Trein naar Caen

Trein naar Caen

Net als veel andere plaatsen in Normandië heeft ook de hoofdstad van de regio Calvados flink geleden tijdens WOII. De stad is grotendeels verwoest. Caen is de ideale uitvalsbasis gebleken voor een bezoek aan de stranden waar de geallieerden tijdens D-Day aan land kwamen of om een van de vele gedenkplaatsen of erevelden te bezoeken. In de stad zelf vind je ook een aantal bezienswaardigheden die zeer de moeite waard zijn. Zo vind je er het prachtige kasteel van Caen en ook het schitterende stadhuis. Je kunt vrij eenvoudig vanuit Nederland met de trein naar Caen reizen. Al vanaf €65 boek je een treinticket naar Caen.

Regelmatig zijn er leuke aanbiedingen voor de trein naar Caen!


  • Treinticket naar Caen vanaf €65
  • Treinreis van 06:42 van Amsterdam naar Caen
  • Zeer goedkope vroegboek tickets naar Caen
  • 6 treinverbindingen dagelijks naar Caen (en terug)
  • 1 keer overstappen
  • Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Treinreis naar Caen?

Ben je op zoek naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Caen? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Caen toe. Je zal altijd minimaal 1 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Caen, dan kan je het beste de Thalys hogesnelheidstrein nemen en in Parijs overstappen op de rechtstreekse regionale trein naar Caen. Let erop dat je in Parijs vaak op een ander treinstation aankomt dan je weer vertrekt richting Caen. Houd dus rekening met voldoende overstaptijd (min. 40 minuten).

Dagelijks zijn er meerdere treinverbindingen naar Caen mogelijk waarbij je met de supersnelle Thalys vanuit Nederland vertrekt. Deze Thalys vertrekt om de 1 a 2 uur vanuit Amsterdam CS en heeft als eindbestemming Parijs. In Nederland stopt de Thalys ook nog op de treinstations Schiphol en Rotterdam CS. Woon je in Noord-Brabant, Limburg of Zeeland, dan is het vaak handig om in Antwerpen of Brussel op te stappen. De Thalys behaalt onderweg snelheden tot wel 300 kilometer per uur. Lees meer over de Thalys hogesnelheidstrein.

Reistijd van de trein naar Caen

Hoelang duurt een treinreis van Nederland naar Caen nu eigenlijk? Wil je een treinreis naar Caen gaan maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Caen weten? Om je een indruk te geven: Vanaf Amsterdam is de snelste reistijd naar Caen zo'n 06:42 uur. Reken op een gemiddelde reisduur van ongeveer 7 uur. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Caen doorgaans wat korter zijn. De totale reistijd van de trein naar Caen hangt natuurlijk wel af van een aantal factoren. Zo zijn je opstapstation, de reisroute, het aantal overstaps en het type trein waarmee je reist van invloed op de totale reistijd naar Caen. Bereken hier de reistijd vanaf jouw opstapstation naar Caen.

Prijs van een treinticket naar Caen?

Wil je met de trein naar Caen gaan reizen en ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Caen? Al vanaf vanaf €65 boek je al een treinkaartje naar Caen in de tweede klasse (enkele reis). Reis je liever in de eerste klasse, dan kan je al een ticket boeken vanaf €84 per enkele reis.

Geen vaste prijs
Let er wel op dat dit vanafprijzen zijn en geen vaste prijzen. De prijs van een treinticket naar Caen is namelijk variabel en kan flink oplopen. Net als de prijs van de meeste andere internationale treintickets loopt ook de prijs van een treinticket naar Caen op naarmate de reisdatum dichterbij komt.

Boekingstermijn
Doorgaans kan je al 90 dagen voor vertrek je treinticket naar Caen boeken. Vaak kan je de Thalys zelfs al 120 dagen voor vertrek boeken evenals de internationale TGV (Brussle naar Frankrijk). Treintickets voor TGV treinen binnen Frankrijk en Franse Intercity treinen (Intercités) kan je doorgaans 90 dagen voor reisdatum boeken. Je kunt online in een keer je treinticket naar Caen boeken vanaf jouw opstapstation in Nederland of België. Vaak wordt de boekingstermijn voor TGV treinen in de zomerperiode verruimd. Je kunt dan dus eerder dan 90 dagen voor vertrek je tickets boeken.

Interrailen naar Caen
Wil je op hele korte termijn een treinreis naar Caen gaan maken, dan is een Interrail pas vaak de goedkoopste optie. Een Interrail pas waarmee je naar Frankrijk en weer terug kunt reizen boek je al vanaf €185 (dagen in een maand geldig). Let erop dat je op de Thalys, TGV en Intercity treinen nog wel een reservering nodig hebt (€25 reserveringskosten per Thalys, €10 a €20 per TGV en €6,50 per Intercity).

Wil je naar Caen gaan Interrailen en wil je een reservering maken op Thalys, TGV, Intercité of nachttrein? Je kunt tegenwoordig vrij eenvoudig online Interrail reserveringen voor de trein naar Caen boeken.

Korting op de trein naar Caen?

Er zijn verschillende manieren waarop je met korting met de trein naar Caen kunt reizen. Op de ene manier krijg je echter meer korting dan op de andere. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Caen voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Veruit de meeste korting op de trein naar Caen krijg je door vroeg te boeken. Vroegboekkorting is de beste manier om een goedkoop treinticket naar Caen te verkrijgen. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinkaartje naar Caen. Het voordeligste treinticket naar Caen is vaak 2 tot 4 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. Let er wel op dat dat de mate van korting doorgaans de flexibiliteit van je treinticket bepaalt. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden van het wijzigen en/of annuleren van je treinticket vaak zijn.

Thalys
Het voordeligste vroegboektarief op de Thalys is het Non-Flex tarief dat je vaak kunt boeken als je er vroeg bij bent. Wacht je met boeken, dan betaal je het duurdere Mid-Flex-tarief. Beide tarieven lopen in staffels van €10 tot €25 op.

TGV + Intercity
Ook de TGV en Intercity kennen het Non-Flex en het Mid-Flex tarief. Voor regional treinen in Frankrijke geldt dat de tarieven vast liggen tenzij je deze aansluitgen op een TGV of Itnercity boekt. Ook dan is een korting van toepassing als je op tijd boekt.

Voordeelurenkorting
Voordeelurenkorting op de trein naar Caen is alleen van toepassing op het Nederlandse traject mits wordt voldaan aan de voorwaarden van je kaart. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Voordeelurenkaart.

Railpluskorting
Ook railpluskorting op de trein naar Caen is vaak niet van toepassing. In Frankrijk en Nederland krijg je hier geen korting mee. Stap je in België op de Thalys, dan kan je korting krijgen op IC en regionale treinen in België. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Railpluskaart.

Leeftijdskorting
Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Caen. Op zowel de Thalys als TGV (en Intercity) hogesnelheidstrein zijn interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijden.

Kinderkorting
Reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar op Thalys, TGV of Intercity, dan is er een flinke kinderkorting van toepassing. De korting is afhankelijk van beschikbaarheid en van de prijs van de meereizende volwassene. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen geheel gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan.

Seniorenkorting
Seniorenkorting op de trein naar Caen bestaat ook. Op zowel de Thalys als de TGV en Intercity zijn er speciale seniorentarieven. Deze liggen tussen het voordeligste vroegboek tarief en het duurste tickettarief in. De vroegboek tarieven zijn dus altijd voordeligere dan senioren tarieven. Reis je op korte termijn, dan is het seniorentarief vaak de voordeliste optie.

Jongerenkorting
Net als speciale seniorenkorting bestaat er ook een speciale jongeren korting op de Thalys en TGV naar Caen. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De jongerentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Aansluitticket
Reis je met de Thalys, dan kan je bij boeken voor €9 in de 2e klasse (of €15 in de 1e klasse) per enkele reis een aansluitticket bijboeken vanaf je opstaphalte tot aan het treinstation waar je op de Thalys stapt (Amsterdam CS, Schipol of Rotterdam CS). Dit geldt ook voor de terugreis. Kom je bijvoorbeeld uit Groningen en reis je vanaf Amsterdam met de Thalys naar Frankrijk, dan betaal je voor het traject van Groningen naar Amsterdam slechts €9 per enkele reis. Bij online boeken kan je simpelweg je daadwerkelijke vertrekstation (in dit geval Groningen) opgeven als beginstation.

Interrail
Reis je op hele korte termijn (binnen 2 weken voor vertrek), dan is de voordeligste manier van reizen met de trein naar Caen doorgaans per Interrail. Via NS International kan je de Interrail pas online bestellen. Je krijgt hem thuis opgestuurd. Ook bestaan er tegenwoordig digitale interrailpassen!
Treinstation van Caen

Het treinstation van Caen, Gare de Caen, ligt 700 meter ten zuidoosten van het centrum van Caen. Het treinstation van Caen is met 7 perrons vrij groot. Dat mag je natuurlijk ook verwachten van een stad al Caen. Er zijn dan ook flink wat voorzieningen en faciliteiten op het treinstation van Caen te vinden. Er stoppen vreemd genoeg alleen regionale treinen (TER) op het station.

Je kunt hier de trein nemen naar onder andere Parijs, Cherbourg, Rennes, Granville, Rouen, Le-Mans, Saint-Lô, Lisieux, Mont-St-Michel, Dol de Bretagne, Lison(F), Carentan en Valognes, Le Molay Littry, Coutances, Folligny, Avranches en Pontchaillou.


Hotel bij het treinstation van Caen
Op zoek naar een goedkoop hotel bij het treinstation van Caen? We kunnen Hotel du Chateau van harte aanbevelen. Deze accommodatie is op korte afstand van het treinstation te vinden.
Andere leuke hotels in Caen vind je hier.
Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Caen te vinden zoals:
Toiletten, parkeerplaatsen, snackautomaat, wachtruimtes, restaurants, winkeltjes, fietsenstalling, autohuur, pinautomaten, fietshuur, informatiebalie, gehandicapten service en ticketautomaten.


Openbaarvervoer in Caen


Bezienswaardigheden in CaenAlle bezienswaardigheden, tours en dingen om te doen in Caen vind je hier.


FAQ over de trein naar Caen

Wat is de prijs van een treinticket naar Caen?

Treintickets naar Caen zijn vanaf 65 Euro in de 2e klas (en 84 Euro in de 1e klas te boeken per enkele reis.

Hoelang duurt een treinreis naar Caen?

De snelste reistijd van de trein naar Caen vanaf Amsterdam CS bedraagt 06:42 uur.

Waar boek ik goedkope treintickets naar Caen?

Een goedkoop treinticket naar Caen kan je eenvoudig online boeken.

Hoevaak moet je overstappen als je per trein naar Caen reist?

Maak je een treinreis vanuit Nederland naar Caen, dan hoef je slechts 1 keer over te stappen.

Andere leuke bestemmingen