Trein naar Auray

Trein naar Auray

In het zuiden van Bretagne ligt de stad Auray. In deze sfeervolle stad vind je prachtige vakwerkhuizen en proef je echt de Bretonse/Keltische sfeer. De stad is in de Middeleeuwen gesticht en heeft nog altijd een historisch centrum. Ook vind je een haven in de stad vanwege de ligging aan de Golf van Morbihan en de Vannes rivier. Je kunt vrij eenvoudig vanuit Nederland met de trein naar Auray reizen. Al vanaf €70 boek je een treinticket naar Auray.

Regelmatig zijn er leuke aanbiedingen voor de trein naar Auray!


  • Treinticket naar Auray vanaf €70
  • Treinreis van 07:25 van Amsterdam naar Auray
  • Zeer goedkope vroegboek tickets naar Auray
  • 6 treinverbindingen dagelijks naar Auray (en terug)
  • 1 keer overstappen
  • Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Treinreis naar Auray?

Ben je op zoek naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Auray? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Auray toe. Je zal altijd minimaal 1 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Auray, dan kan je het beste de Thalys hogesnelheidstrein nemen en in Parijs overstappen op de rechtstreekse TGV naar Auray. Let erop dat je in Parijs vaak op een ander treinstation aankomt dan je weer vertrekt richting Auray. Houd dus rekening met voldoende overstaptijd (min. 40 minuten).

Dagelijks zijn er meerdere treinverbindingen naar Auray mogelijk waarbij je met de supersnelle Thalys vanuit Nederland vertrekt. Deze Thalys vertrekt om de 1 a 2 uur vanuit Amsterdam CS en heeft als eindbestemming Parijs. In Nederland stopt de Thalys ook nog op de treinstations Schiphol en Rotterdam CS. Woon je in Noord-Brabant, Limburg of Zeeland, dan is het vaak handig om in Antwerpen of Brussel op te stappen. De Thalys behaalt onderweg snelheden tot wel 300 kilometer per uur. Lees meer over de Thalys hogesnelheidstrein.

Reistijd van de trein naar Auray

Hoelang duurt een treinreis van Nederland naar Auray nu eigenlijk? Wil je een treinreis naar Auray gaan maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Auray weten? Om je een indruk te geven: Vanaf Amsterdam is de snelste reistijd naar Auray zo'n 07:25 uur. Reken op een gemiddelde reisduur van ongeveer 7,5 uur. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Auray doorgaans wat korter zijn. De totale reistijd van de trein naar Auray hangt natuurlijk wel af van een aantal factoren. Zo zijn je opstapstation, de reisroute, het aantal overstaps en het type trein waarmee je reist van invloed op de totale reistijd naar Auray. Bereken hier de reistijd vanaf jouw opstapstation naar Auray.

Prijs van een treinticket naar Auray?

Wil je met de trein naar Auray gaan reizen en ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Auray? Al vanaf vanaf €70 boek je al een treinkaartje naar Auray in de tweede klasse (enkele reis). Reis je liever in de eerste klasse, dan kan je al een ticket boeken vanaf €106 per enkele reis.

Geen vaste prijs
Let er wel op dat dit vanafprijzen zijn en geen vaste prijzen. De prijs van een treinticket naar Auray is namelijk variabel en kan flink oplopen. Net als de prijs van de meeste andere internationale treintickets loopt ook de prijs van een treinticket naar Auray op naarmate de reisdatum dichterbij komt.

Boekingstermijn
Doorgaans kan je al 90 dagen voor vertrek je treinticket naar Auray boeken. Vaak kan je de Thalys zelfs al 120 dagen voor vertrek boeken evenals de internationale TGV (Brussle naar Frankrijk). Treintickets voor TGV treinen binnen Frankrijk en Franse Intercity treinen (Intercités) kan je doorgaans 90 dagen voor reisdatum boeken. Je kunt online in een keer je treinticket naar Auray boeken vanaf jouw opstapstation in Nederland of België. Vaak wordt de boekingstermijn voor TGV treinen in de zomerperiode verruimd. Je kunt dan dus eerder dan 90 dagen voor vertrek je tickets boeken.

Interrailen naar Auray
Wil je op hele korte termijn een treinreis naar Auray gaan maken, dan is een Interrail pas vaak de goedkoopste optie. Een Interrail pas waarmee je naar Frankrijk en weer terug kunt reizen boek je al vanaf €185 (dagen in een maand geldig). Let erop dat je op de Thalys, TGV en Intercity treinen nog wel een reservering nodig hebt (€25 reserveringskosten per Thalys, €10 a €20 per TGV en €6,50 per Intercity).

Wil je naar Auray gaan Interrailen en wil je een reservering maken op Thalys, TGV, Intercité of nachttrein? Je kunt tegenwoordig vrij eenvoudig online Interrail reserveringen voor de trein naar Auray boeken.

Korting op de trein naar Auray?

Er zijn verschillende manieren waarop je met korting met de trein naar Auray kunt reizen. Op de ene manier krijg je echter meer korting dan op de andere. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Auray voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Veruit de meeste korting op de trein naar Auray krijg je door vroeg te boeken. Vroegboekkorting is de beste manier om een goedkoop treinticket naar Auray te verkrijgen. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinkaartje naar Auray. Het voordeligste treinticket naar Auray is vaak 2 tot 4 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. Let er wel op dat dat de mate van korting doorgaans de flexibiliteit van je treinticket bepaalt. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden van het wijzigen en/of annuleren van je treinticket vaak zijn.

Thalys
Het voordeligste vroegboektarief op de Thalys is het Non-Flex tarief dat je vaak kunt boeken als je er vroeg bij bent. Wacht je met boeken, dan betaal je het duurdere Mid-Flex-tarief. Beide tarieven lopen in staffels van €10 tot €25 op.

TGV + Intercity
Ook de TGV en Intercity kennen het Non-Flex en het Mid-Flex tarief. Voor regional treinen in Frankrijke geldt dat de tarieven vast liggen tenzij je deze aansluitgen op een TGV of Itnercity boekt. Ook dan is een korting van toepassing als je op tijd boekt.

Voordeelurenkorting
Voordeelurenkorting op de trein naar Auray is alleen van toepassing op het Nederlandse traject mits wordt voldaan aan de voorwaarden van je kaart. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Voordeelurenkaart.

Railpluskorting
Ook railpluskorting op de trein naar Auray is vaak niet van toepassing. In Frankrijk en Nederland krijg je hier geen korting mee. Stap je in België op de Thalys, dan kan je korting krijgen op IC en regionale treinen in België. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Railpluskaart.

Leeftijdskorting
Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Auray. Op zowel de Thalys als TGV (en Intercity) hogesnelheidstrein zijn interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijden.

Kinderkorting
Reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar op Thalys, TGV of Intercity, dan is er een flinke kinderkorting van toepassing. De korting is afhankelijk van beschikbaarheid en van de prijs van de meereizende volwassene. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen geheel gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan.

Seniorenkorting
Seniorenkorting op de trein naar Auray bestaat ook. Op zowel de Thalys als de TGV en Intercity zijn er speciale seniorentarieven. Deze liggen tussen het voordeligste vroegboek tarief en het duurste tickettarief in. De vroegboek tarieven zijn dus altijd voordeligere dan senioren tarieven. Reis je op korte termijn, dan is het seniorentarief vaak de voordeliste optie.

Jongerenkorting
Net als speciale seniorenkorting bestaat er ook een speciale jongeren korting op de Thalys en TGV naar Auray. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De jongerentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Aansluitticket
Reis je met de Thalys, dan kan je bij boeken voor €9 in de 2e klasse (of €15 in de 1e klasse) per enkele reis een aansluitticket bijboeken vanaf je opstaphalte tot aan het treinstation waar je op de Thalys stapt (Amsterdam CS, Schipol of Rotterdam CS). Dit geldt ook voor de terugreis. Kom je bijvoorbeeld uit Groningen en reis je vanaf Amsterdam met de Thalys naar Frankrijk, dan betaal je voor het traject van Groningen naar Amsterdam slechts €9 per enkele reis. Bij online boeken kan je simpelweg je daadwerkelijke vertrekstation (in dit geval Groningen) opgeven als beginstation.

Interrail
Reis je op hele korte termijn (binnen 2 weken voor vertrek), dan is de voordeligste manier van reizen met de trein naar Auray doorgaans per Interrail. Via NS International kan je de Interrail pas online bestellen. Je krijgt hem thuis opgestuurd. Ook bestaan er tegenwoordig digitale interrailpassen!
Treinstation van Auray

Het treinstation van Auray, Gare Auray, ligt 1600 meter ten noordwesten van het centrum van Auray. Het moderne treinstation van Auray is met 4 perrons vrij klein. Je vindt er echter wel een hoop voorzieningen en faciliteiten. In een minuut of 20 loop je van het treinstation naar het centrum van Auray toe en ook naar de meeste bezienswaardigheden. Er arriveren en vertrekken hier zowel TGV-treinen als regionale treinen.

Je kunt hier de trein nemen naar onder andere Nantes, Parijs, , VannesRennes, Lorient, Quimper, Quiberon, Belz - Ploemel, Plouharnel - Carnac, Kerhostin, Landaul-Mendon, Landevant, Branderion en Redon.


Hotel bij het treinstation van Auray
Op zoek naar een goedkoop hotel bij het treinstation van Auray? We kunnen Hotel Terminus van harte aanbevelen. Deze accommodatie is op korte afstand van het treinstation te vinden.
Andere leuke hotels in Auray vind je hier.
Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Auray te vinden zoals:
Een winkeltje, toiletten, gratis WiFi, wachtruimtes, informatiebalie, parkeerplaatsen en ticketautomaten.


Openbaarvervoer in Auray


Bezienswaardigheden in AurayAlle bezienswaardigheden, tours en dingen om te doen in Auray vind je hier.


FAQ over de trein naar Auray

Wat is de prijs van een treinticket naar Auray?

Treintickets naar Auray zijn vanaf 70 Euro in de 2e klas (en 106 Euro in de 1e klas te boeken per enkele reis.

Hoelang duurt een treinreis naar Auray?

De snelste reistijd van de trein naar Auray vanaf Amsterdam CS bedraagt 07:25 uur.

Waar boek ik goedkope treintickets naar Auray?

Een goedkoop treinticket naar Auray kan je eenvoudig online boeken.

Hoevaak moet je overstappen als je per trein naar Auray reist?

Maak je een treinreis vanuit Nederland naar Auray, dan hoef je slechts 1 keer over te stappen.

Andere leuke bestemmingen