Trein naar Montluçon

Trein naar Montlucon

Midden in Frankrijk ligt het stadje Montluçon. Dit middeleeuwse stadje aan de Cher rivier werd tijdens WOII ingenomen door de Duitsers vanwege de aanwezigheid van de Dunlop (rubber)fabriek. De Duitsers willen de fabriek gebruiken voor het produceren van banden voor hun militaire voertuigen. Het lieflijke stadje is absoluut een bezoek waard. Het prachtige historische centrum is een streling voor het oog en er zijn tal van mooie bezienswaardigheden in Montluçon te vinden. Je kunt prima per vanuit Nederland per trein naar Montluçon reizen. Al vanaf €78 boek je een treinticket naar Montluçon.

Regelmatig zijn er leuke aanbiedingen voor de trein naar Montluçon!

Treinreis naar Montluçon?

Ben je op zoek naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Montluçon? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Montluçon toe. Je zal altijd minimaal 2 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Montluçon, dan kan je het beste de Thalys hogesnelheidstrein nemen en in Parijs overstappen op de Intercité naar Riom - Châtel-Guyon. Eenmaal daar aangekomen kan je met de rechtstreekse regionale trein naar Montluçon doorreizen. Let erop dat je in Parijs vaak op een ander treinstation aankomt dan je weer vertrekt richting Montluçon. Houd dus rekening met voldoende overstaptijd (min. 40 minuten).

Dagelijks zijn er meerdere treinverbindingen naar Montluçon mogelijk waarbij je met de supersnelle Thalys vanuit Nederland vertrekt. Deze Thalys vertrekt om de 1 a 2 uur vanuit Amsterdam CS en heeft als eindbestemming Parijs. In Nederland stopt de Thalys ook nog op de treinstations Schiphol en Rotterdam CS. Woon je in Noord-Brabant, Limburg of Zeeland, dan is het vaak handig om in Antwerpen of Brussel op te stappen. De Thalys behaalt onderweg snelheden tot wel 300 kilometer per uur. Lees meer over de Thalys hogesnelheidstrein.

Reistijd van de trein naar Montluçon

Hoelang duurt een treinreis van Nederland naar Montluçon nu eigenlijk? Wil je een treinreis naar Montluçon gaan maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Montluçon weten? Om je een indruk te geven: Vanaf Amsterdam is de snelste reistijd naar Montluçon zo'n 10:03 uur. Reken op een gemiddelde reisduur van ongeveer 10,5 uur. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Montluçon doorgaans wat korter zijn. De totale reistijd van de trein naar Montluçon hangt natuurlijk wel af van een aantal factoren. Zo zijn je opstapstation, de reisroute, het aantal overstaps en het type trein waarmee je reist van invloed op de totale reistijd naar Montluçon. Bereken hier de reistijd vanaf jouw opstapstation naar Montluçon.

Prijs van een treinticket naar Montluçon?

Wil je met de trein naar Montluçon gaan reizen en ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Montluçon? Al vanaf vanaf €78 boek je al een treinkaartje naar Montluçon in de tweede klasse (enkele reis). Reis je liever in de eerste klasse, dan kan je al een ticket boeken vanaf €126 per enkele reis.

Geen vaste prijs
Let er wel op dat dit vanafprijzen zijn en geen vaste prijzen. De prijs van een treinticket naar Montluçon is namelijk variabel en kan flink oplopen. Net als de prijs van de meeste andere internationale treintickets loopt ook de prijs van een treinticket naar Montluçon op naarmate de reisdatum dichterbij komt.

Boekingstermijn
Doorgaans kan je al 90 dagen voor vertrek je treinticket naar Montluçon boeken. Vaak kan je de Thalys zelfs al 120 dagen voor vertrek boeken evenals de internationale TGV (Brussle naar Frankrijk). Treintickets voor TGV treinen binnen Frankrijk en Franse Intercity treinen (Intercités) kan je doorgaans 90 dagen voor reisdatum boeken. Je kunt online in een keer je treinticket naar Montluçon boeken vanaf jouw opstapstation in Nederland of België. Vaak wordt de boekingstermijn voor TGV treinen in de zomerperiode verruimd. Je kunt dan dus eerder dan 90 dagen voor vertrek je tickets boeken.

Interrailen naar Montluçon
Wil je op hele korte termijn een treinreis naar Montluçon gaan maken, dan is een Interrail pas vaak de goedkoopste optie. Een Interrail pas waarmee je naar Frankrijk en weer terug kunt reizen boek je al vanaf €185 (dagen in een maand geldig). Let erop dat je op de Thalys, TGV en Intercity treinen nog wel een reservering nodig hebt (€25 reserveringskosten per Thalys, €10 a €20 per TGV en €6,50 per Intercity).

Wil je naar Montluçon gaan Interrailen en wil je een reservering maken op Thalys, TGV, Intercité of nachttrein? Je kunt tegenwoordig vrij eenvoudig online Interrail reserveringen voor de trein naar Montluçon boeken.

Korting op de trein naar Montluçon?

Er zijn verschillende manieren waarop je met korting met de trein naar Montluçon kunt reizen. Op de ene manier krijg je echter meer korting dan op de andere. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Montluçon voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Veruit de meeste korting op de trein naar Montluçon krijg je door vroeg te boeken. Vroegboekkorting is de beste manier om een goedkoop treinticket naar Montluçon te verkrijgen. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinkaartje naar Montluçon. Het voordeligste treinticket naar Montluçon is vaak 2 tot 4 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. Let er wel op dat dat de mate van korting doorgaans de flexibiliteit van je treinticket bepaalt. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden van het wijzigen en/of annuleren van je treinticket vaak zijn.

Thalys
Het voordeligste vroegboektarief op de Thalys is het Non-Flex tarief dat je vaak kunt boeken als je er vroeg bij bent. Wacht je met boeken, dan betaal je het duurdere Mid-Flex-tarief. Beide tarieven lopen in staffels van €10 tot €25 op.

TGV + Intercity
Ook de TGV en Intercity kennen het Non-Flex en het Mid-Flex tarief. Voor regional treinen in Frankrijke geldt dat de tarieven vast liggen tenzij je deze aansluitgen op een TGV of Itnercity boekt. Ook dan is een korting van toepassing als je op tijd boekt.

Voordeelurenkorting
Voordeelurenkorting op de trein naar Montluçon is alleen van toepassing op het Nederlandse traject mits wordt voldaan aan de voorwaarden van je kaart. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Voordeelurenkaart.

Railpluskorting
Ook railpluskorting op de trein naar Montluçon is vaak niet van toepassing. In Frankrijk en Nederland krijg je hier geen korting mee. Stap je in België op de Thalys, dan kan je korting krijgen op IC en regionale treinen in België. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Railpluskaart.

Leeftijdskorting
Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Montluçon. Op zowel de Thalys als TGV (en Intercity) hogesnelheidstrein zijn interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijden.

Kinderkorting
Reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar op Thalys, TGV of Intercity, dan is er een flinke kinderkorting van toepassing. De korting is afhankelijk van beschikbaarheid en van de prijs van de meereizende volwassene. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen geheel gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan.

Seniorenkorting
Seniorenkorting op de trein naar Montluçon bestaat ook. Op zowel de Thalys als de TGV en Intercity zijn er speciale seniorentarieven. Deze liggen tussen het voordeligste vroegboek tarief en het duurste tickettarief in. De vroegboek tarieven zijn dus altijd voordeligere dan senioren tarieven. Reis je op korte termijn, dan is het seniorentarief vaak de voordeliste optie.

Jongerenkorting
Net als speciale seniorenkorting bestaat er ook een speciale jongeren korting op de Thalys en TGV naar Montluçon. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De jongerentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Aansluitticket
Reis je met de Thalys, dan kan je bij boeken voor €9 in de 2e klasse (of €15 in de 1e klasse) per enkele reis een aansluitticket bijboeken vanaf je opstaphalte tot aan het treinstation waar je op de Thalys stapt (Amsterdam CS, Schipol of Rotterdam CS). Dit geldt ook voor de terugreis. Kom je bijvoorbeeld uit Groningen en reis je vanaf Amsterdam met de Thalys naar Frankrijk, dan betaal je voor het traject van Groningen naar Amsterdam slechts €9 per enkele reis. Bij online boeken kan je simpelweg je daadwerkelijke vertrekstation (in dit geval Groningen) opgeven als beginstation.

Interrail
Reis je op hele korte termijn (binnen 2 weken voor vertrek), dan is de voordeligste manier van reizen met de trein naar Montluçon doorgaans per Interrail. Via NS International kan je de Interrail pas online bestellen. Je krijgt hem thuis opgestuurd. Ook bestaan er tegenwoordig digitale interrailpassen!
Treinstation van Montluçon

Het treinstation van Montluçon, Montluçon Ville, ligt 700 meter ten westen van het centrum van Montluçon. Het treinstation van Montluçon is middelgroot. Het heeft 5 perrons en er bevindt zich een groot rangeerterrein. In de ruime en moderne stationshal vind je de broodnodige voorzieningen en faciliteiten. Op het station vertrekken en arriveren alleen regionale treinen. In ongeveer 7 minuten loop je van het treinstation naar het centrum van Montluçon en de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad.

Je kunt hier de trein nemen naar onder andere Limoges, Clermont-Ferrand, Bourges, Vierzon en Commentry.


Hotel bij het treinstation van Montluçon
Op zoek naar een goedkoop hotel bij het treinstation van Montluçon? We kunnen Hotel du Centre van harte aanbevelen. Deze accommodatie is op korte afstand van het treinstation te vinden.
Andere leuke hotels in Montluçon vind je hier.
Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Montluçon te vinden zoals:
Toiletten, wachtruimtes, informatiebalie, fietshuur, taxistandplaats, restaurants, winkels, parkeerplaatsen, fietsenstallingen en ticketautomaten.


Openbaarvervoer in Montluçon


Bezienswaardigheden in MontluçonAlle bezienswaardigheden, tours en dingen om te doen in Montluçon vind je hier.


FAQ over de trein naar Montluçon

Wat is de prijs van een treinticket naar Montluçon?

Treintickets naar Montluçon zijn vanaf 78 Euro in de 2e klas (en 126 Euro in de 1e klas te boeken per enkele reis.

Hoelang duurt een treinreis naar Montluçon?

De snelste reistijd van de trein naar Montluçon vanaf Amsterdam CS bedraagt 10:03 uur.

Waar boek ik goedkope treintickets naar Montluçon?

Een goedkoop treinticket naar Montluçon kan je eenvoudig online boeken.

Hoevaak moet je overstappen als je per trein naar Montluçon reist?

Maak je een treinreis vanuit Nederland naar Montluçon, dan hoef je slechts 2 keer over te stappen.n

Andere leuke bestemmingen