Trein naar Marseille

Trein naar Marseille

Qua inwoneraantal is Marseille na Parijs de grootste stad van Frankrijk. De havenstad aan de Middellandse Zee is erg in trek bij toeristen vanwege de prachtige historische haven (Vieux Port) en de schitterende oude gebouwen die je er vindt zoals de Basilique Notre Dame de la Garde, L’Hotel de Ville en Cathédrale Sainte-Marie-Majeure de Marseille. Ook het Le Panier, het historisch centrum van Marseille is erg de moeite waard. Het is vrij eenvoudig om vanuit Nederland per trein naar Marseille te reizen. Al vanaf €60 boek je een treinticket naar Marseille.

Regelmatig zijn er leuke aanbiedingen voor de trein naar Marseille!

  • Treinticket naar Marseille vanaf €60
  • Treinreis van 07:42 van Amsterdam naar Marseille
  • Zeer goedkope vroegboek tickets naar Marseille
  • 6 treinverbindingen dagelijks naar Marseille (en terug)
  • 1 keer overstappen
  • Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Treinreis naar Marseille?

Ben je op zoek naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Marseille? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Marseille toe. Je zal altijd minimaal 1 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Marseille, dan kan je het beste de Thalys hogesnelheidstrein nemen en in Parijs overstappen op de rechtstreekse TGV naar Marseille. Let erop dat je in Parijs vaak op een ander treinstation aankomt dan je weer vertrekt richting Marseille. Houd dus rekening met voldoende overstaptijd (min. 40 minuten).

Dagelijks zijn er meerdere treinverbindingen naar Marseille mogelijk waarbij je met de supersnelle Thalys vanuit Nederland vertrekt. Deze Thalys vertrekt om de 1 a 2 uur vanuit Amsterdam CS en heeft als eindbestemming Parijs. In Nederland stopt de Thalys ook nog op de treinstations Schiphol en Rotterdam CS. Woon je in Noord-Brabant, Limburg of Zeeland, dan is het vaak handig om in Antwerpen of Brussel op te stappen. De Thalys behaalt onderweg snelheden tot wel 300 kilometer per uur. Lees meer over de Thalys hogesnelheidstrein.

Reistijd van de trein naar Marseille

Hoelang duurt een treinreis van Nederland naar Marseille nu eigenlijk? Wil je een treinreis naar Marseille gaan maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Marseille weten? Om je een indruk te geven: Vanaf Amsterdam is de snelste reistijd naar Marseille zo'n 07:42 uur. Reken op een gemiddelde reisduur van ongeveer 8 uur. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Marseille doorgaans wat korter zijn. De totale reistijd van de trein naar Marseille hangt natuurlijk wel af van een aantal factoren. Zo zijn je opstapstation, de reisroute, het aantal overstaps en het type trein waarmee je reist van invloed op de totale reistijd naar Marseille. Bereken hier de reistijd vanaf jouw opstapstation naar Marseille.

Prijs van een treinticket naar Marseille?

Wil je met de trein naar Marseille gaan reizen en ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Marseille? Al vanaf vanaf €60 boek je al een treinkaartje naar Marseille in de tweede klasse (enkele reis). Reis je liever in de eerste klasse, dan kan je al een ticket boeken vanaf €104 per enkele reis.

Geen vaste prijs
Let er wel op dat dit vanafprijzen zijn en geen vaste prijzen. De prijs van een treinticket naar Marseille is namelijk variabel en kan flink oplopen. Net als de prijs van de meeste andere internationale treintickets loopt ook de prijs van een treinticket naar Marseille op naarmate de reisdatum dichterbij komt.

Boekingstermijn
Doorgaans kan je al 90 dagen voor vertrek je treinticket naar Marseille boeken. Vaak kan je de Thalys zelfs al 120 dagen voor vertrek boeken evenals de internationale TGV (Brussle naar Frankrijk). Treintickets voor TGV treinen binnen Frankrijk en Franse Intercity treinen (Intercités) kan je doorgaans 90 dagen voor reisdatum boeken. Je kunt online in een keer je treinticket naar Marseille boeken vanaf jouw opstapstation in Nederland of België. Vaak wordt de boekingstermijn voor TGV treinen in de zomerperiode verruimd. Je kunt dan dus eerder dan 90 dagen voor vertrek je tickets boeken.

Interrailen naar Marseille
Wil je op hele korte termijn een treinreis naar Marseille gaan maken, dan is een Interrail pas vaak de goedkoopste optie. Een Interrail pas waarmee je naar Frankrijk en weer terug kunt reizen boek je al vanaf €185 (dagen in een maand geldig). Let erop dat je op de Thalys, TGV en Intercity treinen nog wel een reservering nodig hebt (€25 reserveringskosten per Thalys, €10 a €20 per TGV en €6,50 per Intercity).

Wil je naar Marseille gaan Interrailen en wil je een reservering maken op Thalys, TGV, Intercité of nachttrein? Je kunt tegenwoordig vrij eenvoudig online Interrail reserveringen voor de trein naar Marseille boeken.

Korting op de trein naar Marseille?

Er zijn verschillende manieren waarop je met korting met de trein naar Marseille kunt reizen. Op de ene manier krijg je echter meer korting dan op de andere. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Marseille voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Veruit de meeste korting op de trein naar Marseille krijg je door vroeg te boeken. Vroegboekkorting is de beste manier om een goedkoop treinticket naar Marseille te verkrijgen. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinkaartje naar Marseille. Het voordeligste treinticket naar Marseille is vaak 2 tot 4 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. Let er wel op dat dat de mate van korting doorgaans de flexibiliteit van je treinticket bepaalt. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden van het wijzigen en/of annuleren van je treinticket vaak zijn.

Thalys
Het voordeligste vroegboektarief op de Thalys is het Non-Flex tarief dat je vaak kunt boeken als je er vroeg bij bent. Wacht je met boeken, dan betaal je het duurdere Mid-Flex-tarief. Beide tarieven lopen in staffels van €10 tot €25 op.

TGV + Intercity
Ook de TGV en Intercity kennen het Non-Flex en het Mid-Flex tarief. Voor regional treinen in Frankrijke geldt dat de tarieven vast liggen tenzij je deze aansluitgen op een TGV of Itnercity boekt. Ook dan is een korting van toepassing als je op tijd boekt.

Voordeelurenkorting
Voordeelurenkorting op de trein naar Marseille is alleen van toepassing op het Nederlandse traject mits wordt voldaan aan de voorwaarden van je kaart. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Voordeelurenkaart.

Railpluskorting
Ook railpluskorting op de trein naar Marseille is vaak niet van toepassing. In Frankrijk en Nederland krijg je hier geen korting mee. Stap je in België op de Thalys, dan kan je korting krijgen op IC en regionale treinen in België. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Railpluskaart.

Leeftijdskorting
Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Marseille. Op zowel de Thalys als TGV (en Intercity) hogesnelheidstrein zijn interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijden.

Kinderkorting
Reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar op Thalys, TGV of Intercity, dan is er een flinke kinderkorting van toepassing. De korting is afhankelijk van beschikbaarheid en van de prijs van de meereizende volwassene. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen geheel gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan.

Seniorenkorting
Seniorenkorting op de trein naar Marseille bestaat ook. Op zowel de Thalys als de TGV en Intercity zijn er speciale seniorentarieven. Deze liggen tussen het voordeligste vroegboek tarief en het duurste tickettarief in. De vroegboek tarieven zijn dus altijd voordeligere dan senioren tarieven. Reis je op korte termijn, dan is het seniorentarief vaak de voordeliste optie.

Jongerenkorting
Net als speciale seniorenkorting bestaat er ook een speciale jongeren korting op de Thalys en TGV naar Marseille. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De jongerentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Aansluitticket
Reis je met de Thalys, dan kan je bij boeken voor €9 in de 2e klasse (of €15 in de 1e klasse) per enkele reis een aansluitticket bijboeken vanaf je opstaphalte tot aan het treinstation waar je op de Thalys stapt (Amsterdam CS, Schipol of Rotterdam CS). Dit geldt ook voor de terugreis. Kom je bijvoorbeeld uit Groningen en reis je vanaf Amsterdam met de Thalys naar Frankrijk, dan betaal je voor het traject van Groningen naar Amsterdam slechts €9 per enkele reis. Bij online boeken kan je simpelweg je daadwerkelijke vertrekstation (in dit geval Groningen) opgeven als beginstation.

Interrail
Reis je op hele korte termijn (binnen 2 weken voor vertrek), dan is de voordeligste manier van reizen met de trein naar Marseille doorgaans per Interrail. Via NS International kan je de Interrail pas online bestellen. Je krijgt hem thuis opgestuurd. Ook bestaan er tegenwoordig digitale interrailpassen!
Treinstation van Marseille

Het treinstation van Marseille, Marseille St-Charles, ligt 500 meter ten noordoosten van het centrum van Marseille. Marseille is een van de grootste steden van Frankrijk en heeft dan ook een groot treinstation. Het treinstation van Marseille is een kopstation waar treinen niet verder kunnen rijden maar weer vertrekken in de zelfde richting als waarvandaan ze kwamen. Er zijn 16 perrons waar regionale treinen, Intercity treinen en hogesnelheidstreinen aankomen en vertrekken. Vanaf het treinstation vertrekken behoorlijk wat treinen naar grote steden in Frankrijk en naar plaatsen in de regio. Ook komen en vertrekken hier diverse internationale treinen.

Vanuit treinstation Lyon Part Dieu kan je onder andere naar de volgend Franse steden doorreizen: Parijs, Nice, Avignon, Grenoble, Lyon, Valence, Montpellier, Nimes en Cannes.
Ook kan je vanuit het treinstation naar internationale bestemmingen reizen zoals Frankfurt, Brussel (TGV) en Amsterdam.


Hotel bij het treinstation van Marseille
Op zoek naar een goedkoop hotel bij het treinstation van Marseille? We kunnen ibis Marseille Centre Gare Saint-Charles van harte aanbevelen. Deze accommodatie is op korte afstand van het treinstation te vinden.
Andere leuke hotels in Marseille vind je hier.
Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Marseille te vinden zoals:
Informatiedesk, toiletten, kluisjes, SNCF-lounge, fietsenstallingen, wachtruimtes, winkels, pinautomaten, ticketautomaten, internationale servicebalie, gehandicapten voorzieningen en restaurants.


Openbaarvervoer in Marseille


Bezienswaardigheden in MarseilleAlle bezienswaardigheden, tours en dingen om te doen in Marseille vind je hier.


FAQ over de trein naar Marseille

Wat is de prijs van een treinticket naar Marseille?

Treintickets naar Marseille zijn vanaf 60 Euro in de 2e klas (en 104 Euro in de 1e klas te boeken per enkele reis.

Hoelang duurt een treinreis naar Marseille?

De snelste reistijd van de trein naar Marseille vanaf Amsterdam CS bedraagt 07:42 uur.

Waar boek ik goedkope treintickets naar Marseille?

Een goedkoop treinticket naar Marseille kan je eenvoudig online boeken.

Hoevaak moet je overstappen als je per trein naar Marseille reist?

Maak je een treinreis vanuit Nederland naar Marseille, dan hoef je slechts 1 keer over te stappen.

Andere leuke bestemmingen