Trein naar Châteauroux

Trein naar Chateauroux

Aan de oevers van de Indre rivier, ongeveer tussen de steden Argenton-sur-Creuse en Bourges in, ligt het stadje Châteauroux. Het ontstond in de vroege Middeleeuwen toen op de plek Château Raoul werd gebouwd, een kasteel waarna de stad vernoemd is. In de stad en de omgeving vind je tal van historische gebouwen en monumenten zoals Château Raoul, de St. Martial kerk en Quartier St. Christophe. Daarnaast zijn er zijn nog vele andere bezienswaardigheden in Châteauroux te vinden. Je kunt prima per vanuit Nederland per trein naar Châteauroux reizen. Al vanaf €56 boek je een treinticket naar Châteauroux.

Regelmatig zijn er leuke aanbiedingen voor de trein naar Châteauroux!

Treinreis naar Châteauroux?

Ben je op zoek naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Châteauroux? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Châteauroux toe. Je zal altijd minimaal 1 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Châteauroux, dan kan je het beste de Thalys hogesnelheidstrein nemen en in Parijs overstappen op de rechtstreekse Intercité naar Châteauroux. Let erop dat je in Parijs vaak op een ander treinstation aankomt dan je weer vertrekt richting Châteauroux. Houd dus rekening met voldoende overstaptijd (min. 40 minuten).

Dagelijks zijn er meerdere treinverbindingen naar Châteauroux mogelijk waarbij je met de supersnelle Thalys vanuit Nederland vertrekt. Deze Thalys vertrekt om de 1 a 2 uur vanuit Amsterdam CS en heeft als eindbestemming Parijs. In Nederland stopt de Thalys ook nog op de treinstations Schiphol en Rotterdam CS. Woon je in Noord-Brabant, Limburg of Zeeland, dan is het vaak handig om in Antwerpen of Brussel op te stappen. De Thalys behaalt onderweg snelheden tot wel 300 kilometer per uur. Lees meer over de Thalys hogesnelheidstrein.

Reistijd van de trein naar Châteauroux

Hoelang duurt een treinreis van Nederland naar Châteauroux nu eigenlijk? Wil je een treinreis naar Châteauroux gaan maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Châteauroux weten? Om je een indruk te geven: Vanaf Amsterdam is de snelste reistijd naar Châteauroux zo'n 06:26 uur. Reken op een gemiddelde reisduur van ongeveer 7 uur. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Châteauroux doorgaans wat korter zijn. De totale reistijd van de trein naar Châteauroux hangt natuurlijk wel af van een aantal factoren. Zo zijn je opstapstation, de reisroute, het aantal overstaps en het type trein waarmee je reist van invloed op de totale reistijd naar Châteauroux. Bereken hier de reistijd vanaf jouw opstapstation naar Châteauroux.

Prijs van een treinticket naar Châteauroux?

Wil je met de trein naar Châteauroux gaan reizen en ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Châteauroux? Al vanaf vanaf €56 boek je al een treinkaartje naar Châteauroux in de tweede klasse (enkele reis). Reis je liever in de eerste klasse, dan kan je al een ticket boeken vanaf €101 per enkele reis.

Geen vaste prijs
Let er wel op dat dit vanafprijzen zijn en geen vaste prijzen. De prijs van een treinticket naar Châteauroux is namelijk variabel en kan flink oplopen. Net als de prijs van de meeste andere internationale treintickets loopt ook de prijs van een treinticket naar Châteauroux op naarmate de reisdatum dichterbij komt.

Boekingstermijn
Doorgaans kan je al 90 dagen voor vertrek je treinticket naar Châteauroux boeken. Vaak kan je de Thalys zelfs al 120 dagen voor vertrek boeken evenals de internationale TGV (Brussle naar Frankrijk). Treintickets voor TGV treinen binnen Frankrijk en Franse Intercity treinen (Intercités) kan je doorgaans 90 dagen voor reisdatum boeken. Je kunt online in een keer je treinticket naar Châteauroux boeken vanaf jouw opstapstation in Nederland of België. Vaak wordt de boekingstermijn voor TGV treinen in de zomerperiode verruimd. Je kunt dan dus eerder dan 90 dagen voor vertrek je tickets boeken.

Interrailen naar Châteauroux
Wil je op hele korte termijn een treinreis naar Châteauroux gaan maken, dan is een Interrail pas vaak de goedkoopste optie. Een Interrail pas waarmee je naar Frankrijk en weer terug kunt reizen boek je al vanaf €185 (dagen in een maand geldig). Let erop dat je op de Thalys, TGV en Intercity treinen nog wel een reservering nodig hebt (€25 reserveringskosten per Thalys, €10 a €20 per TGV en €6,50 per Intercity).

Wil je naar Châteauroux gaan Interrailen en wil je een reservering maken op Thalys, TGV, Intercité of nachttrein? Je kunt tegenwoordig vrij eenvoudig online Interrail reserveringen voor de trein naar Châteauroux boeken.

Korting op de trein naar Châteauroux?

Er zijn verschillende manieren waarop je met korting met de trein naar Châteauroux kunt reizen. Op de ene manier krijg je echter meer korting dan op de andere. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Châteauroux voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Veruit de meeste korting op de trein naar Châteauroux krijg je door vroeg te boeken. Vroegboekkorting is de beste manier om een goedkoop treinticket naar Châteauroux te verkrijgen. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinkaartje naar Châteauroux. Het voordeligste treinticket naar Châteauroux is vaak 2 tot 4 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. Let er wel op dat dat de mate van korting doorgaans de flexibiliteit van je treinticket bepaalt. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden van het wijzigen en/of annuleren van je treinticket vaak zijn.

Thalys
Het voordeligste vroegboektarief op de Thalys is het Non-Flex tarief dat je vaak kunt boeken als je er vroeg bij bent. Wacht je met boeken, dan betaal je het duurdere Mid-Flex-tarief. Beide tarieven lopen in staffels van €10 tot €25 op.

TGV + Intercity
Ook de TGV en Intercity kennen het Non-Flex en het Mid-Flex tarief. Voor regional treinen in Frankrijke geldt dat de tarieven vast liggen tenzij je deze aansluitgen op een TGV of Itnercity boekt. Ook dan is een korting van toepassing als je op tijd boekt.

Voordeelurenkorting
Voordeelurenkorting op de trein naar Châteauroux is alleen van toepassing op het Nederlandse traject mits wordt voldaan aan de voorwaarden van je kaart. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Voordeelurenkaart.

Railpluskorting
Ook railpluskorting op de trein naar Châteauroux is vaak niet van toepassing. In Frankrijk en Nederland krijg je hier geen korting mee. Stap je in België op de Thalys, dan kan je korting krijgen op IC en regionale treinen in België. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Railpluskaart.

Leeftijdskorting
Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Châteauroux. Op zowel de Thalys als TGV (en Intercity) hogesnelheidstrein zijn interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijden.

Kinderkorting
Reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar op Thalys, TGV of Intercity, dan is er een flinke kinderkorting van toepassing. De korting is afhankelijk van beschikbaarheid en van de prijs van de meereizende volwassene. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen geheel gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan.

Seniorenkorting
Seniorenkorting op de trein naar Châteauroux bestaat ook. Op zowel de Thalys als de TGV en Intercity zijn er speciale seniorentarieven. Deze liggen tussen het voordeligste vroegboek tarief en het duurste tickettarief in. De vroegboek tarieven zijn dus altijd voordeligere dan senioren tarieven. Reis je op korte termijn, dan is het seniorentarief vaak de voordeliste optie.

Jongerenkorting
Net als speciale seniorenkorting bestaat er ook een speciale jongeren korting op de Thalys en TGV naar Châteauroux. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De jongerentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Aansluitticket
Reis je met de Thalys, dan kan je bij boeken voor €9 in de 2e klasse (of €15 in de 1e klasse) per enkele reis een aansluitticket bijboeken vanaf je opstaphalte tot aan het treinstation waar je op de Thalys stapt (Amsterdam CS, Schipol of Rotterdam CS). Dit geldt ook voor de terugreis. Kom je bijvoorbeeld uit Groningen en reis je vanaf Amsterdam met de Thalys naar Frankrijk, dan betaal je voor het traject van Groningen naar Amsterdam slechts €9 per enkele reis. Bij online boeken kan je simpelweg je daadwerkelijke vertrekstation (in dit geval Groningen) opgeven als beginstation.

Interrail
Reis je op hele korte termijn (binnen 2 weken voor vertrek), dan is de voordeligste manier van reizen met de trein naar Châteauroux doorgaans per Interrail. Via NS International kan je de Interrail pas online bestellen. Je krijgt hem thuis opgestuurd. Ook bestaan er tegenwoordig digitale interrailpassen!
Treinstation van Châteauroux

Het treinstation van Châteauroux, Châteauroux, ligt 400 meter ten zuidoosten van het centrum van Châteauroux. Het mooie, ruime treinstation van Châteauroux heeft 3 perrons en is dus niet groot. Er zijn wel de nodige voorzieningen en faciliteiten te vinden. Vanaf het station loop je in 10 minuten naar het centrum van Bourges toe. Er vertrekken en arriveren alleen regionale treinen en Intercity treinen op het station.

Je kunt hier de trein nemen naar onder andere Brive-la-Gaillarde, Vierzon, Limoges, Orleans, Parijs, Toulouse, Cahors en Argenton-sur-Creuse.


Hotel bij het treinstation van Châteauroux
Op zoek naar een goedkoop hotel bij het treinstation van Châteauroux? We kunnen Htel de la Gare van harte aanbevelen. Deze accommodatie is op korte afstand van het treinstation te vinden.
Andere leuke hotels in Châteauroux vind je hier.
Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Châteauroux te vinden zoals:
Toiletten, wachtruimtes, parkeerplaatsen, informatiebalie, gehandicapten assistentie, taxistandplaats en ticketautomaten.


Openbaarvervoer in Châteauroux


Bezienswaardigheden in ChâteaurouxAlle bezienswaardigheden, tours en dingen om te doen in Châteauroux vind je hier.


FAQ over de trein naar Châteauroux

Wat is de prijs van een treinticket naar Châteauroux?

Treintickets naar Châteauroux zijn vanaf 56 Euro in de 2e klas (en 101 Euro in de 1e klas te boeken per enkele reis.

Hoelang duurt een treinreis naar Châteauroux?

De snelste reistijd van de trein naar Châteauroux vanaf Amsterdam CS bedraagt 06:26 uur.

Waar boek ik goedkope treintickets naar Châteauroux?

Een goedkoop treinticket naar Châteauroux kan je eenvoudig online boeken.

Hoevaak moet je overstappen als je per trein naar Châteauroux reist?

Maak je een treinreis vanuit Nederland naar Châteauroux, dan hoef je slechts 1 keer over te stappen.

Andere leuke bestemmingen