Trein naar Arras

Trein naar Arras

Arras is een stad die onlosmakelijk verbonden is met de eerste wereldoorlog. Er is hevig gestreden in de stad en plekken als Grand’ Place et Place des Héros, Les Boves en Les Carrières Wellington (ondergronds tunnelstelsel en kamers) en de citadel van Arras doen je hier nog aan herinneren. De grote sfeervolle pleinen in Arras moet je zeker even bezocht hebben. Vaak wordt de stad aangedaan om kustplaatsen als Boulogne-sur-Mer of Calais te bezoeken maar de stad zelf heeft dus ook heel wat interessante bezienswaardigheden te bieden.
Je kunt vrij eenvoudig vanuit Nederland met de trein naar Arras reizen. Al vanaf €62 boek je een treinticket naar Arras.

Regelmatig zijn er leuke aanbiedingen voor de trein naar Arras!


  • Treinticket naar Arras vanaf €62
  • Treinreis van 04:26 van Amsterdam naar Arras
  • Zeer goedkope vroegboek tickets naar Arras
  • 6 treinverbindingen dagelijks naar Arras (en terug)
  • 1 keer overstappen
  • Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Treinreis naar Arras?

Ben je op zoek naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Arras? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Arras toe. Je zal altijd minimaal 1 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Arras, dan kan je het beste de Thalys hogesnelheidstrein nemen en in Parijs overstappen op de rechtstreekse TGV naar Arras. Let erop dat je in Parijs vaak op een ander treinstation aankomt dan je weer vertrekt richting Arras. Houd dus rekening met voldoende overstaptijd (min. 40 minuten).

Dagelijks zijn er meerdere treinverbindingen naar Arras mogelijk waarbij je met de supersnelle Thalys vanuit Nederland vertrekt. Deze Thalys vertrekt om de 1 a 2 uur vanuit Amsterdam CS en heeft als eindbestemming Parijs. In Nederland stopt de Thalys ook nog op de treinstations Schiphol en Rotterdam CS. Woon je in Noord-Brabant, Limburg of Zeeland, dan is het vaak handig om in Antwerpen of Brussel op te stappen. De Thalys behaalt onderweg snelheden tot wel 300 kilometer per uur. Lees meer over de Thalys hogesnelheidstrein.

Reistijd van de trein naar Arras

Hoelang duurt een treinreis van Nederland naar Arras nu eigenlijk? Wil je een treinreis naar Arras gaan maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Arras weten? Om je een indruk te geven: Vanaf Amsterdam is de snelste reistijd naar Arras zo'n 04:26 uur. Reken op een gemiddelde reisduur van ongeveer 5 uur. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Arras doorgaans wat korter zijn. De totale reistijd van de trein naar Arras hangt natuurlijk wel af van een aantal factoren. Zo zijn je opstapstation, de reisroute, het aantal overstaps en het type trein waarmee je reist van invloed op de totale reistijd naar Arras. Bereken hier de reistijd vanaf jouw opstapstation naar Arras.

Prijs van een treinticket naar Arras?

Wil je met de trein naar Arras gaan reizen en ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Arras? Al vanaf vanaf €62 boek je al een treinkaartje naar Arras in de tweede klasse (enkele reis). Reis je liever in de eerste klasse, dan kan je al een ticket boeken vanaf €104 per enkele reis.

Geen vaste prijs
Let er wel op dat dit vanafprijzen zijn en geen vaste prijzen. De prijs van een treinticket naar Arras is namelijk variabel en kan flink oplopen. Net als de prijs van de meeste andere internationale treintickets loopt ook de prijs van een treinticket naar Arras op naarmate de reisdatum dichterbij komt.

Boekingstermijn
Doorgaans kan je al 90 dagen voor vertrek je treinticket naar Arras boeken. Vaak kan je de Thalys zelfs al 120 dagen voor vertrek boeken evenals de internationale TGV (Brussle naar Frankrijk). Treintickets voor TGV treinen binnen Frankrijk en Franse Intercity treinen (Intercités) kan je doorgaans 90 dagen voor reisdatum boeken. Je kunt online in een keer je treinticket naar Arras boeken vanaf jouw opstapstation in Nederland of België. Vaak wordt de boekingstermijn voor TGV treinen in de zomerperiode verruimd. Je kunt dan dus eerder dan 90 dagen voor vertrek je tickets boeken.

Interrailen naar Arras
Wil je op hele korte termijn een treinreis naar Arras gaan maken, dan is een Interrail pas vaak de goedkoopste optie. Een Interrail pas waarmee je naar Frankrijk en weer terug kunt reizen boek je al vanaf €185 (dagen in een maand geldig). Let erop dat je op de Thalys, TGV en Intercity treinen nog wel een reservering nodig hebt (€25 reserveringskosten per Thalys, €10 a €20 per TGV en €6,50 per Intercity).

Wil je naar Arras gaan Interrailen en wil je een reservering maken op Thalys, TGV, Intercité of nachttrein? Je kunt tegenwoordig vrij eenvoudig online Interrail reserveringen voor de trein naar Arras boeken.

Korting op de trein naar Arras?

Er zijn verschillende manieren waarop je met korting met de trein naar Arras kunt reizen. Op de ene manier krijg je echter meer korting dan op de andere. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Arras voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Veruit de meeste korting op de trein naar Arras krijg je door vroeg te boeken. Vroegboekkorting is de beste manier om een goedkoop treinticket naar Arras te verkrijgen. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinkaartje naar Arras. Het voordeligste treinticket naar Arras is vaak 2 tot 4 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. Let er wel op dat dat de mate van korting doorgaans de flexibiliteit van je treinticket bepaalt. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden van het wijzigen en/of annuleren van je treinticket vaak zijn.

Thalys
Het voordeligste vroegboektarief op de Thalys is het Non-Flex tarief dat je vaak kunt boeken als je er vroeg bij bent. Wacht je met boeken, dan betaal je het duurdere Mid-Flex-tarief. Beide tarieven lopen in staffels van €10 tot €25 op.

TGV + Intercity
Ook de TGV en Intercity kennen het Non-Flex en het Mid-Flex tarief. Voor regional treinen in Frankrijke geldt dat de tarieven vast liggen tenzij je deze aansluitgen op een TGV of Itnercity boekt. Ook dan is een korting van toepassing als je op tijd boekt.

Voordeelurenkorting
Voordeelurenkorting op de trein naar Arras is alleen van toepassing op het Nederlandse traject mits wordt voldaan aan de voorwaarden van je kaart. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Voordeelurenkaart.

Railpluskorting
Ook railpluskorting op de trein naar Arras is vaak niet van toepassing. In Frankrijk en Nederland krijg je hier geen korting mee. Stap je in België op de Thalys, dan kan je korting krijgen op IC en regionale treinen in België. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Railpluskaart.

Leeftijdskorting
Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Arras. Op zowel de Thalys als TGV (en Intercity) hogesnelheidstrein zijn interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijden.

Kinderkorting
Reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar op Thalys, TGV of Intercity, dan is er een flinke kinderkorting van toepassing. De korting is afhankelijk van beschikbaarheid en van de prijs van de meereizende volwassene. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen geheel gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan.

Seniorenkorting
Seniorenkorting op de trein naar Arras bestaat ook. Op zowel de Thalys als de TGV en Intercity zijn er speciale seniorentarieven. Deze liggen tussen het voordeligste vroegboek tarief en het duurste tickettarief in. De vroegboek tarieven zijn dus altijd voordeligere dan senioren tarieven. Reis je op korte termijn, dan is het seniorentarief vaak de voordeliste optie.

Jongerenkorting
Net als speciale seniorenkorting bestaat er ook een speciale jongeren korting op de Thalys en TGV naar Arras. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De jongerentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Aansluitticket
Reis je met de Thalys, dan kan je bij boeken voor €9 in de 2e klasse (of €15 in de 1e klasse) per enkele reis een aansluitticket bijboeken vanaf je opstaphalte tot aan het treinstation waar je op de Thalys stapt (Amsterdam CS, Schipol of Rotterdam CS). Dit geldt ook voor de terugreis. Kom je bijvoorbeeld uit Groningen en reis je vanaf Amsterdam met de Thalys naar Frankrijk, dan betaal je voor het traject van Groningen naar Amsterdam slechts €9 per enkele reis. Bij online boeken kan je simpelweg je daadwerkelijke vertrekstation (in dit geval Groningen) opgeven als beginstation.

Interrail
Reis je op hele korte termijn (binnen 2 weken voor vertrek), dan is de voordeligste manier van reizen met de trein naar Arras doorgaans per Interrail. Via NS International kan je de Interrail pas online bestellen. Je krijgt hem thuis opgestuurd. Ook bestaan er tegenwoordig digitale interrailpassen!
Treinstation van Arras

Het treinstation van Arras, Gare d’Arras, ligt 200 meter ten zuidoosten van het centrum van Arras. Het foeilelijke treinstation van Arras (Atrecht) is groot en heeft 8 perrons. Er zijn behoorlijk veel voorzieningen en faciliteiten op het treinstation van Arras te vinden, voornamelijk in de ruime stationshal. Er arriveren en vertrekken hier TGV treinen, Intercity treinen en regionale treinen (TER). In ongeveer 5 minuten loop je van het treinstation naar het centrum van Arras.

Je kunt hier de trein nemen naar onder andere Parijs, Lille, Amiens, Calais, Roubaix en Saint-Quentin.


Hotel bij het treinstation van Arras
Op zoek naar een goedkoop hotel bij het treinstation van Arras? We kunnen B&B HOTEL van harte aanbevelen. Deze accommodatie is op korte afstand van het treinstation te vinden.
Andere leuke hotels in Arras vind je hier.
Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Arras te vinden zoals:
Toiletten, parkeerplaatsen, taxistandplaats, bushalte, fietshuur, ticketbalie, servicebalie, gehandicapten service, winkels, restaurants, fietsenstallingen, snackautomaat, wachtruimtes en ticketautomaten.


Openbaarvervoer in Arras


Bezienswaardigheden in ArrasAlle bezienswaardigheden, tours en dingen om te doen in Arras vind je hier.


FAQ over de trein naar Arras

Wat is de prijs van een treinticket naar Arras?

Treintickets naar Arras zijn vanaf 62 Euro in de 2e klas (en 104 Euro in de 1e klas te boeken per enkele reis.

Hoelang duurt een treinreis naar Arras?

De snelste reistijd van de trein naar Arras vanaf Amsterdam CS bedraagt 04:26 uur.

Waar boek ik goedkope treintickets naar Arras?

Een goedkoop treinticket naar Arras kan je eenvoudig online boeken.

Hoevaak moet je overstappen als je per trein naar Arras reist?

Maak je een treinreis vanuit Nederland naar Arras, dan hoef je slechts 1 keer over te stappen.

Andere leuke bestemmingen