Trein naar Parijs

Trein naar Parijs

De meest populaire reisbestemming voor een weekendje weg is de lichtstad Parijs, de hoofdstad van Frankrijk. De stad van de romantiek met zijn eiffeltoren, Arc de Triomphe, de Notre Dame, het Louvre en vele andere bezienswaardigheden heeft een enorme aantrekkingskracht op toeristen. Jaarlijks bezoeken dan ook enorme aantallen reizigers deze geweldige stad. Vanuit zowel België als Nederland kan je erg eenvoudig, snel en goedkoop naar Parijs reizen. Dagelijks rijdt er namelijk meerdere malen een rechtstreekse trein naar Parijs toe en weer terug, de Thalys hogesnelheidstrein. Je boekt al een treinticket naar Parijs vanaf €29 per enkele reis vanaf België en vanaf €35 vanaf Nederland.

Bekijk aanbiedingen naar Parijs!

  • Treinticket naar Parijs vanaf €35
  • Treinreis van 03:20 van Amsterdam naar Parijs
  • Zeer goedkope vroegboek tickets naar Parijs
  • 6 treinverbindingen dagelijks naar Parijs (en terug)
  • Rechtstreekse trein naar Parijs
  • Eenvoudig, snel en veilig online boeken

Treinreis naar Parijs?

Je kunt vanuit Nederland rechtstreekse met de trein naar Parijs reizen en natuurlijk ook weer terug. De vliegensvlugge Thalys hogesnelheidstrein brengt je met snelheden tot wel 300 kilometer per ruur naar Parijs toe. Dagelijks rijdt er meerdere malen een directe Thalys naar Parijs. Deze Thalys vertrekt om de een a twee uur vanuit Amsterdam CS en heeft Parijs als eindbestemming. In Nederland stopt de Thalys ook nog op de treinstations Schiphol en Rotterdam CS. Woon je in Noord-Brabant, Limburg of Zeeland, dan is het vaak handig om in Antwerpen of Brussel op te stappen.

Reistijd van de trein naar Parijs

Hoelang duurt een treinreis van Nederland naar Parijs nu eigenlijk? Wil je een treinreis naar Parijs gaan maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Parijs weten? Om je een indruk te geven: Vanaf Amsterdam is de snelste reistijd naar Parijs zo'n 03:20 uur. Reken op een gemiddelde reisduur van ongeveer 3,5 uur. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Parijs doorgaans wat korter zijn. De totale reistijd van de trein naar Parijs hangt natuurlijk wel af van een aantal factoren. Zo zijn je opstapstation, de reisroute, het aantal overstaps en het type trein waarmee je reist van invloed op de totale reistijd naar Parijs. Bereken hier de reistijd vanaf jouw opstapstation naar Parijs.

Prijs van een treinticket naar Parijs?

Wil je met de trein naar Parijs gaan reizen en ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Parijs? Al vanaf vanaf €35 boek je al een treinkaartje naar Parijs in de tweede klasse (enkele reis). Reis je liever in de eerste klasse, dan kan je al een ticket boeken vanaf €64 per enkele reis.

Geen vaste prijs
Let er wel op dat dit vanafprijzen zijn en geen vaste prijzen. De prijs van een treinticket naar Parijs is namelijk variabel en kan flink oplopen. Net als de prijs van de meeste andere internationale treintickets loopt ook de prijs van een treinticket naar Parijs op naarmate de reisdatum dichterbij komt.

Boekingstermijn
Doorgaans kan je al 90 dagen voor vertrek je treinticket naar Parijs boeken. Vaak kan je de Thalys zelfs al 120 dagen voor vertrek boeken evenals de internationale TGV (Brussle naar Frankrijk). Treintickets voor TGV treinen binnen Frankrijk en Franse Intercity treinen (Intercités) kan je doorgaans 90 dagen voor reisdatum boeken. Je kunt online in een keer je treinticket naar Parijs boeken vanaf jouw opstapstation in Nederland of België. Vaak wordt de boekingstermijn voor TGV treinen in de zomerperiode verruimd. Je kunt dan dus eerder dan 90 dagen voor vertrek je tickets boeken.

Interrailen naar Parijs
Wil je op hele korte termijn een treinreis naar Parijs gaan maken, dan is een Interrail pas vaak de goedkoopste optie. Een Interrail pas waarmee je naar Frankrijk en weer terug kunt reizen boek je al vanaf €185 (dagen in een maand geldig). Let erop dat je op de Thalys, TGV en Intercity treinen nog wel een reservering nodig hebt (€25 reserveringskosten per Thalys, €10 a €20 per TGV en €6,50 per Intercity).

Wil je naar Parijs gaan Interrailen en wil je een reservering maken op Thalys, TGV, Intercité of nachttrein? Je kunt tegenwoordig vrij eenvoudig online Interrail reserveringen voor de trein naar Parijs boeken.

Korting op de trein naar Parijs?

Er zijn verschillende manieren waarop je met korting met de trein naar Parijs kunt reizen. Op de ene manier krijg je echter meer korting dan op de andere. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Parijs voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Veruit de meeste korting op de trein naar Parijs krijg je door vroeg te boeken. Vroegboekkorting is de beste manier om een goedkoop treinticket naar Parijs te verkrijgen. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinkaartje naar Parijs. Het voordeligste treinticket naar Parijs is vaak 2 tot 4 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. Let er wel op dat dat de mate van korting doorgaans de flexibiliteit van je treinticket bepaalt. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden van het wijzigen en/of annuleren van je treinticket vaak zijn.

Thalys
Het voordeligste vroegboektarief op de Thalys is het Non-Flex tarief dat je vaak kunt boeken als je er vroeg bij bent. Wacht je met boeken, dan betaal je het duurdere Mid-Flex-tarief. Beide tarieven lopen in staffels van €10 tot €25 op.

TGV + Intercity
Ook de TGV en Intercity kennen het Non-Flex en het Mid-Flex tarief. Voor regional treinen in Frankrijke geldt dat de tarieven vast liggen tenzij je deze aansluitgen op een TGV of Itnercity boekt. Ook dan is een korting van toepassing als je op tijd boekt.

Voordeelurenkorting
Voordeelurenkorting op de trein naar Parijs is alleen van toepassing op het Nederlandse traject mits wordt voldaan aan de voorwaarden van je kaart. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Voordeelurenkaart.

Railpluskorting
Ook railpluskorting op de trein naar Parijs is vaak niet van toepassing. In Frankrijk en Nederland krijg je hier geen korting mee. Stap je in België op de Thalys, dan kan je korting krijgen op IC en regionale treinen in België. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Railpluskaart.

Leeftijdskorting
Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Parijs. Op zowel de Thalys als TGV (en Intercity) hogesnelheidstrein zijn interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijden.

Kinderkorting
Reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar op Thalys, TGV of Intercity, dan is er een flinke kinderkorting van toepassing. De korting is afhankelijk van beschikbaarheid en van de prijs van de meereizende volwassene. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen geheel gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan.

Seniorenkorting
Seniorenkorting op de trein naar Parijs bestaat ook. Op zowel de Thalys als de TGV en Intercity zijn er speciale seniorentarieven. Deze liggen tussen het voordeligste vroegboek tarief en het duurste tickettarief in. De vroegboek tarieven zijn dus altijd voordeligere dan senioren tarieven. Reis je op korte termijn, dan is het seniorentarief vaak de voordeliste optie.

Jongerenkorting
Net als speciale seniorenkorting bestaat er ook een speciale jongeren korting op de Thalys en TGV naar Parijs. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De jongerentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Aansluitticket
Reis je met de Thalys, dan kan je bij boeken voor €9 in de 2e klasse (of €15 in de 1e klasse) per enkele reis een aansluitticket bijboeken vanaf je opstaphalte tot aan het treinstation waar je op de Thalys stapt (Amsterdam CS, Schipol of Rotterdam CS). Dit geldt ook voor de terugreis. Kom je bijvoorbeeld uit Groningen en reis je vanaf Amsterdam met de Thalys naar Frankrijk, dan betaal je voor het traject van Groningen naar Amsterdam slechts €9 per enkele reis. Bij online boeken kan je simpelweg je daadwerkelijke vertrekstation (in dit geval Groningen) opgeven als beginstation.

Interrail
Reis je op hele korte termijn (binnen 2 weken voor vertrek), dan is de voordeligste manier van reizen met de trein naar Parijs doorgaans per Interrail. Via NS International kan je de Interrail pas online bestellen. Je krijgt hem thuis opgestuurd. Ook bestaan er tegenwoordig digitale interrailpassen!
Treinstation van Parijs

Het treinstation van Parijs, Paris Nord, ligt 2 kilometer ten noorden van het centrum van Parijs. Het treinstation in Parijs waar de Thalys aankomt heet Paris Nord (Paris Gare Du Nord). Het station ligt in het noorden van de stad, in het 10e arrondissement, nabij de wijk Montmartre en Le Marais. Paris Nord is het grootste en drukste treinstation van Europa. Een zeer ruim aanbod voorzieningen en faciliteiten op treinstation Paris Nord is dan ook aanwezig. Vanaf het treinstation vertrekken enorm veel treinen naar grote steden in Frankrijk (in het noorden) en naar plaatsen in de regio. Ook komen en vertrekken hier diverse internationale treinen.

Vanuit Paris Nord kan je naar diverse steden in het Noorden van Frankrijk reizen zoals Amiens, Le Havre, Ruoen, Calais, Lille, Reims, Metz en Nancy.
Ook kan je vanuit het treinstation naar internationale bestemmingen reizen zoals Londen, Keulen, Frankfurt, München, Brussel en Luxemburg.


Hotel bij het treinstation van Parijs
Op zoek naar een goedkoop hotel bij het treinstation van Parijs? We kunnen Hotel Paris Lafayette van harte aanbevelen. Deze accommodatie is op korte afstand van het treinstation te vinden.
Andere leuke hotels in Parijs vind je hier.
Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Parijs te vinden zoals:
Informatiedesk, toiletten, kluisjes, fietsenstallingen, SNCF-lounge, wachtruimtes, winkels, pinautomaten, ticketautomaten, internationale servicebalie, gehandicapten voorzieningen en restaurants.


Openbaarvervoer in Parijs


Bezienswaardigheden in ParijsAlle bezienswaardigheden, tours en dingen om te doen in Parijs vind je hier.


FAQ over de trein naar Parijs

Wat is de prijs van een treinticket naar Parijs?

Treintickets naar Parijs zijn vanaf 35 Euro in de 2e klas (en 64 Euro in de 1e klas te boeken per enkele reis.

Hoelang duurt een treinreis naar Parijs?

De snelste reistijd van de trein naar Parijs vanaf Amsterdam CS bedraagt 03:20 uur.

Waar boek ik goedkope treintickets naar Parijs?

Een goedkoop treinticket naar Parijs kan je eenvoudig online boeken.

Hoevaak moet je overstappen als je per trein naar Parijs reist?

Maak je een treinreis vanuit Nederland naar Parijs, dan hoef je niet over te stappen. Er rijdt namelijk een rechtstreekse trein naar Parijs.

Andere leuke bestemmingen