Trein naar Étretat

Trein naar Etretat

Natuurlijk staat Étretat bekend om zijn indrukwekkende kust met krijtrotsen. De L’aiguille is het symbool van Étretat geworden, een puntige rots die vanuit zee oprijst en samen met de hoge krijtrotsen een fotogenieke omgeving vormt. Jaarlijks komen er dan ook heel wat toeristen op één van de populairste toeristische attracties van Normandië af. Je kunt vrij eenvoudig vanuit Nederland met de trein naar Étretat (Fécamp) reizen. Al vanaf €68 boek je een treinticket naar Étretat (Fécamp).

Regelmatig zijn er leuke aanbiedingen voor de trein naar Étretat (Fécamp)!


  • Treinticket naar Étretat vanaf €68
  • Treinreis van 07:06 van Amsterdam naar Étretat
  • Zeer goedkope vroegboek tickets naar Étretat
  • 6 treinverbindingen dagelijks naar Étretat (en terug)
  • 2 keer overstappen
  • Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Treinreis naar Étretat?

Ben je op zoek naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Étretat? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Étretat toe. Je zal altijd minimaal 2 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Étretat, dan kan je het beste de Thalys hogesnelheidstrein nemen en in Parijs overstappen op de regionale trein naar Breaute-Beuzeville. Eenmaal daar aangekomen kan je met de rechtstreekse regionale trein naar Étretat doorreizen. Let erop dat je in Parijs vaak op een ander treinstation aankomt dan je weer vertrekt richting Étretat. Houd dus rekening met voldoende overstaptijd (min. 40 minuten).

Dagelijks zijn er meerdere treinverbindingen naar Étretat mogelijk waarbij je met de supersnelle Thalys vanuit Nederland vertrekt. Deze Thalys vertrekt om de 1 a 2 uur vanuit Amsterdam CS en heeft als eindbestemming Parijs. In Nederland stopt de Thalys ook nog op de treinstations Schiphol en Rotterdam CS. Woon je in Noord-Brabant, Limburg of Zeeland, dan is het vaak handig om in Antwerpen of Brussel op te stappen. De Thalys behaalt onderweg snelheden tot wel 300 kilometer per uur. Lees meer over de Thalys hogesnelheidstrein.

Reistijd van de trein naar Étretat

Hoelang duurt een treinreis van Nederland naar Étretat nu eigenlijk? Wil je een treinreis naar Étretat gaan maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Étretat weten? Om je een indruk te geven: Vanaf Amsterdam is de snelste reistijd naar Étretat (Fécamp) zo'n 07:06 uur. Reken op een gemiddelde reisduur van ongeveer 7,5 uur. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Étretat doorgaans wat korter zijn. De totale reistijd van de trein naar Étretat (Fécamp) hangt natuurlijk wel af van een aantal factoren. Zo zijn je opstapstation, de reisroute, het aantal overstaps en het type trein waarmee je reist van invloed op de totale reistijd naar Étretat (Fécamp). Bereken hier de reistijd vanaf jouw opstapstation naar Étretat.

Prijs van een treinticket naar Étretat (Fécamp)?

Wil je met de trein naar Étretat gaan reizen en ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Étretat (Fécamp)? Al vanaf vanaf €68 boek je al een treinkaartje naar Étretat (Fécamp) in de tweede klasse (enkele reis). Reis je liever in de eerste klasse, dan kan je al een ticket boeken vanaf €108 per enkele reis.

Geen vaste prijs
Let er wel op dat dit vanafprijzen zijn en geen vaste prijzen. De prijs van een treinticket naar Étretat (Fécamp) is namelijk variabel en kan flink oplopen. Net als de prijs van de meeste andere internationale treintickets loopt ook de prijs van een treinticket naar Étretat (Fécamp) op naarmate de reisdatum dichterbij komt.

Boekingstermijn
Doorgaans kan je al 90 dagen voor vertrek je treinticket naar Étretat (Fécamp) boeken. Vaak kan je de Thalys zelfs al 120 dagen voor vertrek boeken evenals de internationale TGV (Brussle naar Frankrijk). Treintickets voor TGV treinen binnen Frankrijk en Franse Intercity treinen (Intercités) kan je doorgaans 90 dagen voor reisdatum boeken. Je kunt online in een keer je treinticket naar Étretat (Fécamp) boeken vanaf jouw opstapstation in Nederland of België. Vaak wordt de boekingstermijn voor TGV treinen in de zomerperiode verruimd. Je kunt dan dus eerder dan 90 dagen voor vertrek je tickets boeken.

Interrailen naar Étretat (Fécamp)
Wil je op hele korte termijn een treinreis naar Étretat (Fécamp) gaan maken, dan is een Interrail pas vaak de goedkoopste optie. Een Interrail pas waarmee je naar Frankrijk en weer terug kunt reizen boek je al vanaf €185 (dagen in een maand geldig). Let erop dat je op de Thalys, TGV en Intercity treinen nog wel een reservering nodig hebt (€25 reserveringskosten per Thalys, €10 a €20 per TGV en €6,50 per Intercity).

Wil je naar Étretat (Fécamp) gaan Interrailen en wil je een reservering maken op Thalys, TGV, Intercité of nachttrein? Je kunt tegenwoordig vrij eenvoudig online Interrail reserveringen voor de trein naar Étretat (Fécamp) boeken.

Korting op de trein naar Étretat (Fécamp)?

Er zijn verschillende manieren waarop je met korting met de trein naar Étretat (Fécamp) kunt reizen. Op de ene manier krijg je echter meer korting dan op de andere. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Étretat (Fécamp) voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Veruit de meeste korting op de trein naar Étretat (Fécamp) krijg je door vroeg te boeken. Vroegboekkorting is de beste manier om een goedkoop treinticket naar Étretat (Fécamp) te verkrijgen. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinkaartje naar Étretat (Fécamp). Het voordeligste treinticket naar Étretat (Fécamp) is vaak 2 tot 4 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. Let er wel op dat dat de mate van korting doorgaans de flexibiliteit van je treinticket bepaalt. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden van het wijzigen en/of annuleren van je treinticket vaak zijn.

Thalys
Het voordeligste vroegboektarief op de Thalys is het Non-Flex tarief dat je vaak kunt boeken als je er vroeg bij bent. Wacht je met boeken, dan betaal je het duurdere Mid-Flex-tarief. Beide tarieven lopen in staffels van €10 tot €25 op.

TGV + Intercity
Ook de TGV en Intercity kennen het Non-Flex en het Mid-Flex tarief. Voor regional treinen in Frankrijke geldt dat de tarieven vast liggen tenzij je deze aansluitgen op een TGV of Itnercity boekt. Ook dan is een korting van toepassing als je op tijd boekt.

Voordeelurenkorting
Voordeelurenkorting op de trein naar Étretat (Fécamp) is alleen van toepassing op het Nederlandse traject mits wordt voldaan aan de voorwaarden van je kaart. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Voordeelurenkaart.

Railpluskorting
Ook railpluskorting op de trein naar Étretat (Fécamp) is vaak niet van toepassing. In Frankrijk en Nederland krijg je hier geen korting mee. Stap je in België op de Thalys, dan kan je korting krijgen op IC en regionale treinen in België. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Railpluskaart.

Leeftijdskorting
Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Étretat (Fécamp). Op zowel de Thalys als TGV (en Intercity) hogesnelheidstrein zijn interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijden.

Kinderkorting
Reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar op Thalys, TGV of Intercity, dan is er een flinke kinderkorting van toepassing. De korting is afhankelijk van beschikbaarheid en van de prijs van de meereizende volwassene. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen geheel gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan.

Seniorenkorting
Seniorenkorting op de trein naar Étretat (Fécamp) bestaat ook. Op zowel de Thalys als de TGV en Intercity zijn er speciale seniorentarieven. Deze liggen tussen het voordeligste vroegboek tarief en het duurste tickettarief in. De vroegboek tarieven zijn dus altijd voordeligere dan senioren tarieven. Reis je op korte termijn, dan is het seniorentarief vaak de voordeliste optie.

Jongerenkorting
Net als speciale seniorenkorting bestaat er ook een speciale jongeren korting op de Thalys en TGV naar Étretat (Fécamp). Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De jongerentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Aansluitticket
Reis je met de Thalys, dan kan je bij boeken voor €9 in de 2e klasse (of €15 in de 1e klasse) per enkele reis een aansluitticket bijboeken vanaf je opstaphalte tot aan het treinstation waar je op de Thalys stapt (Amsterdam CS, Schipol of Rotterdam CS). Dit geldt ook voor de terugreis. Kom je bijvoorbeeld uit Groningen en reis je vanaf Amsterdam met de Thalys naar Frankrijk, dan betaal je voor het traject van Groningen naar Amsterdam slechts €9 per enkele reis. Bij online boeken kan je simpelweg je daadwerkelijke vertrekstation (in dit geval Groningen) opgeven als beginstation.

Interrail
Reis je op hele korte termijn (binnen 2 weken voor vertrek), dan is de voordeligste manier van reizen met de trein naar Étretat (Fécamp) doorgaans per Interrail. Via NS International kan je de Interrail pas online bestellen. Je krijgt hem thuis opgestuurd. Ook bestaan er tegenwoordig digitale interrailpassen!
Treinstation van Étretat

Het treinstation van Étretat, Gare de Fécamp, ligt 16 kilometer ten noordoosten van het centrum van Étretat. Er rijdt helaas geen trein naar Étretat toe. Je kunt het beste de trein naar Fécamp nemen en daar de bus naar Étretat nemen. Je doet over de 21 kilometer ongeveer 25 minuten.

Ook kan je via Le Havre met de bus naar Étretat reizen.


Hotel bij het treinstation van Étretat (Fécamp)
Op zoek naar een goedkoop hotel bij het treinstation van Étretat (Fécamp)? We kunnen Le Petit Large - Gite Etretat van harte aanbevelen. Deze accommodatie is op korte afstand van het treinstation te vinden.
Andere leuke hotels in Étretat (Fécamp) vind je hier.
Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Étretat (Fécamp) te vinden zoals:


Openbaarvervoer in Étretat


Bezienswaardigheden in ÉtretatAlle bezienswaardigheden, tours en dingen om te doen in Étretat vind je hier.


FAQ over de trein naar Étretat

Wat is de prijs van een treinticket naar Étretat?

Treintickets naar Étretat zijn vanaf 68 Euro in de 2e klas (en 108 Euro in de 1e klas te boeken per enkele reis.

Hoelang duurt een treinreis naar Étretat?

De snelste reistijd van de trein naar Étretat vanaf Amsterdam CS bedraagt 07:06 uur.

Waar boek ik goedkope treintickets naar Étretat?

Een goedkoop treinticket naar Étretat kan je eenvoudig online boeken.

Hoevaak moet je overstappen als je per trein naar Étretat reist?

Maak je een treinreis vanuit Nederland naar Étretat, dan hoef je slechts 2 keer over te stappen.n

Andere leuke bestemmingen