Trein naar Biarritz

Trein naar Biarritz

Door velen wordt Biarritz gezien als de leukste badplaats aan de Golf van Biskaje in het zuiden van Frankrijk (Frans-Baskenland). Surfers lopen weg met de stad omdat je hier perfecte golven hebt om op te surfen. Ook de stranden zijn er erg fijn, ze liggen veelal verscholen tussen de rotsen. Het is dan ook niet voor niets dat keizerin Eugénie hier een imposant paleis liet bouwen (nu Hotel du Palais). Ook Napoleon III en andere leden van adel kwamen hier graag. Je kunt prima per vanuit Nederland per trein naar Biarritz reizen. Al vanaf €70 boek je een treinticket naar Biarritz.

Regelmatig zijn er leuke aanbiedingen voor de trein naar Biarritz!

Treinreis naar Biarritz?

Ben je op zoek naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Biarritz? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Biarritz toe. Je zal altijd minimaal 1 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Biarritz, dan kan je het beste de Thalys hogesnelheidstrein nemen en in Parijs overstappen op de rechtstreekse TGV naar Biarritz. Let erop dat je in Parijs vaak op een ander treinstation aankomt dan je weer vertrekt richting Biarritz. Houd dus rekening met voldoende overstaptijd (min. 40 minuten).

Dagelijks zijn er meerdere treinverbindingen naar Biarritz mogelijk waarbij je met de supersnelle Thalys vanuit Nederland vertrekt. Deze Thalys vertrekt om de 1 a 2 uur vanuit Amsterdam CS en heeft als eindbestemming Parijs. In Nederland stopt de Thalys ook nog op de treinstations Schiphol en Rotterdam CS. Woon je in Noord-Brabant, Limburg of Zeeland, dan is het vaak handig om in Antwerpen of Brussel op te stappen. De Thalys behaalt onderweg snelheden tot wel 300 kilometer per uur. Lees meer over de Thalys hogesnelheidstrein.

Reistijd van de trein naar Biarritz

Hoelang duurt een treinreis van Nederland naar Biarritz nu eigenlijk? Wil je een treinreis naar Biarritz gaan maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Biarritz weten? Om je een indruk te geven: Vanaf Amsterdam is de snelste reistijd naar Biarritz zo'n 09:00 uur. Reken op een gemiddelde reisduur van ongeveer 9 uur. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Biarritz doorgaans wat korter zijn. De totale reistijd van de trein naar Biarritz hangt natuurlijk wel af van een aantal factoren. Zo zijn je opstapstation, de reisroute, het aantal overstaps en het type trein waarmee je reist van invloed op de totale reistijd naar Biarritz. Bereken hier de reistijd vanaf jouw opstapstation naar Biarritz.

Prijs van een treinticket naar Biarritz?

Wil je met de trein naar Biarritz gaan reizen en ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Biarritz? Al vanaf vanaf €70 boek je al een treinkaartje naar Biarritz in de tweede klasse (enkele reis). Reis je liever in de eerste klasse, dan kan je al een ticket boeken vanaf €116 per enkele reis.

Geen vaste prijs
Let er wel op dat dit vanafprijzen zijn en geen vaste prijzen. De prijs van een treinticket naar Biarritz is namelijk variabel en kan flink oplopen. Net als de prijs van de meeste andere internationale treintickets loopt ook de prijs van een treinticket naar Biarritz op naarmate de reisdatum dichterbij komt.

Boekingstermijn
Doorgaans kan je al 90 dagen voor vertrek je treinticket naar Biarritz boeken. Vaak kan je de Thalys zelfs al 120 dagen voor vertrek boeken evenals de internationale TGV (Brussle naar Frankrijk). Treintickets voor TGV treinen binnen Frankrijk en Franse Intercity treinen (Intercités) kan je doorgaans 90 dagen voor reisdatum boeken. Je kunt online in een keer je treinticket naar Biarritz boeken vanaf jouw opstapstation in Nederland of België. Vaak wordt de boekingstermijn voor TGV treinen in de zomerperiode verruimd. Je kunt dan dus eerder dan 90 dagen voor vertrek je tickets boeken.

Interrailen naar Biarritz
Wil je op hele korte termijn een treinreis naar Biarritz gaan maken, dan is een Interrail pas vaak de goedkoopste optie. Een Interrail pas waarmee je naar Frankrijk en weer terug kunt reizen boek je al vanaf €185 (dagen in een maand geldig). Let erop dat je op de Thalys, TGV en Intercity treinen nog wel een reservering nodig hebt (€25 reserveringskosten per Thalys, €10 a €20 per TGV en €6,50 per Intercity).

Wil je naar Biarritz gaan Interrailen en wil je een reservering maken op Thalys, TGV, Intercité of nachttrein? Je kunt tegenwoordig vrij eenvoudig online Interrail reserveringen voor de trein naar Biarritz boeken.

Korting op de trein naar Biarritz?

Er zijn verschillende manieren waarop je met korting met de trein naar Biarritz kunt reizen. Op de ene manier krijg je echter meer korting dan op de andere. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Biarritz voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Veruit de meeste korting op de trein naar Biarritz krijg je door vroeg te boeken. Vroegboekkorting is de beste manier om een goedkoop treinticket naar Biarritz te verkrijgen. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinkaartje naar Biarritz. Het voordeligste treinticket naar Biarritz is vaak 2 tot 4 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. Let er wel op dat dat de mate van korting doorgaans de flexibiliteit van je treinticket bepaalt. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden van het wijzigen en/of annuleren van je treinticket vaak zijn.

Thalys
Het voordeligste vroegboektarief op de Thalys is het Non-Flex tarief dat je vaak kunt boeken als je er vroeg bij bent. Wacht je met boeken, dan betaal je het duurdere Mid-Flex-tarief. Beide tarieven lopen in staffels van €10 tot €25 op.

TGV + Intercity
Ook de TGV en Intercity kennen het Non-Flex en het Mid-Flex tarief. Voor regional treinen in Frankrijke geldt dat de tarieven vast liggen tenzij je deze aansluitgen op een TGV of Itnercity boekt. Ook dan is een korting van toepassing als je op tijd boekt.

Voordeelurenkorting
Voordeelurenkorting op de trein naar Biarritz is alleen van toepassing op het Nederlandse traject mits wordt voldaan aan de voorwaarden van je kaart. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Voordeelurenkaart.

Railpluskorting
Ook railpluskorting op de trein naar Biarritz is vaak niet van toepassing. In Frankrijk en Nederland krijg je hier geen korting mee. Stap je in België op de Thalys, dan kan je korting krijgen op IC en regionale treinen in België. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Railpluskaart.

Leeftijdskorting
Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Biarritz. Op zowel de Thalys als TGV (en Intercity) hogesnelheidstrein zijn interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijden.

Kinderkorting
Reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar op Thalys, TGV of Intercity, dan is er een flinke kinderkorting van toepassing. De korting is afhankelijk van beschikbaarheid en van de prijs van de meereizende volwassene. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen geheel gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan.

Seniorenkorting
Seniorenkorting op de trein naar Biarritz bestaat ook. Op zowel de Thalys als de TGV en Intercity zijn er speciale seniorentarieven. Deze liggen tussen het voordeligste vroegboek tarief en het duurste tickettarief in. De vroegboek tarieven zijn dus altijd voordeligere dan senioren tarieven. Reis je op korte termijn, dan is het seniorentarief vaak de voordeliste optie.

Jongerenkorting
Net als speciale seniorenkorting bestaat er ook een speciale jongeren korting op de Thalys en TGV naar Biarritz. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De jongerentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Aansluitticket
Reis je met de Thalys, dan kan je bij boeken voor €9 in de 2e klasse (of €15 in de 1e klasse) per enkele reis een aansluitticket bijboeken vanaf je opstaphalte tot aan het treinstation waar je op de Thalys stapt (Amsterdam CS, Schipol of Rotterdam CS). Dit geldt ook voor de terugreis. Kom je bijvoorbeeld uit Groningen en reis je vanaf Amsterdam met de Thalys naar Frankrijk, dan betaal je voor het traject van Groningen naar Amsterdam slechts €9 per enkele reis. Bij online boeken kan je simpelweg je daadwerkelijke vertrekstation (in dit geval Groningen) opgeven als beginstation.

Interrail
Reis je op hele korte termijn (binnen 2 weken voor vertrek), dan is de voordeligste manier van reizen met de trein naar Biarritz doorgaans per Interrail. Via NS International kan je de Interrail pas online bestellen. Je krijgt hem thuis opgestuurd. Ook bestaan er tegenwoordig digitale interrailpassen!
Treinstation van Biarritz

Het treinstation van Biarritz, Gare de Biarritz, ligt 3 kilometer ten zuiden van het centrum van Biarritz. Het treinstation van Biarritz heeft 5 perrons en is daarmee een middelgroot treinstation. Er zijn redelijk wat voorzieningen en faciliteiten op het station van Biarritz te vinden. Helaas ligt het treinstation niet erg dicht bij het centrum van Biarritz. Je moet ver lopen maar kunt natuurlijk ook een bus nemen. Bussen van treinstation Biarritz naar het centrum rijden regelmatig.

Vanaf het treinstation vertrekken treinen naar steden en plaatsen in de regio zoals: Bordeaux, Pau, Bayonne, Dax, Hendaye en natuurlijk Parijs.


Hotel bij het treinstation van Biarritz
Op zoek naar een goedkoop hotel bij het treinstation van Biarritz? We kunnen Hotel Restaurant Campanile Biarritz van harte aanbevelen. Deze accommodatie is op korte afstand van het treinstation te vinden.
Andere leuke hotels in Biarritz vind je hier.
Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Biarritz te vinden zoals:
Toiletten, een informatiebalie, wachtruimtes, pinautomaten, parkeerplaatsen, restaurants en ticketautomaten.


Openbaarvervoer in Biarritz


Bezienswaardigheden in BiarritzAlle bezienswaardigheden, tours en dingen om te doen in Biarritz vind je hier.


FAQ over de trein naar Biarritz

Wat is de prijs van een treinticket naar Biarritz?

Treintickets naar Biarritz zijn vanaf 70 Euro in de 2e klas (en 116 Euro in de 1e klas te boeken per enkele reis.

Hoelang duurt een treinreis naar Biarritz?

De snelste reistijd van de trein naar Biarritz vanaf Amsterdam CS bedraagt 09:00 uur.

Waar boek ik goedkope treintickets naar Biarritz?

Een goedkoop treinticket naar Biarritz kan je eenvoudig online boeken.

Hoevaak moet je overstappen als je per trein naar Biarritz reist?

Maak je een treinreis vanuit Nederland naar Biarritz, dan hoef je slechts 1 keer over te stappen.

Andere leuke bestemmingen