Trein naar Lourdes

Trein naar Lourdes

Vrijwel iedereen kent de wereldberoemde plaats Lourdes aan de voet van de Pyreneeën in het zuiden van Frankrijk wel. Het immens populaire bedevaartsoord trekt jaarlijks honderdduizenden toeristen die overwegend katholiek zijn. De plek waar Maria 18 keer zou zijn verschenen is heilig verklaart. Het heilige bronwater van Lourdes zou een helende werking hebben. Veel reizigers vertoeven enkele dag in rustgeven de plaats aan de Ousse rivier. Je kunt prima per vanuit Nederland per trein naar Lourdes reizen. Al vanaf €70 boek je een treinticket naar Lourdes.

Regelmatig zijn er leuke aanbiedingen voor de trein naar Lourdes!

Treinreis naar Lourdes?

Ben je op zoek naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Lourdes? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Lourdes toe. Je zal altijd minimaal 1 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Lourdes, dan kan je het beste de Thalys hogesnelheidstrein nemen en in Parijs overstappen op de rechtstreekse TGV naar Lourdes. Let erop dat je in Parijs vaak op een ander treinstation aankomt dan je weer vertrekt richting Lourdes. Houd dus rekening met voldoende overstaptijd (min. 40 minuten).

Dagelijks zijn er meerdere treinverbindingen naar Lourdes mogelijk waarbij je met de supersnelle Thalys vanuit Nederland vertrekt. Deze Thalys vertrekt om de 1 a 2 uur vanuit Amsterdam CS en heeft als eindbestemming Parijs. In Nederland stopt de Thalys ook nog op de treinstations Schiphol en Rotterdam CS. Woon je in Noord-Brabant, Limburg of Zeeland, dan is het vaak handig om in Antwerpen of Brussel op te stappen. De Thalys behaalt onderweg snelheden tot wel 300 kilometer per uur. Lees meer over de Thalys hogesnelheidstrein.

Reistijd van de trein naar Lourdes

Hoelang duurt een treinreis van Nederland naar Lourdes nu eigenlijk? Wil je een treinreis naar Lourdes gaan maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Lourdes weten? Om je een indruk te geven: Vanaf Amsterdam is de snelste reistijd naar Lourdes zo'n 09:38 uur. Reken op een gemiddelde reisduur van ongeveer 10 uur. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Lourdes doorgaans wat korter zijn. De totale reistijd van de trein naar Lourdes hangt natuurlijk wel af van een aantal factoren. Zo zijn je opstapstation, de reisroute, het aantal overstaps en het type trein waarmee je reist van invloed op de totale reistijd naar Lourdes. Bereken hier de reistijd vanaf jouw opstapstation naar Lourdes.

Prijs van een treinticket naar Lourdes?

Wil je met de trein naar Lourdes gaan reizen en ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Lourdes? Al vanaf vanaf €70 boek je al een treinkaartje naar Lourdes in de tweede klasse (enkele reis). Reis je liever in de eerste klasse, dan kan je al een ticket boeken vanaf €116 per enkele reis.

Geen vaste prijs
Let er wel op dat dit vanafprijzen zijn en geen vaste prijzen. De prijs van een treinticket naar Lourdes is namelijk variabel en kan flink oplopen. Net als de prijs van de meeste andere internationale treintickets loopt ook de prijs van een treinticket naar Lourdes op naarmate de reisdatum dichterbij komt.

Boekingstermijn
Doorgaans kan je al 90 dagen voor vertrek je treinticket naar Lourdes boeken. Vaak kan je de Thalys zelfs al 120 dagen voor vertrek boeken evenals de internationale TGV (Brussle naar Frankrijk). Treintickets voor TGV treinen binnen Frankrijk en Franse Intercity treinen (Intercités) kan je doorgaans 90 dagen voor reisdatum boeken. Je kunt online in een keer je treinticket naar Lourdes boeken vanaf jouw opstapstation in Nederland of België. Vaak wordt de boekingstermijn voor TGV treinen in de zomerperiode verruimd. Je kunt dan dus eerder dan 90 dagen voor vertrek je tickets boeken.

Interrailen naar Lourdes
Wil je op hele korte termijn een treinreis naar Lourdes gaan maken, dan is een Interrail pas vaak de goedkoopste optie. Een Interrail pas waarmee je naar Frankrijk en weer terug kunt reizen boek je al vanaf €185 (dagen in een maand geldig). Let erop dat je op de Thalys, TGV en Intercity treinen nog wel een reservering nodig hebt (€25 reserveringskosten per Thalys, €10 a €20 per TGV en €6,50 per Intercity).

Wil je naar Lourdes gaan Interrailen en wil je een reservering maken op Thalys, TGV, Intercité of nachttrein? Je kunt tegenwoordig vrij eenvoudig online Interrail reserveringen voor de trein naar Lourdes boeken.

Korting op de trein naar Lourdes?

Er zijn verschillende manieren waarop je met korting met de trein naar Lourdes kunt reizen. Op de ene manier krijg je echter meer korting dan op de andere. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Lourdes voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Veruit de meeste korting op de trein naar Lourdes krijg je door vroeg te boeken. Vroegboekkorting is de beste manier om een goedkoop treinticket naar Lourdes te verkrijgen. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinkaartje naar Lourdes. Het voordeligste treinticket naar Lourdes is vaak 2 tot 4 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. Let er wel op dat dat de mate van korting doorgaans de flexibiliteit van je treinticket bepaalt. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden van het wijzigen en/of annuleren van je treinticket vaak zijn.

Thalys
Het voordeligste vroegboektarief op de Thalys is het Non-Flex tarief dat je vaak kunt boeken als je er vroeg bij bent. Wacht je met boeken, dan betaal je het duurdere Mid-Flex-tarief. Beide tarieven lopen in staffels van €10 tot €25 op.

TGV + Intercity
Ook de TGV en Intercity kennen het Non-Flex en het Mid-Flex tarief. Voor regional treinen in Frankrijke geldt dat de tarieven vast liggen tenzij je deze aansluitgen op een TGV of Itnercity boekt. Ook dan is een korting van toepassing als je op tijd boekt.

Voordeelurenkorting
Voordeelurenkorting op de trein naar Lourdes is alleen van toepassing op het Nederlandse traject mits wordt voldaan aan de voorwaarden van je kaart. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Voordeelurenkaart.

Railpluskorting
Ook railpluskorting op de trein naar Lourdes is vaak niet van toepassing. In Frankrijk en Nederland krijg je hier geen korting mee. Stap je in België op de Thalys, dan kan je korting krijgen op IC en regionale treinen in België. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Railpluskaart.

Leeftijdskorting
Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Lourdes. Op zowel de Thalys als TGV (en Intercity) hogesnelheidstrein zijn interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijden.

Kinderkorting
Reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar op Thalys, TGV of Intercity, dan is er een flinke kinderkorting van toepassing. De korting is afhankelijk van beschikbaarheid en van de prijs van de meereizende volwassene. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen geheel gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan.

Seniorenkorting
Seniorenkorting op de trein naar Lourdes bestaat ook. Op zowel de Thalys als de TGV en Intercity zijn er speciale seniorentarieven. Deze liggen tussen het voordeligste vroegboek tarief en het duurste tickettarief in. De vroegboek tarieven zijn dus altijd voordeligere dan senioren tarieven. Reis je op korte termijn, dan is het seniorentarief vaak de voordeliste optie.

Jongerenkorting
Net als speciale seniorenkorting bestaat er ook een speciale jongeren korting op de Thalys en TGV naar Lourdes. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De jongerentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Aansluitticket
Reis je met de Thalys, dan kan je bij boeken voor €9 in de 2e klasse (of €15 in de 1e klasse) per enkele reis een aansluitticket bijboeken vanaf je opstaphalte tot aan het treinstation waar je op de Thalys stapt (Amsterdam CS, Schipol of Rotterdam CS). Dit geldt ook voor de terugreis. Kom je bijvoorbeeld uit Groningen en reis je vanaf Amsterdam met de Thalys naar Frankrijk, dan betaal je voor het traject van Groningen naar Amsterdam slechts €9 per enkele reis. Bij online boeken kan je simpelweg je daadwerkelijke vertrekstation (in dit geval Groningen) opgeven als beginstation.

Interrail
Reis je op hele korte termijn (binnen 2 weken voor vertrek), dan is de voordeligste manier van reizen met de trein naar Lourdes doorgaans per Interrail. Via NS International kan je de Interrail pas online bestellen. Je krijgt hem thuis opgestuurd. Ook bestaan er tegenwoordig digitale interrailpassen!
Treinstation van Lourdes

Het treinstation van Lourdes, Gare de Lourdes, ligt 400 meter ten nooren van het centrum van Lourdes. Met 10 perrons is het treinstation van Lourdes vrij groot. Er passeren hier zowel TGV treinen als Intercity treinen en regionale treinen. Er zijn behoorlijk veel voorzieningen en faciliteiten op het station van Lourdes te vinden. Dit vooral met het oog op de grote hoeveelheid toeristen en bedevaartgangers die het oord komen opzoeken. Vanaf het station loop je in nog geen 10 minuten naar het centrum van Lourdes toe.

Vanaf het treinstation vertrekken treinen naar steden en plaatsen in de regio zoals: Toulouse, Bayonne, Pau, Tarbes en natuurlijk Parijs.


Hotel bij het treinstation van Lourdes
Op zoek naar een goedkoop hotel bij het treinstation van Lourdes? We kunnen Best Western Hotel Beausejour Lourdes van harte aanbevelen. Deze accommodatie is op korte afstand van het treinstation te vinden.
Andere leuke hotels in Lourdes vind je hier.
Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Lourdes te vinden zoals:
Toiletten, een informatiedesk, wachtruimtes, pinautomaten, parkeerplaatsen, autohuur, gehandicapten service, gratis WIFI, winkels, restaurants en ticketautomaten.


Openbaarvervoer in Lourdes


Bezienswaardigheden in LourdesAlle bezienswaardigheden, tours en dingen om te doen in Lourdes vind je hier.


FAQ over de trein naar Lourdes

Wat is de prijs van een treinticket naar Lourdes?

Treintickets naar Lourdes zijn vanaf 70 Euro in de 2e klas (en 116 Euro in de 1e klas te boeken per enkele reis.

Hoelang duurt een treinreis naar Lourdes?

De snelste reistijd van de trein naar Lourdes vanaf Amsterdam CS bedraagt 09:38 uur.

Waar boek ik goedkope treintickets naar Lourdes?

Een goedkoop treinticket naar Lourdes kan je eenvoudig online boeken.

Hoevaak moet je overstappen als je per trein naar Lourdes reist?

Maak je een treinreis vanuit Nederland naar Lourdes, dan hoef je slechts 1 keer over te stappen.

Andere leuke bestemmingen