Trein naar Annecy

Trein naar Annecy

Regelmatig zijn er leuke aanbiedingen voor de trein naar Annecy!
 

  • Treinticket naar Annecy vanaf €60
  • Treinreis van 08:13 van Amsterdam naar Annecy
  • Zeer goedkope vroegboek tickets naar Annecy
  • 6 treinverbindingen dagelijks naar Annecy (en terug)
  • 1 keer overstappen
  • Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Treinreis naar Annecy?

Ben je op zoek naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Annecy? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Annecy toe. Je zal altijd minimaal 1 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Annecy, dan kan je het beste de Thalys hogesnelheidstrein nemen en in Parijs overstappen op de rechtstreekse TGV naar Annecy. Let erop dat je in Parijs vaak op een ander treinstation aankomt dan je weer vertrekt richting Annecy. Houd dus rekening met voldoende overstaptijd (min. 40 minuten).

Dagelijks zijn er meerdere treinverbindingen naar Annecy mogelijk waarbij je met de supersnelle Thalys vanuit Nederland vertrekt. Deze Thalys vertrekt om de 1 a 2 uur vanuit Amsterdam CS en heeft als eindbestemming Parijs. In Nederland stopt de Thalys ook nog op de treinstations Schiphol en Rotterdam CS. Woon je in Noord-Brabant, Limburg of Zeeland, dan is het vaak handig om in Antwerpen of Brussel op te stappen. De Thalys behaalt onderweg snelheden tot wel 300 kilometer per uur. Lees meer over de Thalys hogesnelheidstrein.

Reistijd van de trein naar Annecy

Hoelang duurt een treinreis van Nederland naar Annecy nu eigenlijk? Wil je een treinreis naar Annecy gaan maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Annecy weten? Om je een indruk te geven: Vanaf Amsterdam is de snelste reistijd naar Annecy zo'n 08:13 uur. Reken op een gemiddelde reisduur van ongeveer 8,5 uur. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Annecy doorgaans wat korter zijn. De totale reistijd van de trein naar Annecy hangt natuurlijk wel af van een aantal factoren. Zo zijn je opstapstation, de reisroute, het aantal overstaps en het type trein waarmee je reist van invloed op de totale reistijd naar Annecy. Bereken hier de reistijd vanaf jouw opstapstation naar Annecy.

Prijs van een treinticket naar Annecy?

Wil je met de trein naar Annecy gaan reizen en ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Annecy? Al vanaf vanaf €60 boek je al een treinkaartje naar Annecy in de tweede klasse (enkele reis). Reis je liever in de eerste klasse, dan kan je al een ticket boeken vanaf €99 per enkele reis.

Geen vaste prijs
Let er wel op dat dit vanafprijzen zijn en geen vaste prijzen. De prijs van een treinticket naar Annecy is namelijk variabel en kan flink oplopen. Net als de prijs van de meeste andere internationale treintickets loopt ook de prijs van een treinticket naar Annecy op naarmate de reisdatum dichterbij komt.

Boekingstermijn
Doorgaans kan je al 90 dagen voor vertrek je treinticket naar Annecy boeken. Vaak kan je de Thalys zelfs al 120 dagen voor vertrek boeken evenals de internationale TGV (Brussle naar Frankrijk). Treintickets voor TGV treinen binnen Frankrijk en Franse Intercity treinen (Intercités) kan je doorgaans 90 dagen voor reisdatum boeken. Je kunt online in een keer je treinticket naar Annecy boeken vanaf jouw opstapstation in Nederland of België. Vaak wordt de boekingstermijn voor TGV treinen in de zomerperiode verruimd. Je kunt dan dus eerder dan 90 dagen voor vertrek je tickets boeken.

Interrailen naar Annecy
Wil je op hele korte termijn een treinreis naar Annecy gaan maken, dan is een Interrail pas vaak de goedkoopste optie. Een Interrail pas waarmee je naar Frankrijk en weer terug kunt reizen boek je al vanaf €185 (dagen in een maand geldig). Let erop dat je op de Thalys, TGV en Intercity treinen nog wel een reservering nodig hebt (€25 reserveringskosten per Thalys, €10 a €20 per TGV en €6,50 per Intercity).

Wil je naar Annecy gaan Interrailen en wil je een reservering maken op Thalys, TGV, Intercité of nachttrein? Je kunt tegenwoordig vrij eenvoudig online Interrail reserveringen voor de trein naar Annecy boeken.

Korting op de trein naar Annecy?

Er zijn verschillende manieren waarop je met korting met de trein naar Annecy kunt reizen. Op de ene manier krijg je echter meer korting dan op de andere. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Annecy voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Veruit de meeste korting op de trein naar Annecy krijg je door vroeg te boeken. Vroegboekkorting is de beste manier om een goedkoop treinticket naar Annecy te verkrijgen. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinkaartje naar Annecy. Het voordeligste treinticket naar Annecy is vaak 2 tot 4 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. Let er wel op dat dat de mate van korting doorgaans de flexibiliteit van je treinticket bepaalt. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden van het wijzigen en/of annuleren van je treinticket vaak zijn.

Thalys
Het voordeligste vroegboektarief op de Thalys is het Non-Flex tarief dat je vaak kunt boeken als je er vroeg bij bent. Wacht je met boeken, dan betaal je het duurdere Mid-Flex-tarief. Beide tarieven lopen in staffels van €10 tot €25 op.

TGV + Intercity
Ook de TGV en Intercity kennen het Non-Flex en het Mid-Flex tarief. Voor regional treinen in Frankrijke geldt dat de tarieven vast liggen tenzij je deze aansluitgen op een TGV of Itnercity boekt. Ook dan is een korting van toepassing als je op tijd boekt.

Voordeelurenkorting
Voordeelurenkorting op de trein naar Annecy is alleen van toepassing op het Nederlandse traject mits wordt voldaan aan de voorwaarden van je kaart. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Voordeelurenkaart.

Railpluskorting
Ook railpluskorting op de trein naar Annecy is vaak niet van toepassing. In Frankrijk en Nederland krijg je hier geen korting mee. Stap je in België op de Thalys, dan kan je korting krijgen op IC en regionale treinen in België. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Railpluskaart.

Leeftijdskorting
Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Annecy. Op zowel de Thalys als TGV (en Intercity) hogesnelheidstrein zijn interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijden.

Kinderkorting
Reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar op Thalys, TGV of Intercity, dan is er een flinke kinderkorting van toepassing. De korting is afhankelijk van beschikbaarheid en van de prijs van de meereizende volwassene. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen geheel gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan.

Seniorenkorting
Seniorenkorting op de trein naar Annecy bestaat ook. Op zowel de Thalys als de TGV en Intercity zijn er speciale seniorentarieven. Deze liggen tussen het voordeligste vroegboek tarief en het duurste tickettarief in. De vroegboek tarieven zijn dus altijd voordeligere dan senioren tarieven. Reis je op korte termijn, dan is het seniorentarief vaak de voordeliste optie.

Jongerenkorting
Net als speciale seniorenkorting bestaat er ook een speciale jongeren korting op de Thalys en TGV naar Annecy. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De jongerentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Aansluitticket
Reis je met de Thalys, dan kan je bij boeken voor €9 in de 2e klasse (of €15 in de 1e klasse) per enkele reis een aansluitticket bijboeken vanaf je opstaphalte tot aan het treinstation waar je op de Thalys stapt (Amsterdam CS, Schipol of Rotterdam CS). Dit geldt ook voor de terugreis. Kom je bijvoorbeeld uit Groningen en reis je vanaf Amsterdam met de Thalys naar Frankrijk, dan betaal je voor het traject van Groningen naar Amsterdam slechts €9 per enkele reis. Bij online boeken kan je simpelweg je daadwerkelijke vertrekstation (in dit geval Groningen) opgeven als beginstation.

Interrail
Reis je op hele korte termijn (binnen 2 weken voor vertrek), dan is de voordeligste manier van reizen met de trein naar Annecy doorgaans per Interrail. Via NS International kan je de Interrail pas online bestellen. Je krijgt hem thuis opgestuurd. Ook bestaan er tegenwoordig digitale interrailpassen!
Treinstation van Annecy

Het treinstation van Annecy, Gare d’Annecy, ligt 350 meter ten westen van het centrum van Annecy. Het treinstation van Annecy is redelijk groot. Er zijn in totaal 6 perrons te vinden waar je op de trein kunt stappen. De stationshal is ook vrij ruim en groot. Er zijn vrij veel voorzieningen en faciliteiten op het treinstation van Annecy te vinden. Zowel regionale treinen als TGV treinen vertrekken en arriveren hier. In nog geen 5 minuten loop je van het treinstation naar het centrum van Annecy en het meer van Annecy.

Je kunt hier de trein nemen naar onder andere Parijs, Grenoble, Lyon, Valence, Chambery, Mâcon,Genève, Aix-les-Bains-le-Revard, Coppet, Annemasse en Saint-Marcellin.


Hotel bij het treinstation van Annecy
Op zoek naar een goedkoop hotel bij het treinstation van Annecy? We kunnen Hotel des Alpes van harte aanbevelen. Deze accommodatie is op korte afstand van het treinstation te vinden.
Andere leuke hotels in Annecy vind je hier.
Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Annecy te vinden zoals:
Toiletten, parkeerplaatsen, winkeltjes, restaurants, gehandicapten service, gevonden voorwerpen, autohuur, fietshuur, liften, trappen, taxistandplaats, bushalte, fietsenstallingen, snackautomaat, wachtruimtes en ticketautomaten.


Openbaarvervoer in Annecy


Bezienswaardigheden in AnnecyAlle bezienswaardigheden, tours en dingen om te doen in Annecy vind je hier.


FAQ over de trein naar Annecy

Wat is de prijs van een treinticket naar Annecy?

Treintickets naar Annecy zijn vanaf 60 Euro in de 2e klas (en 99 Euro in de 1e klas te boeken per enkele reis.

Hoelang duurt een treinreis naar Annecy?

De snelste reistijd van de trein naar Annecy vanaf Amsterdam CS bedraagt 08:13 uur.

Waar boek ik goedkope treintickets naar Annecy?

Een goedkoop treinticket naar Annecy kan je eenvoudig online boeken.

Hoevaak moet je overstappen als je per trein naar Annecy reist?

Maak je een treinreis vanuit Nederland naar Annecy, dan hoef je slechts 1 keer over te stappen.

Andere leuke bestemmingen