Trein naar Nîmes

Trein naar Nimes

De stad Nîmes, in het zuiden van Frankrijk, is een prachtige stad met een lange Romeinse geschiedenis. Er zijn nog enkele gebouwen te bewonderen die opvallend goed bewaard zijn gebleven. Sterker nog, ze zijn bijna nog geheel intact. Het imposante Romeinse amfitheater is het praalstuk van Nîmes maar ook Diana’s paleis en Tour Magne (toren) zijn zeer de moeite waard. Je kunt prima per vanuit Nederland per trein naar Nîmes reizen. Al vanaf €70 boek je een treinticket naar Nîmes.

Regelmatig zijn er leuke aanbiedingen voor de trein naar Nîmes!

Treinreis naar Nimes?

Ben je op zoek naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Nimes? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Nimes toe. Je zal altijd minimaal 1 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Nimes, dan kan je het beste de Thalys hogesnelheidstrein nemen en in Parijs overstappen op de rechtstreekse TGV naar Nimes. Let erop dat je in Parijs vaak op een ander treinstation aankomt dan je weer vertrekt richting Nimes. Houd dus rekening met voldoende overstaptijd (min. 40 minuten).

Dagelijks zijn er meerdere treinverbindingen naar Nimes mogelijk waarbij je met de supersnelle Thalys vanuit Nederland vertrekt. Deze Thalys vertrekt om de 1 a 2 uur vanuit Amsterdam CS en heeft als eindbestemming Parijs. In Nederland stopt de Thalys ook nog op de treinstations Schiphol en Rotterdam CS. Woon je in Noord-Brabant, Limburg of Zeeland, dan is het vaak handig om in Antwerpen of Brussel op te stappen. De Thalys behaalt onderweg snelheden tot wel 300 kilometer per uur. Lees meer over de Thalys hogesnelheidstrein.

Reistijd van de trein naar Nimes

Hoelang duurt een treinreis van Nederland naar Nimes nu eigenlijk? Wil je een treinreis naar Nimes gaan maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Nimes weten? Om je een indruk te geven: Vanaf Amsterdam is de snelste reistijd naar Nimes zo'n 08:22 uur. Reken op een gemiddelde reisduur van ongeveer 8,5 uur. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Nimes doorgaans wat korter zijn. De totale reistijd van de trein naar Nimes hangt natuurlijk wel af van een aantal factoren. Zo zijn je opstapstation, de reisroute, het aantal overstaps en het type trein waarmee je reist van invloed op de totale reistijd naar Nimes. Bereken hier de reistijd vanaf jouw opstapstation naar Nimes.

Prijs van een treinticket naar Nimes?

Wil je met de trein naar Nimes gaan reizen en ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Nimes? Al vanaf vanaf €70 boek je al een treinkaartje naar Nimes in de tweede klasse (enkele reis). Reis je liever in de eerste klasse, dan kan je al een ticket boeken vanaf €116 per enkele reis.

Geen vaste prijs
Let er wel op dat dit vanafprijzen zijn en geen vaste prijzen. De prijs van een treinticket naar Nimes is namelijk variabel en kan flink oplopen. Net als de prijs van de meeste andere internationale treintickets loopt ook de prijs van een treinticket naar Nimes op naarmate de reisdatum dichterbij komt.

Boekingstermijn
Doorgaans kan je al 90 dagen voor vertrek je treinticket naar Nimes boeken. Vaak kan je de Thalys zelfs al 120 dagen voor vertrek boeken evenals de internationale TGV (Brussle naar Frankrijk). Treintickets voor TGV treinen binnen Frankrijk en Franse Intercity treinen (Intercités) kan je doorgaans 90 dagen voor reisdatum boeken. Je kunt online in een keer je treinticket naar Nimes boeken vanaf jouw opstapstation in Nederland of België. Vaak wordt de boekingstermijn voor TGV treinen in de zomerperiode verruimd. Je kunt dan dus eerder dan 90 dagen voor vertrek je tickets boeken.

Interrailen naar Nimes
Wil je op hele korte termijn een treinreis naar Nimes gaan maken, dan is een Interrail pas vaak de goedkoopste optie. Een Interrail pas waarmee je naar Frankrijk en weer terug kunt reizen boek je al vanaf €185 (dagen in een maand geldig). Let erop dat je op de Thalys, TGV en Intercity treinen nog wel een reservering nodig hebt (€25 reserveringskosten per Thalys, €10 a €20 per TGV en €6,50 per Intercity).

Wil je naar Nimes gaan Interrailen en wil je een reservering maken op Thalys, TGV, Intercité of nachttrein? Je kunt tegenwoordig vrij eenvoudig online Interrail reserveringen voor de trein naar Nimes boeken.

Korting op de trein naar Nimes?

Er zijn verschillende manieren waarop je met korting met de trein naar Nimes kunt reizen. Op de ene manier krijg je echter meer korting dan op de andere. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Nimes voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Veruit de meeste korting op de trein naar Nimes krijg je door vroeg te boeken. Vroegboekkorting is de beste manier om een goedkoop treinticket naar Nimes te verkrijgen. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinkaartje naar Nimes. Het voordeligste treinticket naar Nimes is vaak 2 tot 4 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. Let er wel op dat dat de mate van korting doorgaans de flexibiliteit van je treinticket bepaalt. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden van het wijzigen en/of annuleren van je treinticket vaak zijn.

Thalys
Het voordeligste vroegboektarief op de Thalys is het Non-Flex tarief dat je vaak kunt boeken als je er vroeg bij bent. Wacht je met boeken, dan betaal je het duurdere Mid-Flex-tarief. Beide tarieven lopen in staffels van €10 tot €25 op.

TGV + Intercity
Ook de TGV en Intercity kennen het Non-Flex en het Mid-Flex tarief. Voor regional treinen in Frankrijke geldt dat de tarieven vast liggen tenzij je deze aansluitgen op een TGV of Itnercity boekt. Ook dan is een korting van toepassing als je op tijd boekt.

Voordeelurenkorting
Voordeelurenkorting op de trein naar Nimes is alleen van toepassing op het Nederlandse traject mits wordt voldaan aan de voorwaarden van je kaart. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Voordeelurenkaart.

Railpluskorting
Ook railpluskorting op de trein naar Nimes is vaak niet van toepassing. In Frankrijk en Nederland krijg je hier geen korting mee. Stap je in België op de Thalys, dan kan je korting krijgen op IC en regionale treinen in België. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Railpluskaart.

Leeftijdskorting
Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Nimes. Op zowel de Thalys als TGV (en Intercity) hogesnelheidstrein zijn interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijden.

Kinderkorting
Reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar op Thalys, TGV of Intercity, dan is er een flinke kinderkorting van toepassing. De korting is afhankelijk van beschikbaarheid en van de prijs van de meereizende volwassene. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen geheel gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan.

Seniorenkorting
Seniorenkorting op de trein naar Nimes bestaat ook. Op zowel de Thalys als de TGV en Intercity zijn er speciale seniorentarieven. Deze liggen tussen het voordeligste vroegboek tarief en het duurste tickettarief in. De vroegboek tarieven zijn dus altijd voordeligere dan senioren tarieven. Reis je op korte termijn, dan is het seniorentarief vaak de voordeliste optie.

Jongerenkorting
Net als speciale seniorenkorting bestaat er ook een speciale jongeren korting op de Thalys en TGV naar Nimes. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De jongerentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Aansluitticket
Reis je met de Thalys, dan kan je bij boeken voor €9 in de 2e klasse (of €15 in de 1e klasse) per enkele reis een aansluitticket bijboeken vanaf je opstaphalte tot aan het treinstation waar je op de Thalys stapt (Amsterdam CS, Schipol of Rotterdam CS). Dit geldt ook voor de terugreis. Kom je bijvoorbeeld uit Groningen en reis je vanaf Amsterdam met de Thalys naar Frankrijk, dan betaal je voor het traject van Groningen naar Amsterdam slechts €9 per enkele reis. Bij online boeken kan je simpelweg je daadwerkelijke vertrekstation (in dit geval Groningen) opgeven als beginstation.

Interrail
Reis je op hele korte termijn (binnen 2 weken voor vertrek), dan is de voordeligste manier van reizen met de trein naar Nimes doorgaans per Interrail. Via NS International kan je de Interrail pas online bestellen. Je krijgt hem thuis opgestuurd. Ook bestaan er tegenwoordig digitale interrailpassen!
Treinstation van Nimes

Het treinstation van Nimes, Nimes, ligt 600 meter ten zuidoosten van het centrum van Nimes. Het treinstation van Nimes is vrij groot en er zijn dan ook vrij veel voorzieningen en faciliteiten te vinden. Het treinstation heeft 7 perrons en ligt op loopafstand van het centrum van Nimes en diverse bezienswaardigheden.

Vanaf het treinstation vertrekken redelijk wat treinen naar steden en plaatsen in de regio en andere delen van Frankrijk zoals: Avignon, Toulon, Lyon, Perpignan, Narbonne, Marseille en natuurlijk Parijs.
Hotel bij het treinstation van Nimes
Op zoek naar een goedkoop hotel bij het treinstation van Nimes? We kunnen Hotel Vertigo Nimes Centre Gare van harte aanbevelen. Deze accommodatie is op korte afstand van het treinstation te vinden.
Andere leuke hotels in Nimes vind je hier.
Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Nimes te vinden zoals:
Informatiedesk, toiletten, autohuur, fietsenstallingen, wachtruimtes, winkels, pinautomaten en ticketautomaten.


Openbaarvervoer in Nimes


Bezienswaardigheden in NimesAlle bezienswaardigheden, tours en dingen om te doen in Nimes vind je hier.


FAQ over de trein naar Nimes

Wat is de prijs van een treinticket naar Nimes?

Treintickets naar Nimes zijn vanaf 70 Euro in de 2e klas (en 116 Euro in de 1e klas te boeken per enkele reis.

Hoelang duurt een treinreis naar Nimes?

De snelste reistijd van de trein naar Nimes vanaf Amsterdam CS bedraagt 08:22 uur.

Waar boek ik goedkope treintickets naar Nimes?

Een goedkoop treinticket naar Nimes kan je eenvoudig online boeken.

Hoevaak moet je overstappen als je per trein naar Nimes reist?

Maak je een treinreis vanuit Nederland naar Nimes, dan hoef je slechts 1 keer over te stappen.

Andere leuke bestemmingen