Trein naar Mont-de-Marsan

Trein naar Mont-de-Marsan

Het gefortificeerde stadje Mont-de-Marsan in het zuidwesten van Frankrijk is meer dan een bezoekje waard. Dit prachtige Middeleeuwse stadje aan de Midou rivier is één van de hoogtepunten van de regio. Vanaf het prachtige kasteel heb je een indrukwekkend uitzicht op de omgeving. Je kunt vrij eenvoudig vanuit Nederland met de trein naar Mont-de-Marsan reizen. Al vanaf €76 boek je een treinticket naar Mont-de-Marsan.

Regelmatig zijn er leuke aanbiedingen voor de trein naar Mont-de-Marsan!


Treinreis naar Mont-de-Marsan?

Ben je op zoek naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Mont-de-Marsan? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Mont-de-Marsan toe. Je zal altijd minimaal 2 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Mont-de-Marsan, dan kan je het beste de Thalys hogesnelheidstrein nemen en in Parijs overstappen op de TGV naar Bordeaux. Eenmaal daar aangekomen kan je met de rechtstreekse regionale trein naar Mont-de-Marsan doorreizen. Let erop dat je in Parijs vaak op een ander treinstation aankomt dan je weer vertrekt richting Mont-de-Marsan. Houd dus rekening met voldoende overstaptijd (min. 40 minuten).

Dagelijks zijn er meerdere treinverbindingen naar Mont-de-Marsan mogelijk waarbij je met de supersnelle Thalys vanuit Nederland vertrekt. Deze Thalys vertrekt om de 1 a 2 uur vanuit Amsterdam CS en heeft als eindbestemming Parijs. In Nederland stopt de Thalys ook nog op de treinstations Schiphol en Rotterdam CS. Woon je in Noord-Brabant, Limburg of Zeeland, dan is het vaak handig om in Antwerpen of Brussel op te stappen. De Thalys behaalt onderweg snelheden tot wel 300 kilometer per uur. Lees meer over de Thalys hogesnelheidstrein.

Reistijd van de trein naar Mont-de-Marsan

Hoelang duurt een treinreis van Nederland naar Mont-de-Marsan nu eigenlijk? Wil je een treinreis naar Mont-de-Marsan gaan maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Mont-de-Marsan weten? Om je een indruk te geven: Vanaf Amsterdam is de snelste reistijd naar Mont-de-Marsan zo'n 08:58 uur. Reken op een gemiddelde reisduur van ongeveer 9 uur. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Mont-de-Marsan doorgaans wat korter zijn. De totale reistijd van de trein naar Mont-de-Marsan hangt natuurlijk wel af van een aantal factoren. Zo zijn je opstapstation, de reisroute, het aantal overstaps en het type trein waarmee je reist van invloed op de totale reistijd naar Mont-de-Marsan. Bereken hier de reistijd vanaf jouw opstapstation naar Mont-de-Marsan.

Prijs van een treinticket naar Mont-de-Marsan?

Wil je met de trein naar Mont-de-Marsan gaan reizen en ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Mont-de-Marsan? Al vanaf vanaf €76 boek je al een treinkaartje naar Mont-de-Marsan in de tweede klasse (enkele reis). Reis je liever in de eerste klasse, dan kan je al een ticket boeken vanaf €106 per enkele reis.

Geen vaste prijs
Let er wel op dat dit vanafprijzen zijn en geen vaste prijzen. De prijs van een treinticket naar Mont-de-Marsan is namelijk variabel en kan flink oplopen. Net als de prijs van de meeste andere internationale treintickets loopt ook de prijs van een treinticket naar Mont-de-Marsan op naarmate de reisdatum dichterbij komt.

Boekingstermijn
Doorgaans kan je al 90 dagen voor vertrek je treinticket naar Mont-de-Marsan boeken. Vaak kan je de Thalys zelfs al 120 dagen voor vertrek boeken evenals de internationale TGV (Brussle naar Frankrijk). Treintickets voor TGV treinen binnen Frankrijk en Franse Intercity treinen (Intercités) kan je doorgaans 90 dagen voor reisdatum boeken. Je kunt online in een keer je treinticket naar Mont-de-Marsan boeken vanaf jouw opstapstation in Nederland of België. Vaak wordt de boekingstermijn voor TGV treinen in de zomerperiode verruimd. Je kunt dan dus eerder dan 90 dagen voor vertrek je tickets boeken.

Interrailen naar Mont-de-Marsan
Wil je op hele korte termijn een treinreis naar Mont-de-Marsan gaan maken, dan is een Interrail pas vaak de goedkoopste optie. Een Interrail pas waarmee je naar Frankrijk en weer terug kunt reizen boek je al vanaf €185 (dagen in een maand geldig). Let erop dat je op de Thalys, TGV en Intercity treinen nog wel een reservering nodig hebt (€25 reserveringskosten per Thalys, €10 a €20 per TGV en €6,50 per Intercity).

Wil je naar Mont-de-Marsan gaan Interrailen en wil je een reservering maken op Thalys, TGV, Intercité of nachttrein? Je kunt tegenwoordig vrij eenvoudig online Interrail reserveringen voor de trein naar Mont-de-Marsan boeken.

Korting op de trein naar Mont-de-Marsan?

Er zijn verschillende manieren waarop je met korting met de trein naar Mont-de-Marsan kunt reizen. Op de ene manier krijg je echter meer korting dan op de andere. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Mont-de-Marsan voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Veruit de meeste korting op de trein naar Mont-de-Marsan krijg je door vroeg te boeken. Vroegboekkorting is de beste manier om een goedkoop treinticket naar Mont-de-Marsan te verkrijgen. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinkaartje naar Mont-de-Marsan. Het voordeligste treinticket naar Mont-de-Marsan is vaak 2 tot 4 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. Let er wel op dat dat de mate van korting doorgaans de flexibiliteit van je treinticket bepaalt. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden van het wijzigen en/of annuleren van je treinticket vaak zijn.

Thalys
Het voordeligste vroegboektarief op de Thalys is het Non-Flex tarief dat je vaak kunt boeken als je er vroeg bij bent. Wacht je met boeken, dan betaal je het duurdere Mid-Flex-tarief. Beide tarieven lopen in staffels van €10 tot €25 op.

TGV + Intercity
Ook de TGV en Intercity kennen het Non-Flex en het Mid-Flex tarief. Voor regional treinen in Frankrijke geldt dat de tarieven vast liggen tenzij je deze aansluitgen op een TGV of Itnercity boekt. Ook dan is een korting van toepassing als je op tijd boekt.

Voordeelurenkorting
Voordeelurenkorting op de trein naar Mont-de-Marsan is alleen van toepassing op het Nederlandse traject mits wordt voldaan aan de voorwaarden van je kaart. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Voordeelurenkaart.

Railpluskorting
Ook railpluskorting op de trein naar Mont-de-Marsan is vaak niet van toepassing. In Frankrijk en Nederland krijg je hier geen korting mee. Stap je in België op de Thalys, dan kan je korting krijgen op IC en regionale treinen in België. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Railpluskaart.

Leeftijdskorting
Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Mont-de-Marsan. Op zowel de Thalys als TGV (en Intercity) hogesnelheidstrein zijn interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijden.

Kinderkorting
Reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar op Thalys, TGV of Intercity, dan is er een flinke kinderkorting van toepassing. De korting is afhankelijk van beschikbaarheid en van de prijs van de meereizende volwassene. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen geheel gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan.

Seniorenkorting
Seniorenkorting op de trein naar Mont-de-Marsan bestaat ook. Op zowel de Thalys als de TGV en Intercity zijn er speciale seniorentarieven. Deze liggen tussen het voordeligste vroegboek tarief en het duurste tickettarief in. De vroegboek tarieven zijn dus altijd voordeligere dan senioren tarieven. Reis je op korte termijn, dan is het seniorentarief vaak de voordeliste optie.

Jongerenkorting
Net als speciale seniorenkorting bestaat er ook een speciale jongeren korting op de Thalys en TGV naar Mont-de-Marsan. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De jongerentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Aansluitticket
Reis je met de Thalys, dan kan je bij boeken voor €9 in de 2e klasse (of €15 in de 1e klasse) per enkele reis een aansluitticket bijboeken vanaf je opstaphalte tot aan het treinstation waar je op de Thalys stapt (Amsterdam CS, Schipol of Rotterdam CS). Dit geldt ook voor de terugreis. Kom je bijvoorbeeld uit Groningen en reis je vanaf Amsterdam met de Thalys naar Frankrijk, dan betaal je voor het traject van Groningen naar Amsterdam slechts €9 per enkele reis. Bij online boeken kan je simpelweg je daadwerkelijke vertrekstation (in dit geval Groningen) opgeven als beginstation.

Interrail
Reis je op hele korte termijn (binnen 2 weken voor vertrek), dan is de voordeligste manier van reizen met de trein naar Mont-de-Marsan doorgaans per Interrail. Via NS International kan je de Interrail pas online bestellen. Je krijgt hem thuis opgestuurd. Ook bestaan er tegenwoordig digitale interrailpassen!
Treinstation van Mont-de-Marsan

Het treinstation van Mont-de-Marsan, Gare de Mont de Marsan, ligt 500 meter ten zuiden van het centrum van Mont-de-Marsan. Het treinstation van Mont de Marsan is erg klein. Het heeft slechts 2 perrons en ook het aantal voorzieningen en faciliteiten is vrij beperkt. Vanaf het station loop je in 8 minuten naar het centrum van Mont de Marsan toe. Er vertrekken en arriveren alleen regionale treinen op het station van Mont de Marsan.

Je kunt hier de trein nemen naar onder andere Bordeaux en Morcenx.


Hotel bij het treinstation van Mont-de-Marsan
Op zoek naar een goedkoop hotel bij het treinstation van Mont-de-Marsan? We kunnen HOTEL DE LA GARE van harte aanbevelen. Deze accommodatie is op korte afstand van het treinstation te vinden.
Andere leuke hotels in Mont-de-Marsan vind je hier.
Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Mont-de-Marsan te vinden zoals:
Toiletten, wachtruimtes, parkeerplaatsen, informatiebalie, snackautomaten en ticketautomaten.


Openbaarvervoer in Mont-de-Marsan


Bezienswaardigheden in Mont-de-MarsanAlle bezienswaardigheden, tours en dingen om te doen in Mont-de-Marsan vind je hier.


FAQ over de trein naar Mont-de-Marsan

Wat is de prijs van een treinticket naar Mont-de-Marsan?

Treintickets naar Mont-de-Marsan zijn vanaf 76 Euro in de 2e klas (en 106 Euro in de 1e klas te boeken per enkele reis.

Hoelang duurt een treinreis naar Mont-de-Marsan?

De snelste reistijd van de trein naar Mont-de-Marsan vanaf Amsterdam CS bedraagt 08:58 uur.

Waar boek ik goedkope treintickets naar Mont-de-Marsan?

Een goedkoop treinticket naar Mont-de-Marsan kan je eenvoudig online boeken.

Hoevaak moet je overstappen als je per trein naar Mont-de-Marsan reist?

Maak je een treinreis vanuit Nederland naar Mont-de-Marsan, dan hoef je slechts 2 keer over te stappen.n

Andere leuke bestemmingen