Trein naar Toulouse

Trein naar Toulouse

Aan de voet van de Pyreneeën ligt de stad Toulouse. Het is na Parijs, Marseille en Lyon de grootste stad van Frankrijk. De stad vormt het centrum van de Europese lucht-en ruimtevaart (Airbus is hier gevestigd) en heeft één van de oudste universiteiten van het land. De stad is door de Romeinen gesticht en dat is er mede de oorzaak van dat er tal van schitterende bezienswaardigheden in Toulouse te vinden zijn zoals Place du Capitole (gemeentehuis), de Romeinse arena, de Kathedraal Saint Étienne en Musée des Augustins. Je kunt prima per vanuit Nederland per trein naar Toulouse reizen. Al vanaf €70 boek je een treinticket naar Toulouse.

Regelmatig zijn er leuke aanbiedingen voor de trein naar Toulouse!

Treinreis naar Toulouse?

Ben je op zoek naar een rechtstreekse trein van Nederland naar Toulouse? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen directe trein naar Toulouse toe. Je zal altijd minimaal 1 keer moeten overstappen. Reis je met de trein naar Toulouse, dan kan je het beste de Thalys hogesnelheidstrein nemen en in Parijs overstappen op de rechtstreekse TGV naar Toulouse. Let erop dat je in Parijs vaak op een ander treinstation aankomt dan je weer vertrekt richting Toulouse. Houd dus rekening met voldoende overstaptijd (min. 40 minuten).

Dagelijks zijn er meerdere treinverbindingen naar Toulouse mogelijk waarbij je met de supersnelle Thalys vanuit Nederland vertrekt. Deze Thalys vertrekt om de 1 a 2 uur vanuit Amsterdam CS en heeft als eindbestemming Parijs. In Nederland stopt de Thalys ook nog op de treinstations Schiphol en Rotterdam CS. Woon je in Noord-Brabant, Limburg of Zeeland, dan is het vaak handig om in Antwerpen of Brussel op te stappen. De Thalys behaalt onderweg snelheden tot wel 300 kilometer per uur. Lees meer over de Thalys hogesnelheidstrein.

Reistijd van de trein naar Toulouse

Hoelang duurt een treinreis van Nederland naar Toulouse nu eigenlijk? Wil je een treinreis naar Toulouse gaan maken en wil je de totale reistijd van de trein naar Toulouse weten? Om je een indruk te geven: Vanaf Amsterdam is de snelste reistijd naar Toulouse zo'n 09:16 uur. Reken op een gemiddelde reisduur van ongeveer 9,5 uur. Woon je wat dichter bij de grens, dan zal de totale reistijd van de trein naar Toulouse doorgaans wat korter zijn. De totale reistijd van de trein naar Toulouse hangt natuurlijk wel af van een aantal factoren. Zo zijn je opstapstation, de reisroute, het aantal overstaps en het type trein waarmee je reist van invloed op de totale reistijd naar Toulouse. Bereken hier de reistijd vanaf jouw opstapstation naar Toulouse.

Prijs van een treinticket naar Toulouse?

Wil je met de trein naar Toulouse gaan reizen en ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Toulouse? Al vanaf vanaf €70 boek je al een treinkaartje naar Toulouse in de tweede klasse (enkele reis). Reis je liever in de eerste klasse, dan kan je al een ticket boeken vanaf €116 per enkele reis.

Geen vaste prijs
Let er wel op dat dit vanafprijzen zijn en geen vaste prijzen. De prijs van een treinticket naar Toulouse is namelijk variabel en kan flink oplopen. Net als de prijs van de meeste andere internationale treintickets loopt ook de prijs van een treinticket naar Toulouse op naarmate de reisdatum dichterbij komt.

Boekingstermijn
Doorgaans kan je al 90 dagen voor vertrek je treinticket naar Toulouse boeken. Vaak kan je de Thalys zelfs al 120 dagen voor vertrek boeken evenals de internationale TGV (Brussle naar Frankrijk). Treintickets voor TGV treinen binnen Frankrijk en Franse Intercity treinen (Intercités) kan je doorgaans 90 dagen voor reisdatum boeken. Je kunt online in een keer je treinticket naar Toulouse boeken vanaf jouw opstapstation in Nederland of België. Vaak wordt de boekingstermijn voor TGV treinen in de zomerperiode verruimd. Je kunt dan dus eerder dan 90 dagen voor vertrek je tickets boeken.

Interrailen naar Toulouse
Wil je op hele korte termijn een treinreis naar Toulouse gaan maken, dan is een Interrail pas vaak de goedkoopste optie. Een Interrail pas waarmee je naar Frankrijk en weer terug kunt reizen boek je al vanaf €185 (dagen in een maand geldig). Let erop dat je op de Thalys, TGV en Intercity treinen nog wel een reservering nodig hebt (€25 reserveringskosten per Thalys, €10 a €20 per TGV en €6,50 per Intercity).

Wil je naar Toulouse gaan Interrailen en wil je een reservering maken op Thalys, TGV, Intercité of nachttrein? Je kunt tegenwoordig vrij eenvoudig online Interrail reserveringen voor de trein naar Toulouse boeken.

Korting op de trein naar Toulouse?

Er zijn verschillende manieren waarop je met korting met de trein naar Toulouse kunt reizen. Op de ene manier krijg je echter meer korting dan op de andere. We hebben de verschillende kortingen voor de trein naar Toulouse voor je op een rijtje gezet.

Vroegboekkorting
Veruit de meeste korting op de trein naar Toulouse krijg je door vroeg te boeken. Vroegboekkorting is de beste manier om een goedkoop treinticket naar Toulouse te verkrijgen. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinkaartje naar Toulouse. Het voordeligste treinticket naar Toulouse is vaak 2 tot 4 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. Let er wel op dat dat de mate van korting doorgaans de flexibiliteit van je treinticket bepaalt. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden van het wijzigen en/of annuleren van je treinticket vaak zijn.

Thalys
Het voordeligste vroegboektarief op de Thalys is het Non-Flex tarief dat je vaak kunt boeken als je er vroeg bij bent. Wacht je met boeken, dan betaal je het duurdere Mid-Flex-tarief. Beide tarieven lopen in staffels van €10 tot €25 op.

TGV + Intercity
Ook de TGV en Intercity kennen het Non-Flex en het Mid-Flex tarief. Voor regional treinen in Frankrijke geldt dat de tarieven vast liggen tenzij je deze aansluitgen op een TGV of Itnercity boekt. Ook dan is een korting van toepassing als je op tijd boekt.

Voordeelurenkorting
Voordeelurenkorting op de trein naar Toulouse is alleen van toepassing op het Nederlandse traject mits wordt voldaan aan de voorwaarden van je kaart. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Voordeelurenkaart.

Railpluskorting
Ook railpluskorting op de trein naar Toulouse is vaak niet van toepassing. In Frankrijk en Nederland krijg je hier geen korting mee. Stap je in België op de Thalys, dan kan je korting krijgen op IC en regionale treinen in België. Bij online boeken kan je opgeven dat je in het bezit bent van een Railpluskaart.

Leeftijdskorting
Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Toulouse. Op zowel de Thalys als TGV (en Intercity) hogesnelheidstrein zijn interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijden.

Kinderkorting
Reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar op Thalys, TGV of Intercity, dan is er een flinke kinderkorting van toepassing. De korting is afhankelijk van beschikbaarheid en van de prijs van de meereizende volwassene. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen geheel gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan.

Seniorenkorting
Seniorenkorting op de trein naar Toulouse bestaat ook. Op zowel de Thalys als de TGV en Intercity zijn er speciale seniorentarieven. Deze liggen tussen het voordeligste vroegboek tarief en het duurste tickettarief in. De vroegboek tarieven zijn dus altijd voordeligere dan senioren tarieven. Reis je op korte termijn, dan is het seniorentarief vaak de voordeliste optie.

Jongerenkorting
Net als speciale seniorenkorting bestaat er ook een speciale jongeren korting op de Thalys en TGV naar Toulouse. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De jongerentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Aansluitticket
Reis je met de Thalys, dan kan je bij boeken voor €9 in de 2e klasse (of €15 in de 1e klasse) per enkele reis een aansluitticket bijboeken vanaf je opstaphalte tot aan het treinstation waar je op de Thalys stapt (Amsterdam CS, Schipol of Rotterdam CS). Dit geldt ook voor de terugreis. Kom je bijvoorbeeld uit Groningen en reis je vanaf Amsterdam met de Thalys naar Frankrijk, dan betaal je voor het traject van Groningen naar Amsterdam slechts €9 per enkele reis. Bij online boeken kan je simpelweg je daadwerkelijke vertrekstation (in dit geval Groningen) opgeven als beginstation.

Interrail
Reis je op hele korte termijn (binnen 2 weken voor vertrek), dan is de voordeligste manier van reizen met de trein naar Toulouse doorgaans per Interrail. Via NS International kan je de Interrail pas online bestellen. Je krijgt hem thuis opgestuurd. Ook bestaan er tegenwoordig digitale interrailpassen!
Treinstation van Toulouse

Het treinstation van Toulouse, Toulouse Matabiau, ligt 900 meter ten noordoosten van het centrum van Toulouse. Het treinstation van Toulouse behoort tot de grootste treinstations van Frankrijk. Het heeft 13 perrons en er zijn allerlei voorzieningen en faciliteiten op het station te vinden. Er is ook een grote stationshal. Vanaf het station loop je in ongeveer 15 minuten naar het centrum van Toulouse toe.

Vanaf het treinstation vertrekken treinen naar steden en plaatsen in de regio en andere delen van Frankrijk zoals: Narbonne, Perpignan, Narbonne, Montpellier, Montauban, Agen, Pau, Bordeaux en natuurlijk Parijs.


Hotel bij het treinstation van Toulouse
Op zoek naar een goedkoop hotel bij het treinstation van Toulouse? We kunnen ibis budget Toulouse Centre Gare van harte aanbevelen. Deze accommodatie is op korte afstand van het treinstation te vinden.
Andere leuke hotels in Toulouse vind je hier.
Faciliteiten en voorzieningen
Er zijn tal van faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Toulouse te vinden zoals:
Toiletten, wachtruimtes, pinautomaten, restaurants, winkels, fietsenstallingen, parkeerplaatsen, autohuur, kluisjes, gehandicapten service, SNCF-lounge en ticketautomaten.


Openbaarvervoer in Toulouse


Bezienswaardigheden in ToulouseAlle bezienswaardigheden, tours en dingen om te doen in Toulouse vind je hier.


FAQ over de trein naar Toulouse

Wat is de prijs van een treinticket naar Toulouse?

Treintickets naar Toulouse zijn vanaf 70 Euro in de 2e klas (en 116 Euro in de 1e klas te boeken per enkele reis.

Hoelang duurt een treinreis naar Toulouse?

De snelste reistijd van de trein naar Toulouse vanaf Amsterdam CS bedraagt 09:16 uur.

Waar boek ik goedkope treintickets naar Toulouse?

Een goedkoop treinticket naar Toulouse kan je eenvoudig online boeken.

Hoevaak moet je overstappen als je per trein naar Toulouse reist?

Maak je een treinreis vanuit Nederland naar Toulouse, dan hoef je slechts 1 keer over te stappen.

Andere leuke bestemmingen