aanwezig, kan je je bagage kwijt in de rekken boven de zitplaatsen (of grote koffers in de bagagerekken aan het begin van de treincoupé) en kan je je jas ophangen. Ook zijn er speciale coupés voor families met (kleine) kinderen of kan je een plek aan een tafeltje of bijvoorbeeld nabij het toilet reserveren. Lees meer over de ICE trein.

Nachttrein naar München

Als je liever met de nachttrein naar München reist, dan is dat ook mogelijk. Tegenwoordig rijdt er weer een rechtstreekse nachttrein naar München, de NightJet (NJ). Deze trein rijdt dagelijks rechtstreekst van Nederland naar München en weer terug. Je kunt niet alleen op een zitplaats overnachten maar ook in een couchette of slaaprijtuig. Er zijn zelfs slaaprijtuigen met douche en toilet. De NightJet nachttrein naar München is van alle gemakken voorzien. Een treinticket voor de nachttrein naar München boek je al vanaf €29,90

Reistijd van de trein naar München

Hoelang duurt een treinreis van Nederland naar München nu eigenlijk? De totale reistijd van de trein naar München hangt van een aantal factoren af. Zo zijn je opstapstation, de reisroute, het aantal overstaps en het type trein waarmee je reist van invloed op de totale reistijd naar München. Om je een indruk te geven: Vanaf Amsterdam is de snelste reistijd naar München zo'n 07:20 uur. Vertrek je vanaf een treinstation dat dichter bij de grens ligt, dan zal de reisduur in de meeste gevallen een stuk korter zijn. Reken op een gemiddelde reisduur van 7,3 uur vanuit de meeste treinstations in Nederland.

Prijs van een treinticket naar München?

Wil je goedkoop met de trein naar München reizen en wil je weten wat de prijs van een treinticket naar München is? Al vanaf vanaf €37,90 boek je al een treinkaartje naar München in de tweede klasse (enkele reis). Reis je liever in de eerste klasse, dan kan je al een ticket boeken vanaf €57,90 per enkele reis.

Geen vaste prijs
Let wel, de prijs voor een treinticket naar München is geen vaste prijs. De prijs loopt op naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar München kan je al 180 dagen voor vertrek boeken (de zogenaamde boekingstermijn voor de trein naar München is dus 180 dagen). Ben je er snel bij, ofwel boek je een treinkaartje in de eerste paar weken nadat de trein is opengesteld voor boekingen, dan is de kans het grootst dat je een goedkoop treinticket naar München kunt boeken. Wacht je met boeken, dan loopt de prijs flink op. Op korte termijn kan je prijs 2 tot 4 keer zo hoog zijn ten opzicht van de prijs van een treinticket dat op tijd geboekt is!!

Verschillende tarieven
Er bestaan drie verschillende soorten tarieven. Binnen de drie verschillende tariefklassen bestaan trouwens ook prijsverschillen (staffels). Ook verschillende de annuleringsvoorwaarden en wijzigingsvoorwaarden ook per tariefsoort. Zo zijn de goedkoopste treintickets naar München doorgaans niet te wijzigen of annuleren (of tegen kosten) maar de duurdere treintickets juist wel.

Als je op tijd boekt maak je een grote kans op het voordeligste tarief, het Non-flex tarief / Supersparpreis Europa tarief. Boek je een aantal weken voor vertrek, dan kan je vaak het Mid-flex tarief / Sparpreis Europa nog boeken. Op hele korte termijn (dag van vertrek of enkele dagen voor vertrek) kan je soms alleen nog het Full-flex tarief / Flexpreis Europa boeken.

Zitplaatsreserveringen
Een zitplaatsreserveringg voor de trein naar München zit doorgaans alleen bij de prijs inbegrepen indien je 1e klasse reist. Reis je 2e klasse, dan kan je tegen betaling van €4 (voor IC, ICE en EC treinen) online een zitplaatsreserveringen bijboeken.
Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar München.

Korting op de trein naar München?

Wil je met korting met de trein naar München reizen? Dat is mogelijk. Je kunt op verschillende manieren korting op de trein naar München krijgen. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar München voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Als je vroeg boekt kan je de meeste korting krijgen, er bestaan namelijk vroegboekkortingen op de trein naar München, het Supersparpreis tarief (Non-flex tarief) en het Sparpreis tarief (Mid-Flex tarief). De korting loopt in staffels af naarmate de reisdatum dichterbij komt. De trein naar München is al 180 dagen voor vertrek te boeken. Boek je 1 a 2 maanden voor vertrek, dan is de kans groot dat je een goedkoop treinticket naar München kan boeken. Enkele weken voor reisdatum is de prijs al flink opgelopen en enkele dagen voor vertrek kan de prijs al het twee- a drievoudige zijn van het goedkoopste vroegboektarief. Op de dag van vertrek is alleen nog het Full-flex tarief (Flex-prijs tarief) beschikbaar, het duurste tarief.

Voordeelurenkorting
Je kunt ook moet je Voordeelurenkaart korting op de trein naar München krijgen. Let erop dat je geen korting krijgt op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief maar alleen op het hogere Full-flex tarief. De vroegboekkorting is meestal voordeliger dan wanneeer je het Full-flex tarief met voordeelurenkorting boekt. Het Full-flex tarief kent wel betere wijzigings- en annuleringsvoorwaarden.

Railpluskorting
Ook je Railpluskaart geeft korting op de trein naar München. Ook hier geldt dat je alleen korting op het Full-flex tarief krijgt, niet op het Supersparpreis tarief en het Sparpreis tarief.

Leeftijdskorting
Een speciale seniorenkorting op de trein naar München bestaat helaas niet. Evenmin als een jongerenkorting. Voor kinderen in de leeftijd t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is er wel een interessante korting. Je kunt dan namelijk geheel gratis meereizen. Uiteraard moet je bij het online boeken wel opgeven dat je met een kind reist. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Overige kortingen
Voor reizigers met een fysieke beperking en/of begeleider bestaan er ook speciale kortingen op de trein naar München. Ook voor reizigers die in het bezit zijn van een Bahncard van de Deutsche Bahn is er doorgaans extra korting van toepassing.
Treinstation van München

Het treinstation van München, München Hbf, ligt 900 meter ten westen van het centrum van München. Het treinstation van München is een groot treinstation dat als hub dient. Zowel binnenlandse-als internationale treinen passeren hier veelvuldig. Dat wil zeggen, deze treinen komen hier aan en vertrekken weer aangezien München Hbf een kopstation is. Het treinstation is gelijkvloers. Vanuit München Hbf kan je naar diverse Duitse steden reizen zoals Dresden, Hannover, Hamburg, Leipzig en Berlijn reizen maar ook naar internationale bestemmingen als Basel, Zürich, Wenen, Parijs, Budapest, Ljubljana, Rome, Venetië, Florence en praag.


Hotel bij het treinstation van München
Op zoek naar een goedkoop hotel bij het treinstation van München? We kunnen Hotel Amba van harte aanbevelen. Deze accommodatie is op korte afstand van het treinstation te vinden.
Andere leuke hotels in München vind je hier.
Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van München te vinden zoals:
Informatiedesk, toiletten, kluisjes, fietsenstallingen, DB-lounge, wachtruimtes, parkeerplaatsen, winkels, pinautomaten, ticketautomaten, internationale servicebalie, gehandicapten voorzieningen en restaurants.


Openbaarvervoer in München


Bezienswaardigheden in MünchenAlle bezienswaardigheden, tours en dingen om te doen in München vind je hier.


FAQ over de trein naar München

Wat is de prijs van een treinticket naar München?

Treintickets naar München zijn vanaf 37,90 Euro in de 2e klas (en 57,90 Euro in de 1e klas te boeken per enkele reis.

Hoelang duurt een treinreis naar München?

De snelste reistijd van de trein naar München vanaf Amsterdam CS bedraagt 07:20 uur.

Waar boek ik goedkope treintickets naar München?

Een goedkoop treinticket naar München kan je eenvoudig online boeken.

Hoevaak moet je overstappen als je per trein naar München reist?

Maak je een treinreis vanuit Nederland naar München, dan hoef je slechts 1 keer over te stappen.

Andere leuke bestemmingen