Trein naar Bourges

Trein naar Bourges

Bourges was een belangrijke Romeinse stad die ook in de Middeleeuwen een grote rol heeft gespeeld in de Franse geschiedenis. In de stad werd koning Lodewijk XI van Frankrijk geboren, bevond zich het Europees centrum voor de studie van het Romeins Recht en vind je de prachtige kathedraal Saint-Étienne van Bourges. Ook zijn er nog tal van andere geweldige bezienswaardigheden in Bourges te vinden. Je kunt prima per vanuit Nederland per trein naar Bourges reizen. Al vanaf €70 boek je een treinticket naar Bourges.

Regelmatig zijn er leuke aanbiedingen voor de trein naar Bourges!

Treinreis naar Bourges?

Ben je op zoek naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Bourges? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Bourges toe. Je zal altijd minimaal 1 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Bourges, dan kan je het beste de Thalys hogesnelheidstrein nemen en in Parijs overstappen op de rechtstreekse regionale trein naar Bourges. Let erop dat je in Parijs vaak op een ander treinstation aankomt dan je weer vertrekt richting Bourges. Houd dus rekening met voldoende overstaptijd (min. 40 minuten).

Dagelijks zijn er meerdere treinverbindingen naar Bourges mogelijk waarbij je met de supersnelle Thalys vanuit Nederland vertrekt. Deze Thalys vertrekt om de 1 a 2 uur vanuit Amsterdam CS en heeft als eindbestemming Parijs. In Nederland stopt de Thalys ook nog op de treinstations Schiphol en Rotterdam CS. Woon je in Noord-Brabant, Limburg of Zeeland, dan is het vaak handig om in Antwerpen of Brussel op te stappen. De Thalys behaalt onderweg snelheden tot wel 300 kilometer per uur. Lees meer over de Thalys hogesnelheidstrein.

Reistijd van de trein naar Bourges

Hoelang duurt een treinreis van Nederland naar Bourges nu eigenlijk? Wil je een treinreis naar Bourges gaan maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Bourges weten? Om je een indruk te geven: Vanaf Amsterdam is de snelste reistijd naar Bourges zo'n 06:48 uur. Reken op een gemiddelde reisduur van ongeveer 7 uur. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Bourges doorgaans wat korter zijn. De totale reistijd van de trein naar Bourges hangt natuurlijk wel af van een aantal factoren. Zo zijn je opstapstation, de reisroute, het aantal overstaps en het type trein waarmee je reist van invloed op de totale reistijd naar Bourges. Bereken hier de reistijd vanaf jouw opstapstation naar Bourges.

Prijs van een treinticket naar Bourges?

Wil je met de trein naar Bourges gaan reizen en ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Bourges? Al vanaf vanaf €70 boek je al een treinkaartje naar Bourges in de tweede klasse (enkele reis). Reis je liever in de eerste klasse, dan kan je al een ticket boeken vanaf €106 per enkele reis.

Geen vaste prijs
Let er wel op dat dit vanafprijzen zijn en geen vaste prijzen. De prijs van een treinticket naar Bourges is namelijk variabel en kan flink oplopen. Net als de prijs van de meeste andere internationale treintickets loopt ook de prijs van een treinticket naar Bourges op naarmate de reisdatum dichterbij komt.

Boekingstermijn
Doorgaans kan je al 90 dagen voor vertrek je treinticket naar Bourges boeken. Vaak kan je de Thalys zelfs al 120 dagen voor vertrek boeken evenals de internationale TGV (Brussle naar Frankrijk). Treintickets voor TGV treinen binnen Frankrijk en Franse Intercity treinen (Intercités) kan je doorgaans 90 dagen voor reisdatum boeken. Je kunt online in een keer je treinticket naar Bourges boeken vanaf jouw opstapstation in Nederland of België. Vaak wordt de boekingstermijn voor TGV treinen in de zomerperiode verruimd. Je kunt dan dus eerder dan 90 dagen voor vertrek je tickets boeken.

Interrailen naar Bourges
Wil je op hele korte termijn een treinreis naar Bourges gaan maken, dan is een Interrail pas vaak de goedkoopste optie. Een Interrail pas waarmee je naar Frankrijk en weer terug kunt reizen boek je al vanaf €185 (dagen in een maand geldig). Let erop dat je op de Thalys, TGV en Intercity treinen nog wel een reservering nodig hebt (€25 reserveringskosten per Thalys, €10 a €20 per TGV en €6,50 per Intercity).

Wil je naar Bourges gaan Interrailen en wil je een reservering maken op Thalys, TGV, Intercité of nachttrein? Je kunt tegenwoordig vrij eenvoudig online Interrail reserveringen voor de trein naar Bourges boeken.

Korting op de trein naar Bourges?

Er zijn verschillende manieren waarop je met korting met de trein naar Bourges kunt reizen. Op de ene manier krijg je echter meer korting dan op de andere. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Bourges voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Veruit de meeste korting op de trein naar Bourges krijg je door vroeg te boeken. Vroegboekkorting is de beste manier om een goedkoop treinticket naar Bourges te verkrijgen. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinkaartje naar Bourges. Het voordeligste treinticket naar Bourges is vaak 2 tot 4 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. Let er wel op dat dat de mate van korting doorgaans de flexibiliteit van je treinticket bepaalt. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden van het wijzigen en/of annuleren van je treinticket vaak zijn.

Thalys
Het voordeligste vroegboektarief op de Thalys is het Non-Flex tarief dat je vaak kunt boeken als je er vroeg bij bent. Wacht je met boeken, dan betaal je het duurdere Mid-Flex-tarief. Beide tarieven lopen in staffels van €10 tot €25 op.

TGV + Intercity
Ook de TGV en Intercity kennen het Non-Flex en het Mid-Flex tarief. Voor regional treinen in Frankrijke geldt dat de tarieven vast liggen tenzij je deze aansluitgen op een TGV of Itnercity boekt. Ook dan is een korting van toepassing als je op tijd boekt.

Voordeelurenkorting
Voordeelurenkorting op de trein naar Bourges is alleen van toepassing op het Nederlandse traject mits wordt voldaan aan de voorwaarden van je kaart. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Voordeelurenkaart.

Railpluskorting
Ook railpluskorting op de trein naar Bourges is vaak niet van toepassing. In Frankrijk en Nederland krijg je hier geen korting mee. Stap je in België op de Thalys, dan kan je korting krijgen op IC en regionale treinen in België. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Railpluskaart.

Leeftijdskorting
Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Bourges. Op zowel de Thalys als TGV (en Intercity) hogesnelheidstrein zijn interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijden.

Kinderkorting
Reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar op Thalys, TGV of Intercity, dan is er een flinke kinderkorting van toepassing. De korting is afhankelijk van beschikbaarheid en van de prijs van de meereizende volwassene. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen geheel gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan.

Seniorenkorting
Seniorenkorting op de trein naar Bourges bestaat ook. Op zowel de Thalys als de TGV en Intercity zijn er speciale seniorentarieven. Deze liggen tussen het voordeligste vroegboek tarief en het duurste tickettarief in. De vroegboek tarieven zijn dus altijd voordeligere dan senioren tarieven. Reis je op korte termijn, dan is het seniorentarief vaak de voordeliste optie.

Jongerenkorting
Net als speciale seniorenkorting bestaat er ook een speciale jongeren korting op de Thalys en TGV naar Bourges. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De jongerentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Aansluitticket
Reis je met de Thalys, dan kan je bij boeken voor €9 in de 2e klasse (of €15 in de 1e klasse) per enkele reis een aansluitticket bijboeken vanaf je opstaphalte tot aan het treinstation waar je op de Thalys stapt (Amsterdam CS, Schipol of Rotterdam CS). Dit geldt ook voor de terugreis. Kom je bijvoorbeeld uit Groningen en reis je vanaf Amsterdam met de Thalys naar Frankrijk, dan betaal je voor het traject van Groningen naar Amsterdam slechts €9 per enkele reis. Bij online boeken kan je simpelweg je daadwerkelijke vertrekstation (in dit geval Groningen) opgeven als beginstation.

Interrail
Reis je op hele korte termijn (binnen 2 weken voor vertrek), dan is de voordeligste manier van reizen met de trein naar Bourges doorgaans per Interrail. Via NS International kan je de Interrail pas online bestellen. Je krijgt hem thuis opgestuurd. Ook bestaan er tegenwoordig digitale interrailpassen!
Treinstation van Bourges

Het treinstation van Bourges, Bourges, ligt 800 meter ten noorden van het centrum van Bourges. Het treinstation van Bourges is van bescheiden formaat. Het heeft 4 perrons. Het behoort zeker niet tot de mooiste treinstations van Frankrijk. Er is een handje vol voorzieningen en faciliteiten te vinden. Vanaf het station loop je in 10 minuten naar het centrum van Bourges toe.

Je kunt hier de trein nemen naar onder andere Tours, Vierzon, Nevers, Parijs, Chatauroux, Saint-Amand-Montrond en Saint-Florent-sur-Cher.


Hotel bij het treinstation van Bourges
Op zoek naar een goedkoop hotel bij het treinstation van Bourges? We kunnen Hotel de Bourbon - Mercure Bourges van harte aanbevelen. Deze accommodatie is op korte afstand van het treinstation te vinden.
Andere leuke hotels in Bourges vind je hier.
Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Bourges te vinden zoals:
Toiletten, wachtruimtes, parkeerplaatsen, informatiebalie, gehandicapten assistentie, taxistandplaats en ticketautomaten.


Openbaarvervoer in Bourges


Bezienswaardigheden in BourgesAlle bezienswaardigheden, tours en dingen om te doen in Bourges vind je hier.


FAQ over de trein naar Bourges

Wat is de prijs van een treinticket naar Bourges?

Treintickets naar Bourges zijn vanaf 70 Euro in de 2e klas (en 106 Euro in de 1e klas te boeken per enkele reis.

Hoelang duurt een treinreis naar Bourges?

De snelste reistijd van de trein naar Bourges vanaf Amsterdam CS bedraagt 06:48 uur.

Waar boek ik goedkope treintickets naar Bourges?

Een goedkoop treinticket naar Bourges kan je eenvoudig online boeken.

Hoevaak moet je overstappen als je per trein naar Bourges reist?

Maak je een treinreis vanuit Nederland naar Bourges, dan hoef je slechts 1 keer over te stappen.

Andere leuke bestemmingen