Trein naar Agen

Trein naar Agen

Langs de oever van de Garonne rivier in zuidwestelijk Frankrijk ligt de kleine stad Agen. In het historische centrum van Agen vind je een aantal eeuwenoude gebouwen zoals de kathedraal van Agen en de Saint Hilaire kerk. Rondom het Place du Dr Esquirol (plein) vind je een aantal leuke museum. Je kunt prima per vanuit Nederland per trein naar Agen reizen. Al vanaf €70 boek je een treinticket naar Agen.

Regelmatig zijn er leuke aanbiedingen voor de trein naar Agen!

Treinreis naar Agen?

Ben je op zoek naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Agen? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Agen toe. Je zal altijd minimaal 1 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Agen, dan kan je het beste de Thalys hogesnelheidstrein nemen en in Parijs overstappen op de rechtstreekse TGV naar Agen. Let erop dat je in Parijs vaak op een ander treinstation aankomt dan je weer vertrekt richting Agen. Houd dus rekening met voldoende overstaptijd (min. 40 minuten).

Dagelijks zijn er meerdere treinverbindingen naar Agen mogelijk waarbij je met de supersnelle Thalys vanuit Nederland vertrekt. Deze Thalys vertrekt om de 1 a 2 uur vanuit Amsterdam CS en heeft als eindbestemming Parijs. In Nederland stopt de Thalys ook nog op de treinstations Schiphol en Rotterdam CS. Woon je in Noord-Brabant, Limburg of Zeeland, dan is het vaak handig om in Antwerpen of Brussel op te stappen. De Thalys behaalt onderweg snelheden tot wel 300 kilometer per uur. Lees meer over de Thalys hogesnelheidstrein.

Reistijd van de trein naar Agen

Hoelang duurt een treinreis van Nederland naar Agen nu eigenlijk? Wil je een treinreis naar Agen gaan maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Agen weten? Om je een indruk te geven: Vanaf Amsterdam is de snelste reistijd naar Agen zo'n 08:16 uur. Reken op een gemiddelde reisduur van ongeveer 8,5 uur. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Agen doorgaans wat korter zijn. De totale reistijd van de trein naar Agen hangt natuurlijk wel af van een aantal factoren. Zo zijn je opstapstation, de reisroute, het aantal overstaps en het type trein waarmee je reist van invloed op de totale reistijd naar Agen. Bereken hier de reistijd vanaf jouw opstapstation naar Agen.

Prijs van een treinticket naar Agen?

Wil je met de trein naar Agen gaan reizen en ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Agen? Al vanaf vanaf €70 boek je al een treinkaartje naar Agen in de tweede klasse (enkele reis). Reis je liever in de eerste klasse, dan kan je al een ticket boeken vanaf €116 per enkele reis.

Geen vaste prijs
Let er wel op dat dit vanafprijzen zijn en geen vaste prijzen. De prijs van een treinticket naar Agen is namelijk variabel en kan flink oplopen. Net als de prijs van de meeste andere internationale treintickets loopt ook de prijs van een treinticket naar Agen op naarmate de reisdatum dichterbij komt.

Boekingstermijn
Doorgaans kan je al 90 dagen voor vertrek je treinticket naar Agen boeken. Vaak kan je de Thalys zelfs al 120 dagen voor vertrek boeken evenals de internationale TGV (Brussle naar Frankrijk). Treintickets voor TGV treinen binnen Frankrijk en Franse Intercity treinen (Intercités) kan je doorgaans 90 dagen voor reisdatum boeken. Je kunt online in een keer je treinticket naar Agen boeken vanaf jouw opstapstation in Nederland of België. Vaak wordt de boekingstermijn voor TGV treinen in de zomerperiode verruimd. Je kunt dan dus eerder dan 90 dagen voor vertrek je tickets boeken.

Interrailen naar Agen
Wil je op hele korte termijn een treinreis naar Agen gaan maken, dan is een Interrail pas vaak de goedkoopste optie. Een Interrail pas waarmee je naar Frankrijk en weer terug kunt reizen boek je al vanaf €185 (dagen in een maand geldig). Let erop dat je op de Thalys, TGV en Intercity treinen nog wel een reservering nodig hebt (€25 reserveringskosten per Thalys, €10 a €20 per TGV en €6,50 per Intercity).

Wil je naar Agen gaan Interrailen en wil je een reservering maken op Thalys, TGV, Intercité of nachttrein? Je kunt tegenwoordig vrij eenvoudig online Interrail reserveringen voor de trein naar Agen boeken.

Korting op de trein naar Agen?

Er zijn verschillende manieren waarop je met korting met de trein naar Agen kunt reizen. Op de ene manier krijg je echter meer korting dan op de andere. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Agen voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Veruit de meeste korting op de trein naar Agen krijg je door vroeg te boeken. Vroegboekkorting is de beste manier om een goedkoop treinticket naar Agen te verkrijgen. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinkaartje naar Agen. Het voordeligste treinticket naar Agen is vaak 2 tot 4 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. Let er wel op dat dat de mate van korting doorgaans de flexibiliteit van je treinticket bepaalt. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden van het wijzigen en/of annuleren van je treinticket vaak zijn.

Thalys
Het voordeligste vroegboektarief op de Thalys is het Non-Flex tarief dat je vaak kunt boeken als je er vroeg bij bent. Wacht je met boeken, dan betaal je het duurdere Mid-Flex-tarief. Beide tarieven lopen in staffels van €10 tot €25 op.

TGV + Intercity
Ook de TGV en Intercity kennen het Non-Flex en het Mid-Flex tarief. Voor regional treinen in Frankrijke geldt dat de tarieven vast liggen tenzij je deze aansluitgen op een TGV of Itnercity boekt. Ook dan is een korting van toepassing als je op tijd boekt.

Voordeelurenkorting
Voordeelurenkorting op de trein naar Agen is alleen van toepassing op het Nederlandse traject mits wordt voldaan aan de voorwaarden van je kaart. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Voordeelurenkaart.

Railpluskorting
Ook railpluskorting op de trein naar Agen is vaak niet van toepassing. In Frankrijk en Nederland krijg je hier geen korting mee. Stap je in België op de Thalys, dan kan je korting krijgen op IC en regionale treinen in België. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Railpluskaart.

Leeftijdskorting
Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Agen. Op zowel de Thalys als TGV (en Intercity) hogesnelheidstrein zijn interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijden.

Kinderkorting
Reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar op Thalys, TGV of Intercity, dan is er een flinke kinderkorting van toepassing. De korting is afhankelijk van beschikbaarheid en van de prijs van de meereizende volwassene. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen geheel gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan.

Seniorenkorting
Seniorenkorting op de trein naar Agen bestaat ook. Op zowel de Thalys als de TGV en Intercity zijn er speciale seniorentarieven. Deze liggen tussen het voordeligste vroegboek tarief en het duurste tickettarief in. De vroegboek tarieven zijn dus altijd voordeligere dan senioren tarieven. Reis je op korte termijn, dan is het seniorentarief vaak de voordeliste optie.

Jongerenkorting
Net als speciale seniorenkorting bestaat er ook een speciale jongeren korting op de Thalys en TGV naar Agen. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De jongerentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Aansluitticket
Reis je met de Thalys, dan kan je bij boeken voor €9 in de 2e klasse (of €15 in de 1e klasse) per enkele reis een aansluitticket bijboeken vanaf je opstaphalte tot aan het treinstation waar je op de Thalys stapt (Amsterdam CS, Schipol of Rotterdam CS). Dit geldt ook voor de terugreis. Kom je bijvoorbeeld uit Groningen en reis je vanaf Amsterdam met de Thalys naar Frankrijk, dan betaal je voor het traject van Groningen naar Amsterdam slechts €9 per enkele reis. Bij online boeken kan je simpelweg je daadwerkelijke vertrekstation (in dit geval Groningen) opgeven als beginstation.

Interrail
Reis je op hele korte termijn (binnen 2 weken voor vertrek), dan is de voordeligste manier van reizen met de trein naar Agen doorgaans per Interrail. Via NS International kan je de Interrail pas online bestellen. Je krijgt hem thuis opgestuurd. Ook bestaan er tegenwoordig digitale interrailpassen!
Treinstation van Agen

Het treinstation van Agen, Gare d’Agen, ligt 200 meter ten noorden van het centrum van Agen. Het treinstation van Agen is met 4 perrons niet heel groot. Er passeren hier enkele TGV treinen maar vooral Intercity treinen en regionale treinen. Er zijn enkele voorzieningen en faciliteiten op het station te vinden. Vanaf het station loop je in ongeveer 4 minuten naar het centrum van Agen toe.

Vanaf het treinstation vertrekken treinen naar steden en plaatsen in de regio zoals: Toulouse, Bordeaux, Cahors en Montauban.


Hotel bij het treinstation van Agen
Op zoek naar een goedkoop hotel bij het treinstation van Agen? We kunnen ibis Agen Centre van harte aanbevelen. Deze accommodatie is op korte afstand van het treinstation te vinden.
Andere leuke hotels in Agen vind je hier.
Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Agen te vinden zoals:
Toiletten, wachtruimtes, pinautomaten, parkeerplaatsen, autohuur en ticketautomaten.


Openbaarvervoer in Agen


Bezienswaardigheden in AgenAlle bezienswaardigheden, tours en dingen om te doen in Agen vind je hier.


FAQ over de trein naar Agen

Wat is de prijs van een treinticket naar Agen?

Treintickets naar Agen zijn vanaf 70 Euro in de 2e klas (en 116 Euro in de 1e klas te boeken per enkele reis.

Hoelang duurt een treinreis naar Agen?

De snelste reistijd van de trein naar Agen vanaf Amsterdam CS bedraagt 08:16 uur.

Waar boek ik goedkope treintickets naar Agen?

Een goedkoop treinticket naar Agen kan je eenvoudig online boeken.

Hoevaak moet je overstappen als je per trein naar Agen reist?

Maak je een treinreis vanuit Nederland naar Agen, dan hoef je slechts 1 keer over te stappen.

Andere leuke bestemmingen